De top 3 meest gezonde thee ter wereld

Over thee heb ik al veel geschreven op deze website. Zo ben ik mijn moeders gezondheid gaan verbeteren met detox thee. Dit in de hoop dat dit een positief effect zou hebben op haar maagkanker. Helaas was het kwaad al geschied en was het volgens haar te laat om nog wat te experimenteren. Welke thee niet in deze top 3 staat, is kurkuma-thee, hierover lees je hier meer. Welke thee wel in deze lijst voorkomt, is groene thee, dit werkt dan ook tegen ziektes zoals kanker. Een leuk artikel met gezondheidsvoordelen van groene thee vind je hier. Heb je trouwens weleens gehoord van kombucha thee? Dit is een zeer gezonde thee die ontgiftend werkt, meer hierover lees je in deze blog. We drinken met z'n allen veel water, maar wist je dat thee daarna het meest gedronken wordt? De meeste mensen doen dit omdat ze het lekker (warm) vinden, maar elke theesoort heeft relatief veel gezondheidsvoordelen. Door de geschiedenis heen wordt thee op grote schaal gebruikt als therapie voor specifieke gezondheidsproblemen. Het kan worden gebruikt ter verlaging van de kans op ziektes, inclusief het risico op kanker. Vandaar dat ik ook detox thee bij mijn moeder geprobeerd heb. In deze blog worden de wetenschappelijke bewijzen voor drie soorten gezonde thee onderbouwd. Iedere dag zo'n kopje thee behoed je voor veel ongemakken. Heb jij voldoende thee in huis? Zo niet, bestel het dan voordelig hier online. Hieronder vind je de top 3 meest gezonde thee ter wereld.


1. Groene thee

Groene thee is erg populair in veel delen van de wereld zoals in Japan en delen van China. De plant waar groene thee van gemaakt wordt, is van de plant ''camellia sinensis''. Hier komen ook de theesoorten: groene thee, witte thee, Oolong-thee en zwarte thee vandaan. Omdat het verwerkingsproces anders is, zien deze theesoorten er allemaal anders uit. Groene thee wordt bijvoorbeeld gemaakt van verse bladeren die direct na de oogst worden gestoomd of verhit. Zwarte thee krijgt meer verwerking, waardoor het de meest geoxideerde van de drie is. Groene thee bevat veel natuurlijk voorkomende "bioactieve" verbindingen, met andere woorden, natuurlijke verbindingen die op een specifieke manier op ons lichaam inwerken. Bioactieve stoffen in groene thee zijn onder meer cafeïne, theepolyfenolen en zogenaamde "vluchtige" verbindingen die bijdragen aan de vertrouwde geur en smaak van deze thee. Groene thee bevat veel antioxidanten zoals Theepolyfenolen (bepaalde stoffen in groene thee). Deze zijn verantwoordelijk voor de vele gezondheidsvoordelen dat groene thee te bieden heeft. Deze antioxidanten zijn ervoor bedoeld vrije radicalen in ons lichaam te neutraliseren. Groene thee heeft ook het vermogen om te beschermen tegen ultraviolette (UV) schade en het verbeteren van het immuunsysteem. Groene thee werkt ook ontgiftend, zoals veel theesoorten doen.


2. Paardenbloem thee

Zelf heb ik weleens geprobeerd om paardenbloemen uit de tuin te eten. Dit was geen goede ervaring en ronduit smerig. De thee van de paardenbloem daarentegen is wel zeer smakelijk. De eenvoudige paardenbloemwiet wordt al eeuwenlang gebruikt als een alternatief kruidengeneesmiddel om infecties te behandelen, ontstekingen te verminderen, de galstroom te verhogen en leverproblemen te corrigeren. Het wordt ook beschouwd als een effectief mild laxeermiddel, samen met het verbeteren van de eetlust en de spijsvertering. Uit onderzoek blijkt dat paardenbloembloem, de bladeren en de wortel van de paardenbloem bioactieve stoffen bevatten met mogelijke eigenschappen tegen kanker. Volgens gezondheidsexperts is het prima om dagelijks een kopje of twee paardebloembloem-, blad- of wortelthee te drinken als preventieve therapie.

3. Chaga paddenstoel thee

Dit is een minder bekende theesoort, maar zeker niet de minste. Een voedingsmiddel die we zowat allemaal te weinig eten, is de paddenstoel (de gezonde uit de natuur). Chaga werkt ter ondersteuning van het immuunsysteem en anti-kanker. Zo heb ik ook geleerd dat wanneer je een smoothie maakt, je hier altijd paddenstoelen bij kunt mengen, dit voor een extra gezondheidseffect. De chaga-paddenstoel wordt al vele jaren gebruikt in de volksgeneeskunde in Siberië en andere delen van Rusland, Polen en veel Baltische landen. Chaga wordt gebruikt als reinigingsmiddel en om maagaandoeningen, wormen, lever- en hartaandoeningen te behandelen. Chaga paddenstoel thee biedt een hoge voedingswaarde en een uitstekend antioxidantgehalte. Omdat de populariteit van chaga paddenstoelen de laatste tijd is gestegen, kun je een gezonde thee kopen die gemaakt is van chaga-paddenstoelen. Gezondheidsdeskundigen vertellen ons nu dat chaga kan worden gebruikt als bloedverdunnend medicijn of als bloedsuikerverlagend medicijn.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square