De gezondste manier om gebakken voedsel te eten

We bakken allemaal wel eens voedsel, maar wat is nou de gezondste manier om gebakken voedsel te eten? Dr. David Jockers, functioneel voedingsdeskundige, correctieve zorgchiropractor, inspanningsfysioloog en gecertificeerd kracht- en conditioneringsspecialist, legt het uit in deze blog. Als je vlees op de grill bakt, kun je het beste grasgevoerd rundvlees gebruiken, maar wat als het aanbakt en je van die zwarte korsten op het vlees krijgt? Wanneer je het verbrandt, produceer je HCA's , heterocyclische aminen, en dat is niet goed voor de gezondheid. Het vlees laten verbranden zou je dus zeker moeten vermijden. De zwartgebakerde gebieden zijn nou eenmaal kankerverwekkend. De favorite manier van Jockers is gewoon op een goede roestvrijstalen pijnboom. Daarbij gebruikt hij dan veel kokosolie. Er is in Nederland veel ophef over het gebruik van kokosolie, het voedingscentrum raadt het gebruik dan ook af. Dit is schrikbarend in mijn ogen, in Amerika gebruikt men veel meer kokosolie om in te bakken, en terecht! Kokosolie, held of schurk? Lees het in deze blog. De wonderbaarlijke kracht van kokosolie lees je hier. Bij het bakken van vlees blijkt kokosolie dit te beschermen tegen aanbakken. Dit mede omdat kokosolie heel goed tegen hoge temperaturen kan. Jockers is erg gul met de olie, want nogmaals, we willen veel van deze goede vetten en dan kookt het vlees erin. Hij kookt het tot het net lichtbruin is en dan is het goed. Het marineren van vlees is volgens hem dan ook zeer belangrijk. Voorbeelden van marineren is door het onder te dompelen in extra vierge olijfolie of vers geperste citroen. De citroen en de olijf bieden veel antioxidanten en een verdediging om het vlees te beschermen tegen de productie van veel vrije radicalen wanneer je het kookt of bakt. Ty Bollinger, van The Truth About Cancer, geeft ook aan altijd in kokosolie te bakken, helemaal als het voor de kinderen is. Wat zij zeggen is dat je tegenwoordig gezond kunt frituren, door het met kokosolie te doen. Dat is een openbaring he? Gefrituurd voedsel is nou eenmaal slecht omdat het wordt gebakken in een plantaardige olie met veel omega-6. In feite gaat het een transvet creëren omdat ze deze meervoudig onverzadigde vetten opnemen en ze op hoge temperatuur koken. En deze meervoudig onverzadigde vetten kunnen dat niet aan. Daarnaast zijn deze oliën vaak genetisch gemodificeerd. Jockers zegt zelfs dat deze transvetten extreem giftig en destructief zijn voor het lichaam. Wat een verstandige keuze is, is het gebruiken van kokosmeel, dat glutenvrij is, koolhydraatarm, goede vezels bevat, en dat doe je erin en dan frituur je het in kokosolie.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square