De gezondheidsvoordelen van de rode ui

Rode uien, de een houdt er wel van en de ander niet. Het heeft een hele sterke smaak waardoor sommige van ons liever voor de witte ui gaan. Voor medicinale behandelingen die verband houden met bacteriën, virussen, schimmels en ziektes wordt de rode ui al eeuwen geleden gebruikt in Egyptische genezingspraktijken. Deze groente blijkt een van de beste bronnen van kankerbestrijdende voedingsstoffen te zijn, die in een normaal dieet niet vaak voorkomen. De verbindingen en voedingsstoffen in de rode ui worden geassocieerd met een verminderd risico bij het ontwikkelen van prostaat-, colorectale, maag- en tal van andere vormen van kanker. Deze ui beschikt verder nog over meer prachtige gezondheidsvoordelen om de gezondheid van de mens te verbeteren. Rode uien zijn anders dan andere ui-soorten. Afgezien van hun smaak en kleur, zullen rode uien je niet aan het huilen maken bij het snijden ervan. Hieronder staan de gezondheidsvoordelen van de rode gezondheidsknaller opgesomd. Omdat rode uit veel vitamines bevat is het een ware gezondheidsknaller. Deze vitamines vind je ook steeds vaker in supplementen. Deze kun je hier goedkoop bestellen.

1. Het verbetert de ontgifting in het lichaam

De rode ui bevat zeer veel antioxidanten die het lichaam van oxidatie behoeden. Deze beschermen tegen kanker door ontstekingen te remmen, DNA- en weefselschade te herstellen, vrije radicalen te neutraliseren, kankerverwekkende stoffen uit de lever te elimineren en verschillende ontgiftingsroutes te ondersteunen die gifstoffen uit het lichaam verwijderen. De rode krachtpatser bevat veel zwavel dat het natuurlijk ontgiftingsvermogen van het lichaam stimuleert. Het zorgt er daarnaast voor dat ontstekingsreacties worden tegengegaan waarbij genezing wordt bevorderd. Zwavel heeft simpel gezegd de kracht om zware metalen in het bloed en andere gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Zwavel is essentieel voor de gezondheid en activiteit van hormonen, enzymen, zenuwen en rode bloedcellen.

2. Het verbetert het immuunsysteem

De rode ui bevat gezondheidsbevorderende stoffen die het immuunsysteem verbeteren. Het bevat antibacteriële, schimmelwerende en antivirale effecten om de belasting van het immuunsysteem te verminderen. Allicine is een antioxidant die in grote getalen te vinden is in rode uien. Deze stof is effectief in het vernietigen van ziekteverwekkers die de immuunrespons verzwakken en de ontwikkeling van kanker ondersteunen. Het bestrijdt schimmels, bacteriën en virussen en heeft een goed effect op de spijsvertering en de darmflora. Geen wonder met zo'n sterke smaak!

3. Het reguleert het suikergehalte

Wanneer je kiest voor de rode ui dan ga je voor groente met een lage glycemische index. Het komt erop neer dat rode uien langzamer energie afgeven waardoor de bloedglucosespiegel stijgt. Dit is gunstig voor het voorkomen van de ontwikkeling van diabetes type 2. Het blijkt zo te zijn dat een verminderd glucosemetabolisme een bijdrage aan de ontwikkeling van kanker is. Van cruciaal belang hierbij is dat het insulinegehalte stabiel gehandhaafd wordt om te voorkomen dat de ziekte de kop op komt. Doordat het een lage glycemische index heeft zou het juist de bloedduik verlagen, wat gunstig is. De stofwisseling wordt door het eten van de ui op een positieve manier beïnvloed.

4. Het onderdrukt de groei en de ontwikkeling van kankercellen

Het hoge gehalte aan quercetine in de rode ui kreeg in bepaalde onderzoeken de eer om te beschermen tegen bepaalde soort van kanker. De stoffen genaamd ''Anthocyanen'' zijn sterke antioxidanten in de ui die de strijd aangaan met een mutant gen genaamd p53 dat oxidatieve stress veroorzaakt en wordt geassocieerd met tumorgroei. Anthocyanen in rode ui remmen op natuurlijke wijze de vernietiging die het abnormaal functionerende p53-gen op cellen en weefsels kan veroorzaken. Tot slot remt de rode ui de tumorgroei en gaat het uitzaaiingen tegen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square