Basilicum in de spotlight

In de top 10 meest gezonde culinaire kruiden staat basilicum op nummer 4. (Heilige) basilicum wordt ook wel tulsi genoemd en blijkt een van de beste superfoodkruiden ter wereld te zijn. Tulsi heeft een betekenis, namelijk de onvergelijkbare, wat de krachtige gezondheidsvoordelen die het bevat vertegenwoordigt. De Indiase royalty beschouwde dit kruid als heilig, vandaar dat men het ook wel heilige basilicum noemt. Modern wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat dit kruid het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel ondersteunt. Online zijn er steeds meer producten met basillicum verkrijgbaar. Op deze website kun je dit kopen. De plant behoort tot de muntfamilie. De heilige basilicumstruik heeft geurende bladeren die levensreddende verbindingen bevatten. Het is inheems in Zuid-Azië, waar het al eeuwen wordt gebruikt. Het vervult een belangrijke rol in de Ayurvedische geneeskunde (het oude medische systeem van India) waarvan wordt aangenomen dat het de veerkracht, het evenwicht en het aanpassingsvermogen van het lichaam vergroot. Je kunt stellen dat basilicum adaptogeen kracht voedsel is, aldus de natuurlijke geneeskunde. Adaptogenen stellen het lichaam in staat om beter met stress om te gaan. Heilige basilicum en andere adaptogene kruiden hebben geen invloed op de stemming van een persoon, maar optimaliseren eerder de functie van het lichaam tijdens periodes van hoge of chronische stress. Adaptogenen reguleren de synthese van stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Chronische stress is een hedendaags probleem en epidemie die veel mensen treft en resulteert in chronische ontstekingen, abnormale immuunreacties en een traag metabolisme. Hoge cortisolspiegels leiden tot spijsverteringscomplicaties zoals het lekkende-darmsyndroom, gewichtstoename, verhoogde eetlust, schildklieraandoeningen en een toename van de degeneratie van hersenneuronen. Hoge cortisolspiegels zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen die worstelen met psychische stoornissen zoals depressie en angst. Verschillende auto-immuunziekten, waaronder kanker, worden ook in verband gebracht met chronische en hoge concentraties stresshormonen. Deze hormonen dienen als katalysator voor een abnormale immuunrespons. Basilum is een echte vechter tegen deze problemen, wat een super kruid! Hieronder vind je twee gezondheidsvoordelen van tulsi.


Basilicum bevat antioxidanten die zeer krachtig zijn

Als je het over essentiële oliën hebt dan beschikt basilicum hier van nature over. Essentiële oliën hebben unieke eigenschappen om de totale gezondheid van het lichaam te bevorderen. Het bevat fytonutriënten-krachtige oliën zoals rozemarijnzuur, caryofylleen, eugenol en ursolzuur. Deze plantaardige oliën hebben de kracht om de stemming en de geest te stimuleren. Eugenol is zeer sterk in enerzijds stress in het lichaam verminderen en anderzijds de mentale helderheid te bevorderen. Dit is in verschillende onderzoeken aangetoond. Heilige basilicum reguleert cortisol en insuline door zowel stressniveaus als bloedsuikerspiegels te stabiliseren. Het zou zelfs diabetes kunnen omkeren. Tulsi bevat vitamine C, A en essentiële oliën die allemaal anti-oxidanten zijn die door het lichaam gaan en vrije radicalen opruimen en de cellulaire integriteit, doorbloeding en genetische expressie verbeteren. Heilige basilicum is vooral gunstig voor het verbeteren van de hersenfunctie en de cardiovasculaire gezondheid en helpt bij de bescherming tegen hersendegeneratie en hartaandoeningen. De vitamines uit basilicum zijn ook in supplementvorm verkrijgbaar, bestel deze hier. Op deze website vind je van alles voor de gezondheid, zeker de moeite waard eens te bezoeken.

Basilicum ondersteunt de immuunfunctie en werkt tegen kanker

Wanneer je je immuunsysteem wilt verbeteren, eet dan basilicum, dit is zeker een goed advies. Daarnaast consumeer je basilicum ook tegen de invasie van parasieten zoals Candida, MRSA, stafylokokbesmettingen en virussen. Wanneer giftige indringers aanwezig zijn, vecht tulsi tegen hen. Daarnaast kan het heilige kruid ook worden ingezet tegen kanker, ook al? Ja er zijn veel natuurlijke remedies tegen deze verschrikkelijke ziekte. Een gezond en goed ondersteund immuunsysteem is namelijk essentieel om de groei van kankercellen te voorkomen en te vernietigen. Omdat basilicum het krachtige antioxidant ursolinezuur bevat, kan het met zijn antioxiderende effecten de replicatie van abnormaal DNA remmen en tegelijkertijd tumorgroei en metastase helpen voorkomen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square