De pinda | Een bijzondere noot met een sterk jasje

De pinda is een zeer gezonde noot, sterker nog dan velen denken. Pinda's zijn eigenlijk peulvruchten, maar ik schaal ze binnen de noemer 'noten'. Ongebrande en ongezouten noten zijn erg belangrijk voor een gezond lichaam en voornamelijk het brein. Meer informatie over wat pinda's zo gezond maakt, lees je in deze blog. Wist je dat het brein in staat is om de effecten van drugs op een natuurlijke manier kan nabootsen, dit is in het bijzonder zo wanneer je gesport hebt. Ook kunnen pinda's bepaalde verbindingen in de hersenen verbeteren. Pinda's kun je ook eten om af te vallen, lees er hier meer over. Pinda's bevatten niet veel vitamines (wel vitamine D omdat ze dit opvangen vanuit de schil in de zon), maar wel veel mineralen. Vitamine D vind je dan in hoge maten in de schil van de pinda. Daarnaast bevatten pinda's de mineralen: calcium, fosfor, kalium, natrium, magnesium, ijzer, zink, jodium, chroom, mangaan en selenium. Dit zijn er erg veel voor een noot waardoor dit de pinda een ware gezondheidsklapper maakt. Veel mensen krijgen niet voldoende vitamines en mineralen binnen. Doe je voordeel met deze informatie en bestel snel jouw supplementen voordelig op deze goedkope website.

Hoe gezond zijn pinda's?

Je ziet dat pinda's veel mineralen bevatten en dat ze goed zijn voor het brein. Pinda's hebben een sterke buitenkant waarbij het jasje niet is meegerekend. Het roosteren van pinda's doet echter niet zoveel af van de kwaliteit van de peulvruchten. Zelf eet ik ze heel vaak en dat zijn pinda's die geroosterd zijn in olie. Zoute pinda's zijn uit den boze omdat hier tafelzout op zit. Is tafelzout dan zo ongezond? En hoe zit het met gezond zout? Dit zie je in onderstaande video. Pinda's zijn goed voor het hart en de breingezondheid. Daarnaast strijden deze mooie peulvruchten voor een verbeterde stoelgang en gezondere darmen. Dit is in het lab getest bij dieren, maar het is ook bekend dat dit bij mensen ook zo is. Omdat pinda's zo sterk zijn blijven ze de mineralen behouden bij het verhitten ervan. De olie kan namelijk niet doordringen in de kern van pinda's, waar alle goede stoffen zich bevinden. Beter jouw leven en eet eens wat vaker ongezouten pinda's!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square