De geweldige kracht van abrikozenpitten!

Misschien heb je wel eens gehoord van ''laetrile''? Het zou zo krachtig zijn dat het mogelijk (borst)kanker kan helpen genezen. Het kan dan als een aanvullende therapie worden gebruikt. Laetrile is de commerciële naam voor amygdaline ofwel vitamine B17 uit abrikozenpitten. Wat je echter veel hoort en ziet op het internet en op het nieuws is dat de inname van vitamine B17 mogelijk veel gevaren met zich meebrengt, maar is dit terecht? Helaas is "vitamine B17" een natuurlijke stof die slachtoffer is geworden van verkeerde informatie in de pers. De waarheid is dat abrikozenpitten al zo'n duizenden jaren worden geconsumeerd vanwege hun voedings- en genezende eigenschappen, vooral in de koele, droge gebieden waar abrikozenbomen van nature groeien. Meer achtergrondinformatie over vitamine B17 heb ik geschreven op deze website in dit artikel. Zouden abrikozenpitten werkelijk kunnen bijdragen bij de genezing van ziektes zoals kanker? Het lijkt erop dat de natuur het perfecte kankerbestrijdingsmechanisme in amygdaline heeft gecreëerd. De wetenschap heeft dit bewijs sinds het midden van de jaren 1850 bewezen. Wil jij genieten van de kracht van abrikozenpitten, overweeg dan een product dat daaraan verwant is, deze kun je hier bestellen.

De Hunza's

Zelf schrijf ik op deze website volop over de meest gezonde bevolkingsgroep ter wereld, de Hunza's. Zij leven op het afgelegen platteland nabij Noord-Pakistan. In de jaren dertig schreef majoor Sir Robert McCarrison over deze stam en ze leken een perfecte gezondheid te hebben. Sommige werden ouder dan 135 jaar en niemand van hun bleek in aandoening te hebben die wij in onze maatschappij hebben zoals obesitas, diabetes of kanker. Wat duidelijk is geworden is dat hun vitaliteit een nauw verband heeft met hun algehele levensstijl en hun dieet. Hun dieet bestaat uit rauwe melk, af en toe vlees- en beenbouillon, verse granen en groenten. Ze aten weinig suiker en als nomaden en herders kregen ze van nature veel beweging. Het andere kenmerk dat uniek is aan de Hunza's, is dat ze enorme hoeveelheden abrikozenpitten eten. Alle informatie rondom deze bevolkingsstam staat beschreven in dit artikel op deze website. Één ding zeker: hun eenvoudige en stressvrije manier van eten, werken, communiceren en bewegen heeft hen voorbeelden gemaakt van de gezondheid die jij zou kunnen krijgen.

Amygdaline

Amygdaline is een krachtig fytonutriënt die te vinden is in abrikozenpitten. Daarnaast zitten er in de abrikozenpit nog vele andere natuurlijke voedingsstoffen. Dit stofje wordt gevonden in de hoogste concentraties met het hoogst aantal enzymen in abrikozenpitten. Vitamine B17 ontbreekt vaak in ons dieet en dit is niet verrassend want hoe vaak hoor je iemand praten over de abrikozenpit? De stof laetrile is een concentraat van amygdaline en wordt gemaakt door het te extraheren uit abrikozenpitten. Wat je, zoals bovengenoemd, vaak hoort is dat amygdaline giftig is, dit lijkt me heel sterk gezien de hoge consumptie hiervan door de Hunza's. Tegenwoordig zijn abrikozenpitten de gemakkelijkste manier om amygdaline in te nemen. De korrels gemaakt van abrikozenpitten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel en online bestelbaar. Werk aan jouw gezondheid en voeg eens wat amygdaline toe aan jouw dieet!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square