Acht voedingsstoffen die uitzaaiingen van kanker blokkeren en kanker tegengaan

Als het om kanker gaat, kunnen we het beste voorzichtig zijn over wat we schrijven. Er wordt hard gewerkt aan een genezing voor kanker, maar we horen in Nederland niet vaak over welke voeding daar dan bij hoort. Bij mijn moeder met maagkanker zei de arts bijvoorbeeld dat voeding totaal geen rol speelt. Vandaar deze blog, en andere op deze website, want ik ben het er totaal niet mee eens. We leven in 2020 dus we zouden wel beter moeten weten. De bron van dit artikel is een artikel van de in Amerika bekende website van The Truth About Cancer. Volgens hen speelt voeding een belangrijke rol bij zowel de preventie van kanker als de bijdragende factoren van kankergroei en kankermetastase (uitzaaiingen). Ook supplementen zijn verstandig, welke je hier kan bestellen. In feite toonde 75% tot 85% van alle kankersoorten die in één onderzoek in de Verenigde Staten werden gediagnosticeerd, aan dat ongezonde leefstijlfactoren de belangrijkste oorzaken van deze diagnose waren en mogelijk werden voorkomen door verbeterde veranderingen in het voedingspatroon. Het blijkt zelfs zo te zijn, ik sta er zelf ook versteld van, dat onderzoekers van mening zijn dat 30% van de sterfgevallen die tegenwoordig met kanker worden geassocieerd voorkomen konden worden door alleen een dieet. Dit bevestigt de door mij gevonden oorzaak van maagkanker bij mijn moeder. Kankerpreventie kan volgens de schrijvers van TTAC door veel plantaardig voedsel te eten. De fytochemicaliën die ze bevatten, verstoren de cellulaire communicatie die ontstekingen veroorzaakt en de progressie van kanker in het lichaam stimuleert.


Acht voedingsstoffen die kankermetastase helpen blokkeren

Meerdere voedingsstoffen zijn in staat om uitzaaiingen te blokkeren en als preventief middel tegen kanker te werken. De volgende acht voedingsstoffen zijn enkele van de beste. Neem dit dagelijks in je dieet op om de verspreiding van kanker te remmen want kankercellen hebben we allemaal in ons lichaam. Het gebruik van voedingsmiddelen die deze voedingsstoffen bevatten, zal de groei van kanker helpen verhongeren. Ook kan het kanker omkeren.


 1. Ursolzuur Dit is een is een plantaardige olie en fytonutriënt. Je vindt deze in kruiden zoals basilicum en oregano, de schil van appels en bosbessen. Van ursolzuur is aangetoond dat het de kankeractiviteit verstoort door de overlevingsmechanismen te vernietigen waarop kankercellen afhankelijk zijn. Bijvoorbeeld: ursolinezuur zet apoptose aan en remt zo de replicatie van beschadigd DNA en kankermetastasen.

 2. Vitamine D Vitamine D kennen we allemaal wel. We halen het uit voeding of door de zon via de huid. Het blijkt essentieel te zijn voor de productie van een kankerbestrijdend eiwit dat GcMAF wordt genoemd. GcMAF remt de uitzaaiing van kanker en heeft zelfs het vermogen om de verwoestende effecten van kanker op het lichaam ongedaan te maken. Het dagelijks ontvangen van een gezonde dosis vitamine D ondersteunt de GcMAF-synthese en schakelt bijgevolg pro-kankerreceptoren en enzymen uit die metastase stimuleren. Vitamine D-inname blijkt effectief te zijn bij het remmen van de groei en ontwikkeling van tumoren, inclusief de metastase ervan. Wil je vitamine D uit voeding halen? consumeer dan zalm, biologische eieren en eieren uit de wei, champignons en gefermenteerde (niet gepasteuriseerde) zuivelproducten of volle melk van grasgevoerde koeien.

 3. Kurkuma Dat kurkuma zeer gezond is dat weet zelfs een kind. Zelf heb ik er al een aantal artikelen over geschreven en niet voor niks, want het wordt steeds vaker in de kankerbehandeling gebruikt! Het is een krachtige antioxidant die ziektes kan voorkomen en wordt gebruikt als behandeling tegen chronische ontstekingen. Vroeger, maar nu nog steeds, wordt kurkuma als kruidengeneesmiddel in de Chinese en Indiase geneeskunde gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen. Voor het remmen van de groei van kanker wordt het als therapeutisch middel gebruikt om een ​​gezond immuunsysteem te ondersteunen. Bij kanker is altijd het immuunsysteem aan de slechte hand. Kurkuma is ook een krachtig wapen tegen vrije radicalen.

