De vreemde maar toch ongelooflijke gezondheidsvoordelen van appelazijn

De vader van de geneeskunde, ofwel Hippocrates, gebruikte appelazijn om wonden te behandelen. Daarnaast kon hij daarmee keelpijn en hoestbuien tegengaan. Tegenwoordig wordt appelazijn gebruikt om mee te koken en te reinigen. Belangrijker dan dat is dat appelazijn ook de gezondheid kan verbeteren! Het fermentatieproces is van cruciaal belang voor het produceren van het belangrijkste ingrediënt in de azijn: azijnzuur. Dit azijnzuur zorgt voor de prikkelende smaak en voor talrijke gezondheidsvoordelen van appelazijn. Wil jij appelazijn bestellen, surf dan naar deze website. Op deze website bestel ik ook altijd mijn gezondheidsproducten. Dit op de appel gebaseerde goedje heeft op meerdere manieren betrekking op onze gezondheid, welke aspecten dit zijn lees je hieronder.

1. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Uit een onderzoek is gebleken dat ciderazijn de bloedsuikerspiegel stabiliseert en de glycemische index van voedingsmiddelen verlaagt. Bij mensen met Diabetes type 2 reguleerde het de suikerniveau's en stabiliseerde het de suikerspiegel. Slechts twee eetlepels appelazijn voor het slapen gaan kan al voor grote verassingen zorgen. Een andere studie wees uit dat vrouwen die een ochtendmaaltijd met azijn aten een 55% verlaging van de bloedglucosespiegels genoten.

2. Het helpt bij gewichtsverlies

Dagelijks gebruik van appelazijn kan ervoor zorgen dat men eerder verzadigd raakt en de eetlust wordt gereguleerd. Studies ondersteunen de gewichtsverlieseffecten in de vorm van een vermindering van visceraal vet en een verbeterde BMI. Ciderazijn verbetert ook het tolerantieniveau van de lever tegen lipogenese en vetzuursynthese, wat betekent dat er een verbetering plaatsvind van het cholesterolgehalte. Er vind dan een ontgifting plaats wat helpt bij het kwijt raken van overtollige gifstoffen en vet oftewel een boost bij het afvallen.

3. Het bevordert de alkaliteit

Hiermee wordt bedoeld dat het lichaam wordt gebalanceerd op het zuurteniveau. Zuren in het lichaam worden dus geneutraliseerd door appelazijn. Het westerse dieet van vandaag bevat voedingsmiddelen die worden gereden met pesticiden, suiker en zout en die zijn gesynthetiseerd in een laboratorium in plaats van op natuurlijke wijze ontwikkeld op het land. Hierdoor raakt het lichaam compleet verzuurd. Er zijn veel voedingsmiddelen die verzuren werken zoals vlees en koffie. Het azijnzuur in appelazijn draagt bij aan het neutraliseren van hormonen in de darmen en de maag en bevordert zo de alkaliteit in het lichaam. Appelazijn vermindert het risico op (chronische) ziekte en verbetert de immuniteit.

4. Het stimuleert het immuunsysteem

Appelazijn helpt bij het ontgiften van het lymfestelsel en het reguleren van de homeostatische functies van het menselijk lichaam. Onderzoekers zijn van mening dat ciderazijn antioxidanten bevatten die de oxidatieve schade aan het lichaam door vrije radicalen verminderen en de gezondheid van het bloed en de organen verbeteren. Er is zelfs vastgesteld dat appelazijn sterkt antimicrobieel is en een alternatief voor giftige en dure chemische desinfectiemiddelen blijkt te zijn. Vooral bij patiënten met een beschadigd immuunsysteem is appelazijn een uitstekend natuurlijk antimicrobieel middel om het lichaam te ontdoen van schadelijke bacteriën en het verhogen van de weerstand. Heb jij al appelazijn in huis?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square