De geestelijke brandstof van je lichaam

Het geestelijke aspect

De brandstof van je lichaam is belangrijk (de voeding), maar het geestelijke aspect van je lichaam is ook heel belangrijk. Motivatie is een belangrijk gegeven als het om de geestelijke brandstof van je lichaam gaat. Wil je geïnspireerd raken van motivatie lees dan deze blog. Het verband tussen geestelijke brandstof en voeding is ook groot. Je presteert immers beter wanneer je je goed voedt. Naast voeding worden supplementen steeds belangrijker om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Wil jij deze ook slikken? Bestel dan hier voordelig jouw voorraad.

De gaven van de mens

Succesvol zijn is ook handig wanneer het om geestelijke brandstof gaat. Hoe word je dan succesvol? Lees hier meer over in deze blog. Bij het geestelijke aspect kun je ook denken aan de zes gaven van de mens waarvan telepathie er een van is. Telepathie staat tegenwoordig veel ter discussie, maar ik denk dat het zeker bestaat. In gedachten praten wordt vaak in verband gebracht met telepathie en is in mijn ogen ook waar, Meer over telepathie en gedachten uitwisselen op afstand kun je hier lezen. Gedachten uitwisselen is echter niet helemaal waar want het gaat er eigenlijk om dat bepaalde mensen spreekt in gedachten. Gedachten uitwisselen op afstand is een erg mooi fenomeen wat slechts 2,3% van de wereldbevolking kan. Hier kunnen mensen erg van genieten, voornamelijk als het gaat om geliefden die met elkaar communiceren op afstand. Dit is echt nog maar weinig bewezen omdat dit zowat niet mogelijk is.


Geestelijke gezondheid en het brein

Wanneer het om de geestelijke gezondheid gaat dan praten we over een gezond brein. Deze kun je trainen met sport, gezonde voeding, meditatie, ontspanning (het luisteren naar muziek) en leren. We leren tegenwoordig veel te weinig nieuws, wat onder andere een oorzaak is van dementie bij ouderen. Het is belangrijk iedere dag wat nieuws te leren, alhoewel maar weinig mensen dit doen. Wil jij expert worden in iets dan zal je elke dag ongeveer 1 uur eraan moeten werken. Doe je dit dan zal je binnen 5 jaar professional zijn op dat gebied. Daarom is het verstandig jouw missie te zoeken en hier veel tijd in te gaan steken. Dit zorgt tevens voor veel levensgeluk. Iedereen heeft namelijk een bepaalde gave die hij of zij moet ontwikkelen. Meer hierover lees je in deze blog.

Psychologie

Psychologen zijn erop gericht de geestelijke gezondheid te verbeteren. Helaas zijn er maar weinig goede psychologen die hier echt een bijdrage aan kunnen leveren. Zelf heb ik denk ik wel twintig verschillende psychologen gehad en ik denk dat maar 10% daarvan zijn of haar werk verstond. Dit is erg spijtig te noemen. Maar weinig psychologen kunnen wat nieuws vertellen over het brein en daar gaat het toch echt om bij geestelijke gezondheid. De reden dat ik zoveel psychologen heb gesproken is omdat ik een aantal keer een psychose heb meegemaakt. Dit was zeer heftig, maar ik heb er veel van geleerd. Zelf heb ik zelf in instellingen gezeten en eigenlijk ben ik daar maar amper geholpen, ''zoek het maar uit'' zeiden ze bij wijze van.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square