Wat doen chemische stoffen uit voeding met ons lichaam?

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en Milieu zitten er chemische stoffen in ons voedsel. Hierbij moet je denken aan conserveringsmiddelen, kleurstoffen, diergeneesmiddelen,  verpakkingsmaterialen, illegale chemische stoffen, zware metalen, gifstoffen die geproduceerd worden door schimmels en stoffen die ontstaan bij de bereiding van voeding zoals acrylamide. Dit betreffen stoffen die van nature niet in ons lichaam thuishoren. Het RIVM geeft dan ook toe dat dit negatieve gezondheidseffecten kan veroorzaken en je dus ziek kunt worden. Je moet dan denken aan allergieën en toxische effecten op organen. Als we dit weten, waarom nemen we deze ''voeding'' dan nog tot ons? Als we deze toxinen in ons lichaam krijgen, zullen we deze ook weer moeten ''detoxen''. Simpeler dan dit kan ik het niet voor je maken. Maar dat is nou juist het probleem in de hedendaagse samenleving, velen weten dit niet of zij zien hier het nut niet van in. Het RIVM geeft daarnaast ook nog eens toe dat na blootstelling van deze stoffen DNA schade kan ontstaan, waardoor het kanker veroorzaakt. Het staat letterlijk op hun website, maar blijkbaar weet bijna niemand dit. Ze geven aan dat toxinen zich ophopen in het lichaam, maar deze worden pas na langere tijd merkbaar, oftewel als je ziek wordt.