Waarom is zuurkool het nieuwe superfood?

Zuurkool is lekker voor in de wintermaanden, samen met een stevige overheerlijke worst is het bord mooi gevuld met lekkernijen. Over de gezondheid van worst valt te discussiëren, zeker de voorgefabriceerde rookworst, maar zuurkool blijkt het nieuwe superfood te zijn! Zelf denk ik dat als je een hotdog wilt die geen nitraten en geen conserveringsmiddelen bevat, je lang moet zoeken. Zelf at ik zuurkool toen ik nog thuis woonde regelmatig met een lekkere kwak mosterd erop, een heerlijke delicatesse. Gezondheidscoach en journalist Laura Bond vertelt in deze blog waarom zuurkool zo gezond is. Ze zegt dat deze voeding super geweldig is. Een lepel zuurkool levert triljoenen probiotica en enzymen op, die net daarnaast krachtig anti-kanker zijn. Ons immuunsysteem wordt voor 80% bepaald in onze darmen dus de darmgezondheid is het centrum van ons immuunsysteem. Dan is de conclusie snel gemaakt dat het verzorgen van de gezonde bacteriën heel belangrijk is voor alles waar je mee te maken hebt zoals de spijsvertering, stress en elk soort immuunprobleem. Het immuunsysteem een boost geven doe je met voeding zoals zuurkool en met supplementen. Mocht je interesse hebben dan kun je ze hier bestellen.

De Universiteit van Michigan kwam tot de conclusie dat gezonde bacteriën je kunnen helpen om door chemo heen te komen. Veel problemen van tegenwoordig komen door een gebrek aan enzymen in hun dieet en door te veel stress. Door het eten van een bolletje zuurkool voordat je begint te eten, zorgt ervoor dat de spijsverteringssappen gaan stromen. Kool bevat in feite de bacteriën die van nature voorkomen op de koolbladeren. En als je het dan gaat zouten en conserveren, breng je dat allemaal naar voren. Het is als het ware zout en kool, je laat het een paar weken zitten, je blijft het naar beneden drukken en je hebt zuurkool. Daarnaast is zuurkool erg goedkoop en is overal te verkrijgen in de supermarkten. Wat ook handig is om te doen is door het te mengen door salades, mocht je de smaak van zuurkool niet zo waarderen. Zuurkool heeft de kracht om tijdens de barbecue de kankerverwekkende verbindingen die je krijgt van gerookt vlees te compenseren. Het is zeer krachtig voedsel en tevens overheerlijk!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square