De magische krachten van spirulina

Spirulina werkt tegen kanker

Zelf ben ik steeds weer verbaasd over het feit wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. De ene natuurlijke stof is nog beter dan de ander. Allemaal bedoeld om de gezondheid van het lichaam te verrijken. Maar ook gericht op het tegengaan van ziektes waaronder kanker. Dan praten we nu over de blauwgroene alg die voornamelijk groeit in tropische en subtropische meren, spirulina. Het wordt al velen jaren gebruikt ter consumptie, maar volgens mij is deze alg in Nederland nog niet zo bekend. Je kunt het een ware superfood noemen, met zijn vele eiwitten. Het mooie is dat je dit tegenwoordig niet meer via de voeding hoeft binnen te krijgen, dit kan ook met ''vitamines'' die je online kan bestellen. Hier kun je spirulina producten kopen. Er zijn zelfs hoopvolle onderzoeken geweest waarbij is aangetoond dat spirulina vele soorten kanker kunnen helpen verminderen en soms zelfs genezen. Praten we hier dan over een magische alg? Dacht het wel. Spirulina blijkt zich te richten op kankerstamcellen. Spirulina-algen bevatten phycocyanine, een groenblauw pigment dat is opgebouwd uit eiwitmoleculen. Phycocyanine geeft Spirulina zijn karakteristieke kleur en helpt bij de omzetting van zonlicht in energie door middel van chlorofyl in een plant. Phycocyanine is ook een zeer effectieve antioxidant en is ontstekingsremmend, terwijl bekend is dat het chlorofyl waarmee het werkt om energie te verkrijgen, zich bindt aan kankerverwekkende stoffen.


Spirulina zorgt voor een betere slaap, als detox en verbetert het immuunsysteem

Nou genoeg over kanker, spirulina heeft nog meer magische krachten. Zo beïnvloedt het de productie van melatonine. Melatonine is essentieel voor een mens, we kunnen er goed van slapen. Het wordt dan ook gemaakt tijdens dat we slapen en spirulina verbetert dus slaap. Het heeft ook effect op de oestrogeenspiegels en beschermt tegen een overdosis oestrogeen. Het verkleint de kans op ziektes direct door de cellen letterlijk in slaap te brengen. De derde magische kracht van de dit groene monstertje is dat het helpt bij het ontgiften van zware metalen. Volgens Amerikaanse experts vergiftigen we ons lichaam doordat we zware metalen binnenkrijgen door blootstelling aan het milieu, het gebruik van commerciële persoonlijke producten zoals anti-transpiranten, metalen in voedingsmiddelen, pesticiden en door amalgaamvullingen. Wij willen geen van alle van de volgende stoffen in ons lijf hebben: kwik, lood, cadmium en arseen. Toch gebeurt dit en spirulina werkt daartegen als een detox.

Lichamelijke problemen en neurologische problemen worden veroorzaakt door zware metalen. Spirulina-algen binden zich aan deze metalen en zorgen ervoor dat ze het lichaam via een natuurlijke manier verlaten. Het bevat hoge niveaus van vitamine C, vitamine E, fycocyanobiline en bètacaroteen, die allemaal helpen bij oxidatieve stress en het tegengaan van zware metalen. De vierde magische kracht van spirulina is dat het de darmen helpt te genezen en daarmee het immuunsysteem versterkt. Het is algemeen bekend dat het immuunsysteem voor het overgrote deel wordt bepaald in de darmen (zo'n 80%). Spirulina helpt het spijsverteringssysteem optimaal te laten functioneren. Zo wordt een gunstige darmflora gecreëerd. De blauwgroene alg heeft een antimicrobiële werking en gaat overgroei van candida tegen. Spirulina kan ook helpen bij problemen die verband houden met het spijsverteringssysteem, zoals een lekkende darm. Dit alles leidt tot een verbeterd immuunsysteem. Nu je dit allemaal hebt gehoord, consumeer je dan nu wat vaker dit mooie groene algje? Je gezondheid vindt van wel.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square