De oncoloog heeft ongelijk | Voeding is jouw medicijn

Tegen mijn moeder met maagkanker zeiden ze dat voeding geen rol speelt bij haar ziekte, nou geloof me, dat doet het zeker wel. Zelf heb ik al tal van blogs geschreven waarin de gezondheidsvoordelen en dan met name de voordelen voor kanker naar voren komen. Oncologen hebben het mis, het maakt zeker uit wat je eet. Hoe vaak mensen te horen krijgen van een arts dat het niet uitmaakt wat je eet als je kanker hebt. Kankerpatiënten worden zelfs aangemoedigd om te eten wat ze willen. Zij hebben het volkomen bij het verkeerde eind, waarschijnlijk omdat ze zelf niks geleerd hebben over voeding op school. Ben je benieuwd hoeveel een dokter leert tijdens zijn studie over voeding, lees dan deze blog. Het is bijvoorbeeld al lang bekend dat suiker kankercellen voedt, waarom weet een oncoloog dit dan niet? De inname van suiker veroorzaakt kanker, dat is nu onderhand wel duidelijk. Is er een bepaald dieet tegen kanker? Veel mensen zijn overtuigd van het ketogeen dieet, omdat je cellen dan leven op vet in plaats van op suiker. Meer hierover lees je hier. De mening in deze blog is gebaseerd op een artikel van Dr. Charles Majors. Je hebt tegenwoordig ook medicijnen in vitamine vorm, deze heten supplementen. Of ze ziektes tegengaan is de vraag, maar ze zijn er zeker voor jouw gezondheid. Bestel jouw voorraad eventueel hier.


Suiker en kanker

Terug naar suiker, waarom zou suiker geen gif zijn? Kankercellen zijn glucosemetaboliseerders. Hun enige bron van brandstof om te overleven is suiker, aangezien hun mitochondriën beschadigd zijn. Op basis van continu onderzoek is het duidelijk dat suiker kanker voedt. Wist je dat oncologen nu diabetesmedicijnen bij kankerpatiënten aanreiken om suiker uit het bloed te houden en de hoeveelheid kankercellen die ze opnemen te verminderen? Dit zegt genoeg. Artsen zouden betere behandelingen moeten vinden dan chemotherapie, chirurgie en bestraling. Daar hoort dus voeding bij. Bepaalde artsen geven toe dat suiker een rol speelt bij het omkeren van kanker en dat het uitmaakt wat je eet. Artsen komen steeds dichterbij de oorzaak van kanker. De oorzaak is de enige remedie. Het wordt voor kankerpatiënten tijd om te stoppen met het consumeren van suiker, geraffineerde bloem en andere snelle koolhydraten. Dit wordt allemaal omgezet in glucose en glucose is de belangrijkste brandstof voor kankercellen. Tegenwoordig gebruiken ze medicijnen om de glucosespiegel te verlagen met alle bijwerkingen van dien, maar dit kan ook met voeding. Het is namelijk bewezen dat het verlagen van de suiker- en bloedglucosespiegels de overlevingskans verhoogt en het risico op kanker verlaagt.

De bloedsuikerspiegel en kanker

Wat is de sleutel voor het verlagen van de glucosespiegel? Zo zorg je namelijk voor het voorkomen en omkeren van kanker. Het belangrijkste is om te stoppen met het eten van suiker en alles wat in het lichaam in suiker verandert. Je praat dan over granen, pasta's, koolhydraten, brood en de meeste soorten fruit. Fruit? Hoor ik jou denken. Hier ben ik het deels mee eens want fruit eten is zeker goed en fruit werkt ook tegen kanker, maar de meeste soorten fruit wordt afgeraden tijdens de beginfase van het omkeren van kanker. Meet de bloedsuikerspiegel gedurende de dag met een glucosemeter om ervoor te zorgen dat je de glucose laag houdt. Daarnaast is het verstandig slechts matige tot lage hoeveelheden proteïne te consumeren. Overtollig eiwit wordt omgezet in suiker.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square