De vermoedelijke reden dat mijn moeder maagkanker heeft gekregen

Chronische stress en kanker

Er wordt steeds meer duidelijk over de correlatie tussen stress en kanker. Ik vind dit logisch en wel om de volgende reden. Otto Warbug, onderzoeker en ontdekker van de oorzaak van kanker, concludeerde dat kankercellen zich voeden met glucose, oftewel suiker. Bij een overmaat aan chronische stress maakt het lichaam continu glucose aan. Dit doet het lichaam bij kortdurende stress om je direct van energie te kunnen voorzien. Echter is langdurige stress dodelijk voor je lichaam. Het put je gehele vitamine- en mineralenvoorraad uit en zorgt voor een vermindering van energie. Dr Rath van de Dr Rath Health Foundation geeft daarbij te kennen dat kanker altijd veroorzaakt wordt door een overmaat aan gifstoffen (waaronder suiker) en een tekort aan essentiële voedingsstoffen. Dit is dus precies wat er gebeurt bij stress. Op een gegeven moment raken de gezonde cellen vol met glucose en is er geen ruimte meer voor zuurstof en essentiële voedingsstoffen. De cel-ademhaling verslechtert en de gezonde cel gaat zich anders gedragen. Belangrijke vitamines spelen een rol bij (maag)kanker. Deze kun je hier goedkoop bestellen, doe er je voordeel mee.

Drie vormen van chronische stress

Er zijn drie vormen van chronische stress namelijk: fysieke, chemische en emotionele stress:

- Fysieke stress treedt op bij langdurende lichamelijke klachten.

- Chemische stress treedt op bij een steeds achteruitgaande gezondheid door vervuilde voeding en andere omgevingsfactoren.

- Emotionele stress treedt op bij langdurende negatieve emoties.

Voor het lichaam hebben alle bovenstaande stress-reacties hetzelfde effect, namelijk de bekende fight or flight modus. Er wordt voor een lange duur cortisol aangemaakt, waardoor er te veel glucose in het lichaam komt. Hier is niet per se voeding voor nodig. Als dit te lang duurt, dan wordt de kans op kanker vele malen groter. Kankercellen hebben we allemaal in ons lichaam, maar als ons lichaam niet meer in staat is om die kankercellen uit te schakelen, zal het lichaam hier een tumor van maken. Dit is feitelijk gezien een slimme oplossing omdat zo de kanker niet kan uitzaaien. Helaas is uitzaaiing toch nog mogelijk. Stress zorgt er daarnaast ook voor dat het afweersysteem, de vertering van voedsel en het slaappatroon wordt verslechterd. Dit is slecht nieuws want het afweersysteem moet ervoor zorgen dat kanker uit het lichaam wordt verwijderd.

Mijn moeder en stress

Waar ik gaandeweg in mijn zoektocht achter ben gekomen, is dat mijn moeder op alle drie de vlakken stress ervoer. Mijn moeder was elke dag vermoeid (chronische vermoeidheid). Hieronder zie je in een opsomming wat dit met haar deed:

- Op emotioneel vlak ging het op het werk niet zo goed, wat veel verdriet en frustratie met zich meebracht.

- Op fysiek vlak had ze last van een vermindering in energie en had ze artrose.

- Op chemisch vlak was ze zeer vervuild met koolhydraatrijke voeding zoals suiker.

Mijn moeder en kanker

In de maag van mijn moeder was het werkelijk een grote puinzooi. Ze kon op een gegeven moment niet meer eten en moest vaak overgeven. Dit doet het lichaam natuurlijk om zich te ontdoen van de stoffen die niet in het lijf hoorde. Daarnaast had ze obstipatie, wat erop duidt dat haar stofwisseling en darmflora niet in balans waren. De stofwisseling en de darmflora spelen een bepalende rol in het verkrijgen van kanker want deze zorgen voor een verslechtering of verbetering van het immuunsysteem. Het klinkt misschien gek, maar met de kennis die ik nu heb opgedaan, lijkt mij de oorzaak van maagkanker bij mijn moeder logisch. Een vreemd gegeven is dat mijn moeder, twee weken voordat ze stierf, veranderde. Ze was kalm, relax en had er vrede mee om te gaan. Ze lachte soms zelfs en was weer op een punt gekomen waarbij het leek alsof ze geen stress meer had. Ze werkte niet meer en was flink afgevallen, wat duidt op een soort van detox. Helaas had ze wel veel pijn aan haar lichaam omdat ze te mager was geworden en last had tijdens het zitten. Is dit een veelbelovende beredenering voor de oorzaak van kanker bij mijn moeder? Meer over de oorzaak van kanker wordt binnenkort gepubliceerd. Altijd genezingsprocessen bespreken met een bekwame arts!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square