Acht voedingsstoffen die tegen kanker vechten

Volgens veel experts, wetenschappers en andere mensen die met voeding en gezondheid bezig zijn, speelt voeding een grote rol in de preventie en de behandeling van kanker. Een grote groep natuurlijke voedingsmiddelen is goed voor de gezondheid en biedt bescherming tegen deze verschrikkelijke ziekte. In deze blog gaan we dieper in op specifieke voedingsstoffen die tegen kanker vechten. Dit is handig om te weten zodat jij weet hoe je een kleiner risico kan lopen op kanker door vaker voeding met deze stoffen te eten. In Amerika is zelfs uit een onderzoek gebleken dat 75% tot 85% van de kankergevallen hoofzakelijk wordt veroorzaakt door ongezonde leefstijlfactoren. Dieetveranderingen zouden de kans op kanker flink laten doen dalen. Geleerden zeggen zelfs dat 30% van de kankergevallen kan worden voorkomen door een beter dieet. Het wordt ook niet voor niks een welvaartziekte genoemd. Plantaardig voedsel blijkt de kracht te hebben om preventie te bieden tegen kanker. Dat voeding zo belangrijk is, is ook mede de drijfveer geweest voor het opzetten van deze website. Om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt naast voeding zijn supplementen een optie, bestel ze op deze website.


Acht voedingsstoffen die kankergroei remmen

Hieronder lees je per paragraaf welke voedingsstoffen de beste zijn om de verspreiding van kanker te remmen. Let op: we hebben allemaal dagelijks kankercellen in ons lichaam, het is dus zaak deze voortijdig uit te schakelen. Het is wijsheid vaker voedingsmiddelen in het dieet op te nemen waar deze voedingsstoffen in zitten. Deze stoffen verhongeren kankercellen waardoor de kans op het krijgen van kanker afneemt. Zelfs uitgezaaide kanker kan worden bevochten door deze voedingsstoffen. Veel mensen denken dat uitzaaiing van kanker het einde is, maar kanker is nooit een doodvonnis.


Ursolzuur

Men noemt ursolzuur een fytonutriënt en het is ook een plantaardige olie. Je vindt deze voedingsstof in bosbessen, appelschillen, oregano en basilicum. Kankercellen staan bekend om het feit dat ze niet zelf doodgaan, oftewel apoptose uitschakelen. Afwijkingen in deze cellen worden zo vermenigvuldigd. Het uitschakelen van apoptose draagt ​​bij aan de activiteit van kanker om te metastaseren en tumorgroei te bevorderen. Ursolzuur zou krachtig werken tegen kankercellen in de alvleesklier, baarmoederhals, longen, karteldarm, huid en borst. Zo zou deze stof de overlevingsmechanismen te vernietigen waarop kankercellen afhankelijk zijn. Ursolinezuur zou kankerceldood aanzetten en zou beschermend werken voor het beschadigde DNA. Daarnaast remt het de verspreiding van kankercellen.


Vitamine D

Vitamine D is een zeer krachtige vitamine. Het is helaas wel bekend dat velen van ons dit in bepaalde periodes niet genoeg binnenkrijgen. Vitamine D speelt een rol voor de productie van GcMAF, een kankerbestrijdend eiwit. Uitzaaiing van kanker kan worden geremd door GcMAF. De naeffecten van kanker kunnen zelfs volledig ongedaan worden gemaakt door dit krachtige eiwit. Wanneer je dagelijks voldoende vitamine D binnenkrijgt dan ondersteunt dit de GcMAF-synthese en schakelt dit pro-kankerreceptoren en enzymen uit die metastase stimuleren. Maar er is nog een eiwit verantwoordelijk voor het tegengaan van kankergroei, namelijk DBP-maf (vitamine D-bindend eiwit-macrofaag-activerende factor). Deze stof is goed voor de imuunrespons en zorgt ervoor dat de groei van bloedvaten naar kankercellen wordt dichtgeknepen. Vitamine D blijkt een krachtige vitamine die strijdt tegen de ontwikkeling van tumoren. Wil jij voldoende vitamine D binnenkrijgen, zorg er dan voor je voldoende zonnestralen opvangt en eens wat vaker deze voedingsmiddelen eet: wild gevangen zalm, biologische eieren, champignons en gefermenteerde (niet gepasteuriseerde) zuivelproducten of volle melk van grasgevoerde koeien.


