Cola | Een gefermenteerd product

Velen van ons beweren dat cola ongezond is en vol zit met suiker, maar hier is over te discussiëren. Natuurlijk bevat cola veel suiker, maar dit is gefermenteerd tijdens het proces. Gefermenteerde producten zijn eigenlijk heel gezond, net zoals yoghurt en zuurkool. Zuurkool is werkelijk waar het nieuwe superfood. Natuurlijk is cola geen superfood, maar wel erg lekker en goed voor de darmen. Er zit koolzuur in en koolzuur is eigenlijk heel goed voor de mens net zoals alcoholvrij bier. Bij alcoholvrij bier praat je namelijk vaak over alleen een toevoeging van natuurlijke ingrediënten. Cola light maakt eigenlijk juist dik omdat hier stoffen in zitten die dik maken en het lichaam voor de gek houden. Klink dit jou gek in de oren? Neem dan eens wat vaker een regular colaatje. Niet te vaak natuurlijk want de suikers uit cola zijn slecht voor de tanden en een overmaat schaadt altijd. Let op: dit is geen reclamestunt voor cola, maar een kritische blik (snap je hem?).


Is cola gezond

Om nou te zeggen dat cola per se gezond is, is iets te veel van het goede. Het is zogezegd goed voor de darmen, maar ook voor de hersenen. Bepaalde hersenverbindingen worden namelijk in gang gezet bij het drinken van koolzuurrijke versnaperingen, zoals cola. Van cola word je wel dik bij een overmaat daarvan. De suikers kunnen dan wel gefermenteerd zijn, maar dat wil niet zeggen dat cola dan niet zoet is. Zoete voedingsmiddelen behalve fruit maken vaak dik. Vraag jij je af waarom je fruit moet eten? Lees dan eens deze blog door. Er zitten geen vitamines en mineralen in cola behalve bij de vorm met vanilline of cherry. Hier zitten namelijk sappen van planten en vruchten in. In energiedrank zitten wel toegevoegde vitamines, maar hier moet je uiteraard mee oppassen en er niet te veel van drinken. Krijg jij net zoals zovelen niet voldoende vitamines en mineralen binnen? Overweeg dan eens supplementen welke je hier voordelig online kunt kopen. Hoe kan cola nog gezonder? Nou, wanneer ze er bruine bastard suiker aan toevoegen.

Fermentatie

Cola is een gefermenteerd product wat velen van ons niet zullen snappen want er komen toch geen bacteriën bij kijken? Toch is het zo. Dit zullen niet veel mensen weten, maar ik wil jullie graag van de nieuwste educatie voorzien. Cola is veel gezonder dan sinas of 7up. Dit komt omdat de suikers fermenteren tijdens het proces en bij veel andere frisdranken wordt suiker later toegevoegd. Hierdoor verandert de formatie van suiker en wordt het een stuk gezonder in het geval van cola. De darmflora heeft veel baat bij cola en versnelt zelfs de stofwisseling. Dit is moeilijk te begrijpen want veel experts schrijven juist dat het slecht voor je is. Van nature is cola een wazige substantie omdat het, zoals ik het noem, accuzuur bevat. Dit is natuurlijk niet waar, maar vergis je niet. Sommige zeggen dat Coca Cola of Pepsi het beste zijn, maar tegenwoordig is de kwaliteit niet veel minder per merk. Natuurlijk zijn er altijd slechte merken, maar over het algemeen gezien is cola een absolute knaller en maakt het ons fitter. Voor het brein is het goed, maar dat is helaas maar tijdelijk. Soort suikerrust, maar het merendeel van de hersens gedijen op het koolzuur uit cola. Drink jij weleens cola?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square