 4. EGCG Voor mij geheel onbekend, maar het blijkt een voedingsstof te zijn die je vindt in groene thee. De volledige benaming luidt: epigallocatechine-3-gallaat. Het is een polyfenolische verbinding die algemeen bekend staat met het verbeteren van gezondheid en genezing in de oude Chinese geneeskunde. EGCG is in staat tumorgroei te onderdrukken die verband houdt met verschillende weefsels in het lichaam, zoals de prostaat, blaas, darmen, lever, pancreas, longen en mondholte. EGCG kan uitzaaiingen door angiogenese voorkomen die verantwoordelijk is voor de migratie van kankercellen. Het induceert apoptose en ondersteunt de vernietiging van kankercellen. Groene thee verbetert de darmmicroflora wat leidt tot een verbeterde immuunsysteem en dus een betere afweer tegen kanker.

 1. Sulforafaan Dit blijkt één van de beste chemoprotectieve voedingsstoffen te zijn die de vorming van vrije radicalen en de groei van tumoren voorkomt. Deze voedingsstof vermindert ontstekingen en beschermt tegen de groei van kanker door de natuurlijke ontgiftingsroutes van het lichaam te stimuleren om gifstoffen te verwijderen en de immuunrespons te ondersteunen. Sulforafaan blijkt de verspreiding van kanker te bestrijden door de activering van kankercellen te remmen. Eet jij weleens broccolispruiten? Volgens TTAC is dit een van de beste voedingsmiddelen om de verspreiding van kanker in jouw lichaam te remmen. Andere uitstekende voedingskeuzes zijn kruisbloemige groenten zoals bloemkool, broccoli, spruitjes en boerenkool. Deze voedingsmiddelen bevatten ook veel chemoprotectieve voedingsstoffen glutathion, aminozuren, chlorofyl en een verscheidenheid aan andere vitamines en voedingsstoffen om de gezondheid te verbeteren.

 2. Quercetine Quercetine is een super-antioxidant die de natuurlijke ontgiftingsroutes van het lichaam stimuleert en natuurlijke kankerbestrijdende eigenschappen vertoont. Een hoge inname van quercetine in het dieet van een persoon onderdrukt de proliferatie van kankercellen, vermindert oxidatieve schade en remt de activiteit van een mutant gen dat geassocieerd is met tumorgroei, bekend als P53. Deze antioxidant blijkt zijn werking vooral goed te doen bij borstkanker, leukemie, longkanker, neuroblastoom en darmkanker. Consumeer meer quercetine door de volgende voedingsmiddelen te consumeren: uien, kappertjes, bramen, frambozen, zwarte en groene thee, donkere kersen, cacaopoeder, boerenkool, appels en kruiden zoals salie en peterselie.

 3. Apigenin Wedeom een voedingsstof waar ik zelf nog nooit van gehoord heb, maar eigenlijk is het een flavonoïde. Het vertoont chemopreventieve eigenschappen door de invasie van kankercellen naar nieuw weefsel en heeft het vermogen om de groei van tumoren te remmen. Het helpt de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en vermindert de activiteit van vrije radicalen. Het wordt op grote schaal gebruikt om de goede gezondheid van de maag, nieren, lever en bloed te behouden. Het voorkomt voornamelijk uitzaaiingen bij kanker. Apigenin wordt in veel groenten en fruit aangetroffen, zoals grapefruit, uien en sinaasappels. Het wordt ook aangetroffen in dranken die afkomstig zijn van planten, waaronder kamille-thee. Peterselie is een van de beste voedingsbronnen van apigenine die men gemakkelijk aan het dieet kan toevoegen.

 4. Luteoline Dit is wederom een flavonoïde dat anti-kanker werkt. Dit is aanwezig in een plantaardig dieet. Luteoline komt voor in groene paprika's, kamille-theeën en selderij. Het is aangetoond dat de antioxiderende effecten de longen, lever en hartweefsel beschermen tegen ontstekingen en bescherming bieden tegen de degeneratieve effecten van kankeractiviteit. Luteoline remt de activering van kankercellen door pro-kankerenzymen te onderdrukken, de ophoping van carcinogenen in nieuw weefsel te blokkeren en de eliminatie van giftige stoffen te ondersteunen. Het is een extreem goede antioxidant.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square