Curcumine

De gele kleur van kurkuma heeft deze te danken aan de stof curcumine. Het is als het ware een sterke antioxidant die ziektes tegengaat die verband hebben met een ontsteking, zoals kanker. In de Chinese en Indiase geneeskunde werd curcumine vroeger en wordt het tegenwoordig gebruikt als kruidengeneesmiddel. Zo biedt deze preventie tegen verschillende gezondheidsproblemen. Voor een gezond immuunsysteem en als middel om kankercelgroei te remmen wordt kurkuma al lang gebruikt. Meer over het verband tussen kanker en kurkuma lees je in deze blog.


EGCG

Er is de afgelopen tijd veel onderzoek gedaan naar EGCG (epigallocatechine-3-gallaat). Dit is een polyfenolische verbinding die je voornamelijk vindt in groene thee. In de oude Chinese geneeskunde werd dit is een van de voornaamste voedingsstoffen gezien om de gezondheid te verbeteren. Zo zou dit tumorgroei kunnen onderdrukken. Dit heeft betrekking op bepaalde gebieden in het lichaam zoals de prostaat, blaas, darmen, lever, pancreas, longen en mondholte. EGCG hecht zich aan kankerverwekkende eiwitten remt zo uitaaiingen. EGCG zorgt ervoor dat kankercellen zelfmoord plegen en vernietigd zo kankercellen. Groene thee bevat een grote hoeveelheid van deze stof waardoor deze een ware boost geeft aan de gezondheid. De darmgezondheid heeft veel baat bij groene thee, wat een gezonder immuunsysteem betekend. Dit omdat het overgrote deel van het immuunsysteem wordt bepaald in de darmen. Drink ten minste één kop groene thee om jouw immuunsysteem te verbeteren en jouw kans op kanker te verkleinen.

Sulforafaan

Voor het tegengaan van de groei van vrije radicalen en tumoren is sulforafaan een koning. Deze voedingsstof vermindert ontstekingen en beschermt tegen de groei van kanker door de natuurlijke ontgiftingsroutes van het lichaam te stimuleren om gifstoffen te verwijderen en de immuunrespons te ondersteunen. Zo zou het de activering van kankercellen remmen. Ook gaat sulforafaan uitzaaiingen tegen in de milt, karteldarm, prostaat, maag en borst. In welke voeding vind je sulforafaan? Voornamelijk in broccolispruiten, maar je vind deze stof ook in kruisbloedige groenten, zoals: bloemkool, broccoli, spruitjes en boerenkool. Deze voedingsmiddelen bevatten een zeer hoge voedingswaarde met bepaalde vitamines en mineralen en bevatten ook glutathion, aminozuren en chlorofyl.


Quercetine

Quercetine is een natuurlijk antioxidant dat ontgiftend werkt in het lichaam en kankerbestrijdende effecten biedt. Zo zou de hoeveelheid kankercellen worden gereduceerd door een hoge inname van de voedingsstof. Volgens geleerden zou quercetine strijden tegen de volgende kankersoorten: borstkanker, leukemie, longkanker, neuroblastoom en darmkanker. Je vindt quercetine onder andere in uien, kappertjes, bramen, frambozen, zwarte en groene thee, donkere kersen, cacaopoeder, boerenkool, appels en kruiden zoals salie en peterselie.


Apigenin

Apigenin is een flavonoïde wat de invasie van kankercellen tegengaat en tumoren remt. Daarnaast gaat het de verspreiding van vrije radicalen tegen en werkt het als een detox, wat in mijn ogen zeer belangrijk is. Een schoon lichaam is zeer belangrijk en zo houd je veel ziektes buiten de deur. Apigenin zou belangrijk zijn voor de gezondheid van de maag, nieren, lever en het bloed. Apegenin heeft de kracht uitzaaiingen van kanker tegen te gaan. Volgens onderzoekers zou extracten van apigenine effectief strijden tegen huidkanker en schade van de zon op de huid verminderen. Apigenin vind je voornamelijk in groenten en fruit en dan vooral in grapefruit, uien en sinaasappels. Ook in bepaalde theesoorten vind je het, zoals in kamille-thee. Een van de beste voedingsmiddelen met een grote hoeveelheid aan apigenin is peterselie.


Luteoline

Dit is wederom een voedingsstof die veel mensen niet bekend in de oren klinkt. Luteoline is een flavonoïde die antikankereffecten heeft. Je vindt deze voedingsstof in een plantaardig dieet. Lueoline is te vinden in onder andere groene paprika's, kamille-thee en selderij. Luteoline heeft antioxiderende eigenschappen en zou vooral goed zijn voor de longen, lever en hartweefsel. Het zou ontstekingen en de kankeractiviteit remmen. Luteoline remt de activering van kankercellen door pro-kankerenzymen te onderdrukken, de ophoping van carcinogenen in nieuw weefsel te blokkeren en de eliminatie van giftige stoffen te ondersteunen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square