Balsamicoazijn | Een goede keuze

Niet iedereen zal het gebruiken, maar azijn en dan met name balsamicoazijn is erg gezond. De azijnsoort is afkomstig van trebbianodruiven die groeien in Noord-Italië (Modena). Balsamicoazijn is beter bekend als ''aceto balsamico tradizionale'' en moet altijd een jaar of twaalf rijpen voordat het geconsumeerd kan worden. Veel mensen gebruiken balsamicoazijn voor marinades, dressings en andere toepassingen die verband houden met voeding. Hier kleven dan ook geen nadelen aan, tenzij je niet zo van die smaak houdt. Je vindt in balsamicoazijn geen vet, weinig suiker en een beperkt aantal calorieën. Balsamicoazijn past dan ook goed in een gezond dieet. Deze azijnsoort kun je kopen in gezondheidswinkels, online en in supermarkten. Balsamicoazijn heeft een karakteristieke smaak en sommige beschrijven het als scherp, vet en complex. Uit bepaalde studies is naar voren gekomen dat balsamicoazijn specifieke voordelen kent die duiden op de gezondheid van de substantie. Je moet dan denken aan voordelen voor de huid, cholesterol en het gewicht. Wil jij balsamicoazijn online bestellen dan kun je dat op deze website goedkoop doen. Hieronder lees je wat de kracht van balsamicoazijn is.


De gezondheidsvoordelen van balsamicoazijn

Balsamicoazijn is goed voor de huid

Zoals ik hierboven al aangaf strijdt balsamicoazijn voor een betere huidgezondheid. Dit komt omdat het gezonde componenten bevat, zoals: azijnzuur, antimicrobiële verbindingen en antioxidanten. Dit is goed voor een verbetering van iemands huidskleur. Wanneer je azijn op je huid smeert heeft dit positieve effecten op acne. Echter is het niet verstandig om balsamicoazijn op de huid te smeren aangezien dit vlekken geeft. Consumeer balsamicoazijn en de huid heeft er na verloop van tijd baat mij.


Balsamicoazijn verlaagt de bloedsuikerspiegel

Voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel kan balsamicoazijn een handje helpen. Neem deze azijnsoort dan op in je dieet en gebruik het bijvoorbeeld als sladressing. Wetenschappers zijn erachter gekomen dat balsamicoazijn antiglycemische effecten heeft. Dit wil zeggen dat er na het eten van deze olie een verminderde stijging van de bloedsuikerspiegel plaatsvindt. Deze bloedsuikerspiegel zal gereduceerd worden tot maximaal vijf uur na de maaltijd.


Balsamicoazijn is goed voor de spijsvertering

Je vindt in balsamicoazijn azijnzuur die probiotica bevatten. Deze zijn goed voor de gezondheid van de spijsvertering. Dit heeft drie voordelen, namelijk: een verbeterde darmgezondheid, een bevordering van de spijsvertering en een verbetering van de immuunfunctie.


Balsamicoazijn verlaagt het cholesterol

Het is een feit dat giftige cellen in het lichaam het cholesterolniveau kunnen verhogen. Balsamicoazijn bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het blokkeren van deze activiteit. In een konijnenonderzoek met daarin konijnen met te hoge cholesterolwaarden is naar voren gekomen dat balsamicoazijn kan helpen bij het in stand houden of verlagen van het cholesterolniveau.


Balsamicoazijn zorgt voor gewichtsverlies

Afvallen willen velen van ons en balsamicoazijn kan je daar een handje bij helpen. Bij de consumptie van balsamicoazijn heeft dit namelijk als gevolg dat je langer een vol gevoel hebt. Uit onderzoek blijkt dan ook wanneer je in de ochtend azijn eet, je dan gedurende de dag minder calorieën tot je neemt.


Balsamicoazijn vermindert hypertensie

Uit een rattenstudie is gebleken dan balsamicoazijn de kracht heeft om er mede voor te zorgen dat de bloeddruk wordt verlaagd. Voor de mensen die een te hoge bloeddruk willen verlagen kan het wijs zijn om aan voedingsmiddelen balsamicoazijn toe te voegen. De totale hoeveelheid vetten verlagen kan slim zijn en dat doe je door boter en olie te vervangen door balsamicoazijn.


Balsamicoazijn kan helpen als remedie tegen brandend maagzuur

Het blijkt dat je balsamicoazijn kan gebruiken tegen zure reflux, ofwel brandend maagzuur. Dit werkt echter niet voor iedereen even goed, maar kan voor sommige wel effectief zijn. Het is zaak om kleine hoeveelheden te gebruiken en daarna een paar uur te wachten om te kijken of de zure reflux afneemt.


Balsamicoazijn bevordert de bloedcirculatie

Zoals je bovenaan in deze blog kunt lezen is balsamicoazijn gemaakt van druiven. Druiven vechten tegen hartaandoeningen door te voorkomen dat bloedplaatjes zich ophopen in bloedvaten. Je vindt in balsamicoazijn polyfenolen, welke helpen bij de bloedcirculatie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square