De wonderbaarlijke kracht van kokosolie!

De geschiedenis

Zelf heb ik een tijdje standaard kokosolie in mijn kast gehad, iedere keer als er iets gebakt moest worden dan kwam de pot kokosolie tevoorschijn. Het bakt zeer goed en is erg gezond; tenminste daar is wel veel discussie over geweest, is dit terecht? In de jaren 60 wilde voedselproducenten hun margarines en oliën verkopen. Hierdoor hebben zij destijds de producten die men destijds gebruikte buiten spel gezet. Het was volgens hen slecht voor de gezondheid. Olijfolie en kokosolie waren niet langer 'goed voor je', zeiden ze. Volgens de producenten werkt kokosolie aderverstoppend en cholesterol verhogend. Mensen kregen te horen dat het te veel verzadigd vet bevatte en bijdroeg aan hartaanvallen. Later kwamen ze erachter dat juist de transvetten uit de producten van de voedselindustrie ongelofelijk gevaarlijk zijn voor het lichaam. Diëten met veel vet, veel suiker en veel koolhydraten werden onder de microscoop gebracht en schuldig bevonden. Oververwerkte, voorgemaakte synthetische voedingsmiddelen gevuld met additieven, conserveermiddelen, kleurstoffen en hoge niveaus van fructose-glucosestroop en andere onnatuurlijke vulstoffen bleken de echte boosdoeners te zijn van de achteruitgang van de westerse wereld. Wil jij blij worden van kokosolie, bestel het dan op deze website.

Kokosolie gezonder dan ooit

Kokosolie en de positieve wetenschappelijke aandacht die het verdiend

Culturen over de gehele wereld gebruiken de witte substantie al duizenden jaren, en niet voor niks. Er zijn boeken volgeschreven over de voordelen dat kokosolie te bieden heeft. Let er wel op dat je biologische ongegeurde olie gebruikt. Een onderzoek van het American Journal of Clinical Nutrition in 1981 wees uit dat de inname van kokosolie tot een positieve bloedsomloop- en vaatfuncties bewerkstelligde. Er waren geen aanwijzingen dat een hoge inname van verzadigd vet schade veroorzaakte. De discussie over verzadigd vet kan nog wel even doorgaan. Meer informatie hierover zie je in onderstaande video. De 'French Paradox' - een onderzoek naar lage sterftecijfers als gevolg van coronaire hartziekten ondanks verhoogde inname van verzadigd vet - bevestigde hun bevindingen.

De unieke voordelen van kokosolie

Uit talrijke onderzoeken van de afgelopen tijd is naar voren gekomen dat kokosolie een goed verzadigd vet bevat. Het blijkt zelfs heel erg gezond te zijn. De unieke voordelen van kokosolie met de vooruitgang van moderne technologie en doorbraken in de wetenschap hebben talrijke onderzoeken in het afgelopen decennium bewezen dat kokosolie een "goed" verzadigd vet is en ongelooflijk gezond is. Pure kokosolie is rijk aan laurinezuur. Laurinezuur is gunstig voor het afschrikken van parasieten, bacteriën, schimmels, gisten en virussen. Kokosolie ondersteunt het immuunsysteem met zijn antimicrobiële eigenschappen. Ze worden gemakkelijk verteerd en omgezet in energie. Studies tonen aan dat kokosolie het gevoel van volheid helpen vergroten en leiden tot een vermindering van de calorie-inname in vergelijking met dezelfde hoeveelheid calorieën uit andere vetten. Het heeft simpelweg een positief effect op de stofwisseling. Rauwe, biologische kokosolie wordt beschouwd als een superfood omdat het de cardiovasculaire functie helpt verbeteren, beschadigde cellen geneest die tot kanker en andere ziekten kunnen leiden en het lichaam reinigt. Gebruik jij al kokosolie?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square