De kreeft | Een scherpe gezondheidsanalyse

Diegene die van vis houden kunnen ook weleens genieten van kreeft. Zoals bekend zijn veel vissoorten gezond voor de mens, maar geldt dit ook voor kreeft? Zelf eet ik geen kreeft omdat ik niet zo van vis houdt. De kreeft behoort tot de schelpdierenfamilie en je kunt het bereiden door het te stomen of te koken. De kreeft kan veelzijdig worden ingezet voor consumptie. Je kunt hem opdienen tijdens het hoofdgerecht, gebruiken in een sandwich of toevoegen aan pasta's of aardappelpuree. Tegenwoordig staat de kreeft bekend als een dure verwennerij, maar dit is niet altijd zo geweest. In de 17e eeuw beschouwden kolonisten in Massachusetts kreeftenschalen in een huis als een teken van armoede en voerden ze alleen kreeft aan hun bedienden. In de jaren veertig was het mogelijk om een ​​blik gebakken bonen te kopen voor 53 cent per pond en ingeblikte kreeft voor 11 cent per pond. Zo zie je maar weer hoe tijden kunnen veranderen. Je zou kreeft nu kunnen beschouwen als een ware delicatesse. Je ziet dan ook dat ze hem vaak levend koken voor een betere smaaksensatie. Mocht je twijfelen of kreeft gezond is, lees dan snel verder. Het biedt namelijk selenium en omega-3-vetzuren. Wil jij jouw gezondheid een boost geven? Bestel dan hier jouw omega-3 supplement. Deze twee voedingsstoffen zijn beide zeer wenselijk voor een goede gezondheid. Ze kunnen helpen beschermen tegen schildklieraandoeningen, depressies en bloedarmoede. Daarnaast bevat kreeft ook veel eiwitten wat betekent dat wanneer je kreeft eet je snel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten komt. Tevens bevat het vitamine A, calcium, ijzer, koper, selenium, zink, fosfor, vitamine B12, magnesium en vitamine E. Hieronder lees je enkel gezondheidsvoordelen van kreeft


De gezondheidsvoordelen van kreeft

Vis en schaaldieren zijn in wezen heel gezond voor de menselijke consumptie. Uit onderzoek blijkt dan ook dat deze voedingsmiddelen het risico op obesitas, diabetes en hartaandoeningen verlaagt en tegelijkertijd een gezond cholesterolgehalte bevordert. Alhoewel kreeft cholesterol bevat hebben onderzoekers bevestigt dat er slecht en goed cholesterol is. Kreeft heeft geen invloed op het slechte cholesterol in het lichaam. Belangrijk in vis en schaaldieren zoals kreeft is het gehalte van omega-3-vetzuren. Deze zuren komen blijkbaar in zeer weinig voedingsmiddelen voor dus de kreeft heeft iets relatief unieks in zich.

De kreeft strijdt voor een gezonde schildklier

Kreeft bevat selenium. Dit is een echte strijder als het gaat om de gezondheid van de schildklier. Selenium heeft eigenschappen aangetoond die het een noodzakelijk onderdeel maken van de gezondheid hiervan. Selenium acteert als een antioxidant en zorgt ervoor dat hormonen worden geabsorbeerd. Een onderzoek heeft bewezen dat mensen met een schildklieraandoening die een seleniumtekort hebben, voordelen ondervinden bij het verhogen van hun seleniuminname. Hierdoor zouden zij zich beter voelen, een betere stemming hebben en een verbeterde schildklierfunctie ervaren waaronder een verbeterd algemeen welzijn, een betere stemming en een verbeterde schildklierfunctie.


De kreeft is goed voor de geestelijke gezondheid

Omega-3-vetzuren blijken veel in zich te hebben. Zo zouden zij ervoor kunnen zorgen dat er minder agressieve gevoelens in het lichaam aanwezig zijn, er een verbeterde impulsiviteit waargenomen is en minder depressieve gevoelens bij volwassenen merkbaar is. Volgens geleerden zou de aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) gelinkt zijn aan een tekort aan selenium. Wanneer een kind voldoende selenium binnenkrijgt, kan dit het risico op ADHD verminderen.


De kreeft vecht tegen bloedarmoede

Koper werkt samen met ijzer om rode bloedcellen te vormen. Bloedarmoede treedt op als je niet genoeg rode bloedcellen hebt of als de rode bloedcellen niet goed werken. Het kan ook een symptoom zijn van een kopertekort. Het consumeren van voldoende koper, uit bijvoorbeeld kreeft, is gunstig voor mensen met alle vormen van bloedarmoede. Kreeft heeft een van de hoogste kopergehaltes van welk voedsel dan ook.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square