De ongelofelijke gezondheidsvoordelen van appelazijn

Dat een appel gezond is, weten we allemaal. Deze mooie, ronde vrucht kent veel gezondheidsvoordelen, zie onderstaande video. One apple a day will trow your dokter away? Dit is een raar statement waarover ik al eens geschreven heb, lees hiervoor dit artikel. Maar wat appelazijn voor jouw gezondheid kan betekenen is veel! Appelciderazijn, ofwel appelazijn, zou door Hippocrates zijn gebruikt voor de behandeling van wonden en het genezen van keelpijn en hoesten. Tegenwoordig wordt appelazijn gebruikt om mee te koken, schoon te maken en vooral om onze gezondheid te verbeteren! Het fermentatieproces is van cruciaal belang voor het produceren van het belangrijkste ingrediënt in de azijn: azijnzuur. De concentratie van 5-6 procent azijnzuur draagt ​​bij aan de zure, prikkelende smaak en is ook verantwoordelijk voor de talrijke gezondheidsvoordelen van appelazijn. Appelazijn kun je tegenwoordig gemakkelijk bestellen. Klik hiervoor op deze link! Hieronder staan de geweldige gezondheidsvoordelen opgesomd.

1. Appelazijn stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Onderzoekers hebben ontdekt dat ciderazijn, ofwel appelzijn, de bloedsuikerspiegel stabiliseert en de glycemische index van voedingsmiddelen verlaagt. De antiglycemische eigenschap van het prachtige middel is van cruciaal belang voor het reguleren van de suikerniveaus bij type 2-diabetici en bleek de bloedsuikerspiegel aanzienlijk te stabiliseren in een onderzoek uit 2003. Het is zelfs mogelijk dat ciderazijn op ongeveer dezelfde manier werkt als het gewone diabetische medicijn metformine, zonder de ongewenste bijwerkingen en een verhoogd risico op andere ziekten. De eenvoudige strategie om een ​​maaltijd aan te vullen met appelazijn kan de gevoeligheid van de bloedglucose aanzienlijk verbeteren.

2. Appelazijn helpt bij gewichtsverlies

Gewicht verliezen willen velen van ons en appelazijn kan je daarbij helpen. Dit is zo want bij dagelijks gebruik kan appelazijn de verzadiging en de eetlust reguleren. Studies ondersteunen de gewichtsverlieseffecten van visceraal vet, BMI en triglycerideniveaus. Appelazijn kan de enzymen verstoren die verantwoordelijk zijn voor de koolhydraatsynthese en de bloedglucoseconcentratie. Ciderazijn verbetert ook het tolerantieniveau van de lever tegen lipogenese en vetzuursynthese, wat resulteert in een verbetering van het cholesterolgehalte. De ontgifting en verbeterde gezondheid van de lever stimuleert de uitscheiding van fecaal galzuur en helpt verder bij het afvallen.

3. Appelazijn bevordert de alkaliteit

Het westerse dieet van vandaag bevat voedingsmiddelen die zijn bereden met pesticiden, suiker en zout en die zijn gesynthetiseerd in een laboratorium in plaats van op natuurlijke wijze ontwikkeld vanuit het land. Ons lichaam is vatbaar voor homeostatische onevenwichtigheden als gevolg van gebrek aan voeding en metabole acidose. Wanneer je dit niet begrijpt, komt het erop neer dat je lichaam verzuurd en appelazijn zorgt voor een regulatie van het zuurteniveau in het lichaam. Het azijnzuur in appelazijn werd geïdentificeerd als een belangrijke bijdrage aan het neutraliseren van hormonen in de darmen en de maag en bevordert dus de alkaliteit. Uit opkomend onderzoek blijkt dat een alkalisch dieet van cruciaal belang is om het risico op ziekte, verminderde immuniteit, chronische ziekte en morbiditeit te verminderen.

4. Appelazijn stimuleert het immuunsysteem

Over de beste immuunversterkende voedingskeuzes heb ik al eens geschreven, zie dit artikel. Appelazijn past echter ook in dit plaatje. Het helpt namelijk bij het ontgiften van het lymfestelsel en het reguleren van de homeostatische functies van het menselijk lichaam. Onderzoekers zijn van mening dat er antioxidanten in ciderazijn werden aangetroffen die de oxidatieve schade aan het lichaam door vrije radicalen verminderen en de gezondheid van ons bloed en onze organen verbeteren. Onlangs werd vastgesteld dat ciderazijn een sterk antimicrobieel middel is en een alternatief voor giftige en dure chemische desinfectiemiddelen. Een van de meest dodelijke bacteriën, Mycobacterium tuberculosis, is resistent tegen desinfecterende middelen, maar wordt gedood door azijnzuur. Vooral bij patiënten met een verlaagd immuunsysteem is appelazijn een uitstekend natuurlijk antimicrobieel middel om het lichaam te ontdoen van schadelijke bacteriën en voor weerstand ondersteuning.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square