De hennepplant is een zege voor het lichaam

De hennepplant, oftewel Cannabis sativa, is een veelzijdige plant die de mens voor de meest waanzinnige doeleinden kan gebruiken. Medicinaal gezien, is dit bij uitstek de ultieme krachtpatser onder alle planten. Er bestaan veel soorten cannabis, waarbij we voor medicinaal- en recreatief gebruik de vrouwelijke variant gebruiken. De vrouwelijke plant zie je als WIET terug in de coffeeshop. Hennep wordt tegenwoordig steeds meer als combinatie met olie ingenomen tegen kanker, Parkinson, reuma, artrose, epilepsie en nog veel meer ziektes. Vanuit de stichting Mediwiet komen veel positieve ervaringen van gebruikers met verschillende ziektebeelden. Daarnaast heeft de Canadees Rick Simpson bewezen honderden mensen van ziektes als kanker genezen te hebben met wietolie. Door het aan te lengen met olijfolie, kan er nauwkeurig gedoseerd worden, zodat een gebruiker niet high hoeft te worden. De bekende werkzame stoffen van cannabis zijn CBD en THC, waarbij THC bijzonder goed vecht tegen kankercellen. Je kunt hennepolie hier goedkoop bestellen.

Lichaamseigen stoffen die de plant aangemaakt

Cannabis werkt op het endocannabinoïdensysteem van de mens, waarbij de werkzame stoffen, de cannabinoïden, als sleuteltjes passen op de receptoren die overal in ons lichaam aanwezig zijn. Vele stoffen in de cannabisplant zitten van nature ook in die van de mens. Zo geeft de moeder aan zijn of haar kind het eigen cannabinoïdensysteem door tijdens de borstvoeding. Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen, dieren en planten beschikken over een endocannabinoïdensysteem (oftewel: een lichaamseigen systeem). Borstvoeding blijkt cannabinoïdensleutels te bevatten die exact passen in de receptoren van de eigen baby. Deze sleutels zijn essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Hierdoor leert een kind om te gaan met honger en verschillende eetmomenten. Groei en honger worden hierdoor gestimuleerd. Deze ontdekking werd gedaan toen er endocannabinoïden werden aangetroffen in moedermelk. Deze signaalgevers regelen alle belangrijke processen in het menselijk lichaam. Zo wordt de productie van hormonen, eiwitten en het besturen van het immuunsysteem hierdoor geregeld. Daarnaast bepaalt het hoe we ons voelen en wat we denken. De cannabinoïden die zich vastzetten aan de receptoren van het menselijk lichaam zorgen voor de communicatie tussen beide en verklaard daarmee balans in de mens.

De plant probeert jou iets te vertellen

De plant is een zege voor het lichaam. Hij zorgt voor een bevordering van slaap, rust en tevredenheid. Als je onder ''invloed'' van hennep bent, kom je er achter welke mankementen of ongemakken het lichaam op dat moment heeft en waar het behoefte aan heeft. Je zult signalen krijgen waarvan je veel kan leren. Mocht je al eens een jointje hebben gerookt of medicinale cannabis hebben geprobeerd, dan weet je hoogstwaarschijnlijk wat hier bedoeld wordt. Wat betreft het hongergevoel: speelt de plant hierop in door bij een vrouw met overgewicht de honger te verminderen terwijl bij een andere vrouw met een depressie het hongergevoel juist werd aangewakkerd. Het groene wondermiddel versterkt de zintuigen zoals deze horen te zijn in de ''basis''-staat van de mens. Deze basisstaat kent de meerderheid van de mens niet eens meer omdat we te maken hebben met veel verkeerd voedsel, te veel stres en een vermindering van beweging ten opzichte van vroeger. Bovenstaande geldt niet bij een overmaat van hennep, maar dat lijkt mij logisch!

Cannabis werkt tegen ziektes zoals kanker

Tegen een ziekte als kanker is de hennepplant bijzonder geschikt als ''genees''-middel. De werkzame stof THC werkt op het zenuwstelsel en onderdrukt hierdoor het ellendige gevoel die de zieke ervaart in zijn of haar leven. Daarnaast is overtuigend aangetoond dat het borst- en hersentumoren bij mens en dier kunnen laten slinken. De plant is eigenlijk een soort cadeautje van moeder natuur voor de mens, waarbij het de gezondheid verbetert. Hennep, de veelzijdige plant, heeft een positief effect op het serotonineniveau in het lichaam, waarna gemakkelijk het slaaphormoon ‘’melatonine’’ kan worden aangemaakt en je eerder en dieper (in)slaapt. Welterusten!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square