Ananassap | Het ideale sap voor een betere gezondheid?

Ben jij ook zo'n fan van de ananas? Het sap van de ananas gaan we in deze blog onder de loep leggen. Het geheim achter ananas kun je op deze website ook vinden want ik heb daarover geblogd. Lees hier meer over door op deze link te klikken. Ananassap vinden vooral terug in cocktails en smoothies en we kunnen wel stellen dat dit sap zeer populair is. Voor smoothies wordt echter geadviseerd om de hele ananas te gebruiken in plaats van het sap van de vrucht, dit omdat de hele vrucht meer vezels en vitamines bevat. Voor maken van mals vlees kan ananassap zelfs worden gebruikt. Net zoals in ander fruit bevat ananassap veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het sap strijdt tegen spijsverteringsproblemen en ontstekingen dat vroeger al veel werd gebruikt als huishoudmiddeltje voor deze ongemakken. Daarnaast is ananassap in staat wonden eerder te genezen en het immuunsysteem een boost te geven. Hieronder lees je waar ananassap allemaal goed voor is en wat de voedingswaarde van dit fruitsap is.


De voedingswaarde van ananassap

Ananassap bevat redelijk veel koolhydraten en suiker, dus het advies om dit met mate te drinken. Zoals hierboven aangegeven bevat ananassap essentiële vitamines en mineralen. Je praat dan over de volgende voedingsstoffen: mangaan, vitamine C, thiamine, vitamine B6, foliumzuur, kalium, magnesium, koper en bètacaroteen. Deze vitamines kun je ook online bestellen, klik hiervoor op deze link. Tegenwoordig vind je ananassap in blik samen met stukjes ananas of hele ananas. Kies er altijd voor om diegene te pakken zonder toegevoegd suiker, de ananas is al zoet genoeg van zichzelf. Conserveermiddelen en zoetstoffen willen we liever ook niet zien. Net zoals de hele vrucht is ananassap voedzaam te noemen.


De gezondheidsvoordelen van ananassap

Ananassap geeft een boost aan het immuunsysteem

Het immuunsysteem kan mede versterkt worden door het drinken van ananassap. In een onderzoek onder kinderen bleek dat diegene die elke dag ananas uit blik aten minder virale en bacteriële infecties hadden dan de kinderen die geen ananas aten. Ook de hersteltijd van infecties zou korter zijn. We kunnen hier spreken van een effectievere immuunrespons op infectie door de ananas.


Ananassap bevordert de spijsvertering

In de ananassteel en het sap vind je een enzym genaamd bromelaïne. Deze strijder helpt het lichaam eiwitten af ​​te breken en te verteren. In capsulevorm kan bromelaïne zwelling, blauwe plekken, genezingstijd en pijn na een operatie verminderen. Ananassap is echter geen echte koning in het genezen van wonden, want dit kan niet als een op zichzelf staande medische behandeling worden gebruikt. Wanneer jij een vezelrijk dieet met voldoende groenten en fruit met ananassap consumeert dan bevordert dit de spijsvertering.

Ananassap strijdt tegen kanker

Mijn moeder is aan maagkanker overleden en at zowat nooit ananas, als ik dat had geweten. Er is een verband tussen de onderdrukking van kankercellen en ananassap. Dit bleek uit een onderzoek en onderzoekers ontdekten hierbij dat sap uit de kern, de stengel en het vlees de groei van eierstok- en darmkankercellen tegengaat. Er zit een vechtende stof in ananas, namelijk bètacaroteen. Deze stof zou bij inname een verminderd risico op darmkanker als gevolg hebben


Ananassap is goed voor de huid

Rimpels kunnen worden verminderd bij een inname van veel antioxidanten. Twee belangrijke antioxidanten uit ananassap zijn vitamine C en bètacaroteen. Zij kunnen niet alleen rimpel tegengaan, maar ook de algehele huidtextuur verbeteren en huidbeschadiging door blootstelling aan de zon en vervuiling minimaliseren. Collageen wordt mede gevormd door vitamine C. Collageen geeft de huid kracht en structuur.


Ananassap is goed voor de ogen

Bij de ooggezondheid moet ik altijd meteen aan de wortel denken, want heb je weleens een konijn met een bril op gezien? Vitamine C uit wortelen en ananassap zijn verantwoordelijk voor goed zicht. Wanneer je dagelijkse voldoende vitamine C consumeert dan help je de ooggezondheid behouden. Wanneer je een dieet eet dat rijk is aan vitamine C dan ga je de progressie van cataract tegen. De kans op deze ziekte is dan 1/3 kleiner dan wanneer je een dieet hebt zonder voldoende vitamine C. De vloeistof in het oog bevat vitamine C. Een dieet met veel vitamine C kan helpen om die vloeistof vast te houden en de afbraak die tot staar leidt te voorkomen.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square