Wil je jouw lever reinigen? Hier wat tips van ''The Juice Lady''

Een sappenkuur kan wel eens benodigd zijn om het lichaam te reinigen. Leer meer hierover tijdens mijn ervaring in onderstaande video. Het hoeft niet eens drie dagen te duren waarbij je de hele dag sap drinkt, je kunt ook enkel en alleen een sapje in de ochtend pakken, in een tijdsbestek van een week. Een echte ervaringsdeskundige op het gebied van gezonde sapjes is de Amerikaanse ''Juice Lady''. Zij geeft de noodzaak aan om periodiek de lever en dikke darm te reinigen, helemaal als je kanker hebt. Ty en Charlene van The Truth About Cancer in Amerika hebben een standaard sapje gemaakt van vers sinaasappelsap, vers citroensap en dan knoflook en gember. Om een goede smoothie te maken, doe je ongeveer tien teentjes knoflook, een paar grote stukken gember en een halve blender vol sap. Daarna mix je het met wat ijs en klaar is Kees. De Juice Lady geeft aan dat een goede reiniging vooral in de zomer en de lente geschikt is. Dit omdat we dan vaak minder honger hebben en wat meer behoefte hebben aan licht eten. Haar ochtendshake is gemaakt van het sap van een citroen en een limoen en je kunt er ook sinaasappel aan toevoegen als je wilt. Zij is van sinaasappelsap niet zo'n voorstander omdat dat veel suiker bevat. Helemaal in de ochtend is het niet goed om direct de suikerspiegel omhoog te jagen, maar velen nemen wel gewoon sinaasappelsap. Daarnaast voeg je een kopje water toe en een handje ijsblokjes, zoveel als je wilt om er de gewenste temperatuur van te maken. Tot slot voeg je een eetlepel olijfolie, een teentje knoflook en een klein stukje gember toe. Voor het reinigen van de lever zijn voedingsstoffen belangrijk. Deze kun je tegenwoordig over online bestellen. Deze website is een aanrader.

De leverzuivering

Bovenstaand recept neem je op de eerste dag. Dag twee zijn het twee teentjes knoflook en twee eetlepels olijfolie. En dan dag drie, drie en drie. Vier en vier. Dag vijf, vijf en vijf. Vijf teentjes knoflook, vijf eetlepels olijfolie en de rest is hetzelfde. Dit lijkt wel heel erg veel knoflook waardoor je uit je mond gaat stinken. Gelukkig is er een tegenhanger, namelijk peterselie, als je daarop kauwt dan gaat die stinkadem weg. Samen met een wortelsalade, een bietensalade, een kaliumbouillon-soep, een bietensapdrankje en een groen sapdrankje, is dat je leverzuivering. Een milde leverzuiveringsprogramma dus. En dan kun je salades, soepen en roerbakgerechten toevoegen. Het zou een hele plantaardige week moeten zijn. Er zijn vele andere ontgiftingskuren die zwaarder zijn, met kruiden en verschillende tincturen die je kunt toevoegen. Maar als je een zachte kuur wilt doen, is dat een geweldige manier om eraan te beginnen. Wat ook geweldig is voor de leverzuivering is door er bieten aan toe te voegen. Zelf ben ik hier geen fan van omdat de smaak zeer overheerst en ik houd daar niet van. Velen van ons vinden dit wel lekker en zij hebben dan ook geluk. Daarnaast zijn donkere bladgroenten, wortels, olijfolie en citroensap geweldig voor een leverreiniging.

Een smoothie en een salade

De wortelsalade en bietensalade van The Juice Lady maakt ze met het vruchtvlees. Dus ze perst eerst een biet en haalt daarna het vruchtvlees eruit. En dan perst ze al de wortels uit om een ​​kopje pulp te krijgen. Ze voegt dan citroensap en olijfolie dressing toe en wat kaneel en er ontstaat een overheerlijke salade. Dit samen reinigt de lever optimaal! En als iemand chemo en bestraling heeft gehad, is het uitermate belangrijk dat diegene de lever reinigt. En de Juice Lady zegt tegen iedereen die kanker heeft, kanker heeft gehad en chemo en/ of bestraling heeft ondergaan, dat ze zeker de lever moeten reinigen. Haar advies is: reinig je hele lichaam, want die behandelingen zijn zo giftig. En als je dat niet doet, blijft het in je lichaam en kan het bijdragen aan het terugkomen van kanker, samen met alle andere toxiciteit die er was en in de eerste plaats aan kanker heeft bijgedragen. Spijtig is het feit dat conventionele behandelingen eigenlijk kankerverwekkend zijn. Drink jij wel eens een leverreinigend sapje?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square