Zeven geheimen achter gezondheid

Energetica en hydratatie

Iedereen wil gezond zijn en hier zijn de zeven supersleutels tot een betere gezondheid. Ze worden geïntroduceerd door de Amerikanen KC en Monica (bron is The Truth About Cancer). Zij praten over zes sleutels tot een betere gezondheid en voegen daar een zevende aan toe. Dit is energetica, wat hierna wordt uitgelegd. Het is opmerkelijk om te noemen dat negatieve emoties, woede, frustratie enzovoort de lever kunnen aantasten. Dit is allemaal al ontdekt in de Chinese geneeskunde, 3500 jaar geleden. Het wordt zelfs in Amerika en in de meeste landen over de hele wereld geaccepteerd als een legitieme geneeswijze. Maar de Chinese geneeskunde beheert altijd de levenskracht. Dus ze willen de levensenergie beheren en ze hebben het eeuwen geleden erkend. Het is trouwens verstandig om jouw voedingsstoffen binnen te krijgen en supplementen helpen hierbij. Je kunt ze hier bestellen. Wat interessant is, is dat de Chinese geneeskunde heeft vastgesteld dat je een vastzittende emotie moet verwijderen, anders kom je vast te zitten. Het tweede geheim is hydratatie want het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water. Water hebben we nodig en we verliezen ook veel water uit ons lichaam, namelijk door te praten, zweten, et cetera. Maar er is maar één manier waarop we ons lichaam weer hydrateren, dus het advies is om de hele dag door, zeker met dit hete weer, bronwater te drinken uit glazen flessen (plastic is niet aan te raden). Over kraanwater bestaat veel discussie want het zou fluoride bevatten, wat het IQ zelfs kan vertragen. In Amerika is dat minder goed gesteld dan in Nederland, ze zeggen in ons land dat kraanwater veilig is, dus ik laat dit even in het midden. Mocht je echt geen kraanwater willen drinken, koop dan bronwater in de supermarkt of koop EchoWater.

Sporten en stress

De derde sleutel tot een betere gezondheid is sporten. Zelf probeer ik elke dag minimaal anderhalf uur te wandelen, met veel voldoening. Als er een pil te verkrijgen was waardoor je niet meer hoefde te sporten dan zouden veel mensen die kopen. De voordelen van lichaamsbeweging zijn onderhand wel duidelijk, maar toch zitten velen van ons de hele dag op kantoor en 's avonds voor de tv. Het advies is om je leven rondom je trainingen te plannen en niet andersom. En het energetische component hier, de eerste sleutel, is misschien dat je naar buiten gaat en buiten traint waar je de zon voelt en de frisse lucht krijgt. Je weet wel, de energie van de aarde. Het vierde geheim achter gezondheid is stress. Monica en KC zeggen, net als zovelen in Amerika, dat stress de oorzaak van de meeste ziektes is. Stress kun je opdelen uit fysieke stress (te veel werk druk bijvoorbeeld), emotionele stress (te veel slechte emoties) en lichamelijke stress (te veel werken of sporten). Maar stress kan ook dodelijk zijn! Stress kan anders ook belangrijk zijn, want een beetje stress is goed en daar leven we op. Dit is goed voor de bloeddruk en zonder de bloeddruk overleven we niet. Ontstressen zou je kunnen doen door de aarde te voelen en naar buiten te gaan en je voeten in het gras of in het zand of op beton te zetten en de energie te laten absorberen. Het is dus goed voor je en het is eigenlijk een ongelooflijke antioxidant om geaard te worden.

Slaap, meditatie en voeding

Het volgende geheim achter gezondheid is slaap. Slapen is geen luxe maar een noodzaak. Tijdens je slaapperiode herstelt het lichaam zich, dus bezuinigen op slaap is een absolute no-go. Het lichaam geneest zich en herstelt zichzelf. Maar wat nou als je niet in slaap kan komen? Helemaal met deze hitte? Nou dan is melatonine een perfect middel daarvoor. Andere middelen zijn 5HTP, zaleplon, hydroxys en tryptofaan. Het is eigenlijk aan te raden (zal bijna niemand doen) om je wifi 's nachts uit te zetten en je lichaam echt tot rust te laten komen. Het zesde geheim is meditatie. Hiervoor zijn veel filmpjes te vinden op het internet. Je laat je lichaam met rust komen en de geest vaart er wel bij. Je moet het energetische effect voelen. In een onderzoek met mensen die een hartoperatie hebben gehad en daarna gingen mediteren is uitgekomen dat 50% van de mensen minder bijwerkingen hadden. En dan suggereren talloze onderzoeken dat degenen die mediteren en bidden langer en gelukkiger leven. De laatste sleutel voor een betere gezondheid is voeding. Oftewel de brandstof van je lichaam. Maakt dit jou ook hongerig? Wil je meer weten over voeding, dan houd je deze website in de gaten, lees je wat pagina's op deze website en verdiep je je eens in de blogs.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square