De gezondheidsvoordelen van de infraroodsauna

Bij het woord sauna kun je aan verschillende dingen denken. Zo kun je denken aan een houten cabine waar het stoom je tot de oren komt of je kunt denken aan een heerlijk relax moment waarbij je alles uitzweet. De sauna is eigenlijk een helende traditie die meer dan 2000 jaar oud is. Het wordt al lange tijd gezien als een reinigingsmoment omdat het lichaam zich ontdoet van gifstoffen in de vorm van zweet via de huid. Het routinematige gebruik van een sauna is een van de meest effectieve manieren om het lichaam te ontgiften, het cellulaire systeem te verjongen en een levendig, ziektevrij leven te bevorderen. Voor ontgiften zijn supplementen ook heel handig, deze kun je hier bestellen. Daarnaast verhoogt het de hartprestatie, vertraagt het het verouderingsproces van de huid en is het goed voor de doorbloeding van het lichaam. De infraroodsauna kenmerkt zich doordat het met nauwkeurige precisie warmte op precies de juiste plekken weet te genereren. Deze vorm van sauna heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen. Er zijn drie verschillende soorten infraroodgolflengten die energie opwekken: nabij-infrarood, midden-infrarood en ver-infrarood. Omdat ze op verschillende diepten in de huid en cellen doordringen, biedt elk type infrarood verschillende therapeutische voordelen, afhankelijk van het gebruik.

Nabij-infrarood

De nabij-infrarood wordt ook wel lichttherapie op laag niveau genoemd. Het gebruikt speciale LED's om het buitenoppervlak van de huid te doordringen en de gezondheid van de cellen en huidverjonging te bevorderen.

Midden-infrarood

Van dit type sauna is aangetoond dat het helpt bij pijnverlichting en gewichtsverlies.

Ver-infrarood

Veruit het meest voorkomende type dat wordt gebruikt in commerciële infraroodsauna's. De ver-infrarood helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de bloeddruk te verlagen.

Elk type infraroodsauna heeft zijn eigen unieke gezondheidsvoordelen waarbij de een niet per se beter is dan de ander. Wanneer je jezelf zou blootstellen aan een van deze vormen van sauna, dan zul je van de gezondheidsvoordelen genieten. Dit is de reden waarom veel genezers hun patiënten nu aanmoedigen om te investeren of gebruik te gaan maken van een 3-in-1 infraroodsauna.

De wetenschap achter de infraroodsauna

Er is genoeg bewijs dat aantoont dat deze sauna's mensen helpt hun lichaam te ontgiften, het energieniveau te verhogen en chronische ziektes te overwinnen. Er zijn veel onderzoeken gedaan bij de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten, de behandeling van coronaire risicofactoren en bij de behandeling van chronische pijn. Ook is er een onderzoek geweest naar gewichtsverlies. Dit komt door het feit dat infraroodstraling de lichaamstemperatuur verhoogt, wat de cardiovasculaire inspanning nabootst die wordt veroorzaakt door oefeningen zoals hardlopen. Alle onderzoeken zijn positief bevonden en vonden allen een positief resultaat. Daarnaast is aangetoond dat de infraroodsauna een positief effect zou hebben op reumatoïde artritis, gewrichtsstijfheid, spierspasmen, eczeem, een longontsteking en zelfs kanker. Hierbij, tot slot, een lijst met voordelen van de infraroodsauna vanuit de wetenschap:

 • Het verlaagt de bloeddruk

 • Het helpt bij chronische pijn

 • Het verbetert de doorbloeding

 • Het bevordert gewichtsverlies

 • Het elimineert toxines uit het lichaam

 • Het verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 • Het verlicht de gewrichtsstijfheid

 • Het vermindert kwaadaardige kankercellen

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square