De gezondheidsvoordelen van knoflook

Ui en knoflook zijn twee ware natuurwapens tegen ziektes. Zij zijn beide lid van de alliumfamilie. De ui heeft veel te bieden, maar knoflook zeker ook. Knoflook is goed voor het hele lichaam en wordt in Amerika ook wel “stinking rose” genoemd, dit natuurlijk omdat de adem stinkt na het eten ervan. Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het toevoegen van knoflook aan jouw maaltijd. Zelf houd ik zeer veel van knoflook, alleen jammer dat dit wat minder goed nieuws is voor de adem. Dit heb ik er wel voor over, zeker als je weet wat de gezondheidsvoordelen van dit mooie witte goedje is. Het zit boordevol smaak en voegt aan gerechten een heerlijk aroma toe. Knoflook heeft voor de mens veel te bieden en ziektes zoals kanker kunnen er zelfs mee bestreden worden. Sommige mensen eten het alleen voor de smaak, maar je hebt vast wel weleens gehoord over de genezende werking van knoflook. Het is van nature ontstekingsremmend, antibacterieel, schimmelwerend en antimicrobieel. Supplementen hebben deze kracht ook, neem hier eens een kijkje en bestel het online. Vanuit het verleden werd knoflook gebruikt om infecties te voorkomen en beschermen tegen tal van ziektes. Hoewel knoflook misschien zo oud is als de piramides, hebben moderne wetenschappelijke studies de ongelooflijke gezondheidsvoordelen van knoflook en zijn actieve bestanddelen bevestigd. De beste stof (zwavelverbinding) uit knoflook is allicine, die je ook vindt in prei, bieslook, sjalotten en ui. Dit stofje maakt knoflook tot een echte strijder tegen ziektes. Hieronder zie je de zeven gezondheidsvoordelen van knoflook.


De gezondheidsvoordelen van knoflook

  • Knoflook bevat een grote bron aan voedingsstoffen Het scoort hoog in de hoeveelheid mangaan, vitamine B6 en C, selenium en vezels (zonder zware calorieën). Daarnaast bevat het een beetje proteïne en koolhydraten.

  • Knoflook is goed voor het hart Onderzoekers in Saoedi-Arabië hebben ondervonden dat knoflook als ''medicijn'' kan worden gebruikt tegen de hoge bloeddruk. Rode bloedcellen zetten de zwavelverbindingen van knoflook om in waterstofsulfidegas, wat helpt om de bloedvaten uit te zetten en de druk te verlagen. Knoflook verlaagt ook het LDL "slechte" cholesterol met maar liefst 15% in het algemeen en het is bewezen dat het helpt bij het voorkomen van verharding van de slagaders (atherosclerose).

  • Knoflook boost het immuunsysteem In een onderzoek dat tijdens het koude seizoen in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd, kwam naar voren dat de deelnemers die knoflook gebruikte 60% minder verkoudheden hadden dan diegene die een placebo kregen. Zou jij ook knoflook willen inzetten tegen verkoudheid? Laat dan geperste knoflook in de thee trekken. Voeg hier een beetje citroen of honing toe en je bent klaar.

  • Knoflook is een krachtge antioxidant Schade door vrije radicalen die tot een ontsteking over het hele lichaam leidt, is de oorzaak van vele ziektes en aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, zwaarlijvigheid, diabetes, veroudering, de ziekte van Alzheimer en kanker. Knoflook verhoogt het vermogen van het lichaam om vrije radicalen te bestrijden. Als je lijdt aan een auto-immuunziekte (volgens onderzoekers in Amerika is dit een wereldwijd groeiende epidemie), consumeer dan meer knoflook.

  • Knoflook is effectief tegen schimmels en parasieten Regelmatige consumptie van knoflook kan de negatieve effecten van bacteriën en parasieten in het voedsel dat je eet, helpen voorkomen. Ook wanneer je last hebt van voetschimmel of jeuk, is het toevoegen van knoflook aan je eetplan een uitstekende manier om deze problemen onder controle te krijgen.

  • Knoflook werkt ontgiftend Allereerst werkt het sterk tegen vrije radicalen, maar het is ook effectief tegen zware metalen in het bloed. Een studie wees uit dat het lood in het lichaam van mannen die in een batterijfabriek werkten met 19% afnam door knoflook te gebruiken.

  • Knoflook is geweldig voor je huid De zwavelverbindingen in knoflook zijn uitstekend tegen inflammatoire aandoeningen van de huid zoals psoriasis, eczeem en acne. Nu zal je je misschien afvragen, stinkt dit dan niet behoorlijk? Probeer eens een masker met knoflook en kokosolie. Voor puistjes is knoflook ideaal, wrijf dan met een rauw teentje knoflook over de puist en je zult zien dat die snel weg zal gaan.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square