De reden waarom de aardbei zo intens gezond is

Je hebt wel eens van die dagen dat je zin hebt in een lekker stukje fruit. Welk stuk fruit is nou het gezondst? Daar ga ik nu even niet op in, maar ik weet wel dat de aardbei hoog scoort als het om gezondheidsvoordelen gaat. De aardbei is mooi rood van kleur en wordt door kinderen vaak als snoep beschouwd. Tenminste, dat zou een veel betere keus zijn dan een lolly. Helemaal als je weet wat deze rode krachtpatser te bieden heeft. Wat veel mensen niet weten, is waarom de aardbei zo gezond is. Wanneer wij fruit eten, dan eten we meestal de pitten niet op. Bij sommige stukjes fruit is dat bijna onmogelijk en vooral bij de aardbei. De pitten zitten hier namelijk aan de buitenkant. We moeten dit koesteren want een pit is als het ware de oorsprong van het geheel. Hier groeit fruit uit, wat betekent dat hier de voedingsstoffen vandaan komen. De pit vormt dus de kern van deze gezondheidsvoordelen. Wat velen wel weten, is dat pitten als: zonnebloempitten, pijnboompitten en pompoenpitten heel gezond zijn. Je zou de gezondheidsvoordelen van de pit van de aardbei hiermee kunnen vergelijken. Hierbij moet nadrukkelijk worden benoemd dat biologische aardbeien een betere keus zijn dan de aardbeien in de supermarkt! De aardbei is namelijk heel kwetsbaar. Tegenwoordig vind je online steeds meer producten waarin aardbei verwerkt wordt, deze website biedt jou lekkere en handige aardbeiproducten.

De aardbei vecht tegen ziektes

Een tijdje geleden heb ik in deze video naar voren gebracht dat vitamine C ziektes, zoals kanker, bestrijdt. Daarnaast heb ik een alternatieve arts gesproken die vitamine C injecties gebruikte om kankerpatiënten te behandelen. Zij heeft aangegeven dat ze hier goede resultaten mee heeft bereikt. Meer hierover vind je in dit artikel. De aardbei beschikt over heel veel vitamine C, waardoor vrije radicalen in het lichaam worden bestreden. Daarnaast zorgt deze vitamine voor een boost van het immuunsysteem. Je kunt dus stellen dat aardbeien mogen worden genuttigd om de gezondheid te verbeteren en de kans voor een ziekte te verkleinen. Tot slot heeft de aardbei nog tal van andere gezondheidsvoordelen voor de mens. Voorbeelden hiervan zijn: een verbetering van de gezondheid van de botten en een beschermend effect voor de hersenen. Ben je benieuwd naar de andere gezondheidsvoordelen wat dit stuk fruit te bieden heeft, dan raad ik je aan deze video te bekijken.

De absolute topper als het om pitten gaat

Dat de pit van de aardbei gezond is, staat vast, maar de winnaar van de pitten is wat mij betreft toch wel de abrikozenpit. De meest gezonde bevolkingsgroep van de wereld, de Hunza's, eten deze dan ook heel veel. De pit uit de abrikoos beschikt over vitamine B17, welke zeer gezond is. In een documentaire heb ik gezien dat de pit door bepaalde alternatieve artsen wordt gebruikt om ziektes, waaronder kanker, te behandelen. Zelf ben ik eens bij een boer geweest die biologische groente en fruit verkoopt en hij gaf daar ook aan dat deze pit een genezende werking heeft op bepaalde ziektes.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square