De zon veroorzaakt huidkanker volgens het KWF, maar waarom?

Risicofactoren kanker volgens het KWF - de zon

De informatie in dit artikel citeert opvattingen van het KWF en bekritiseert deze op een logisch doordachte wijze. De echte waarheid over risicofactoren voor het krijgen van kanker is gebaseerd op ware kennis, geschiedenis, wetenschappelijke onderzoeken en een gezond verstand. Je vind in zonlicht vitamine D en hier hebben we zowat allemaal een tekort aan. Bestel hier jouw vitamine D supplementen voordelig online. Zelf slik ik ook elke dag vitamine D supplementen. Hieronder worden onderdelen uit het artikel ''De zon en huidkanker'' geciteerd en bekritiseert (bron):


De risico's van onbeschermd in de zon zijn.

''De gevaren van de zon worden regelmatig onderschat. Toch is huidkanker de meest voorkomende kanker in Nederland. Jaarlijks horen 55.000 Nederlanders dat ze huidkanker hebben. Tien jaar geleden waren dit er nog 34.000.''

> De meest voorkomende kanker in Nederland? In welk jaar? (dat moet 2016 zijn want dat is het laatste jaar dat volledig voorbij is). Volgens de Nederlandse kankerregistratie is dat niet waar:

> Tien jaar geleden waren er minder kankergevallen door de zon? Met andere woorden, zij menen dat de zon 10 jaar later ineens meer kankerverwekkend is geworden dan voorheen. Zie ik hier logica? Nee.


Wat is huidkanker?

''Meestal is huidkanker een gevolg van uv-straling. Eerst beschadigt teveel uv-straling de huidcellen (verbranding; de huid kleurt dan rood). Huidkanker kan jaren later het gevolg zijn.

Er zijn drie vormen van huidkanker:

• Basaalcelcarcinoom: de minst kwaadaardige soort huidkanker. Komt vooral voor in het gezicht. Dit is de minst kwaadaardige vorm van huidkanker. Het zaait zelden uit.

• Plaveiselcelcarcinoom: Komt vooral voor op plaatsen die veel blootstaan aan zonlicht, zoals het gezicht en de bovenkant van de handen. Is kwaadaardiger dan basaalcelcarninoorm en kan uitzaaien als er niet tijdig wordt ingegrepen.

• Melanoom: De meest kwaadaardige vorm van huidkanker. Is de meest kwaadaardige vorm van de drie genoemde vormen van huidkanker. Soms treden al vroeg uitzaaiingen op.''

> Huidkanker is een gevolg van uv-straling? waarom is dit het gevolg van uv-straling? Als dit echt zo was dan was de mens allang uitgestorven want vroeger leefde iedereen de hele dag buiten. Dit is niet alleen onlogisch maar ook onwaar. UV-straling zorgt er juist voor dat je vitamine D aanmaakt, welke beschermt tegen kanker. Vroeger kwam kanker bijna niet voor. Was de zon toen minder fel? Houdt toch op.

> Verbranding is inderdaad slecht maar om te suggereren dat dit jaren later als gevolg huidkanker veroorzaakt is niet waar. De huid herstelt zich en het lichaam past zich aan. Het lichaam is zelf regulerend. Wanneer het lichaam wordt ontgift verlaten de dode (verbrandde) huidcellen het lichaam en bouwen nieuwe zich op.


'''Waarom is het zo belangrijk om kinderen te beschermen tegen uv-straling? Een kinderhuid is extra kwetsbaar voor de schadelijke gevolgen van uv-straling. De huid van volwassenen vernieuwt zich voortdurend in enkele weken. De huid van kinderen ook, maar hun huid moet daarnaast ook nog groeien. De celdeling bij kinderen gaat daarom sneller. Hierdoor heeft de huid soms te weinig tijd om de (door zonlicht) beschadigde huidcellen te herstellen. In die cellen ontstaan dan als het ware ‘littekens’ die kinderen hun leven lang meedragen. Dit is aan de buitenkant niet te zien, want die beschadigingen zitten diep in de huidcellen. Maar hoe meer ‘littekens’, hoe groter het risico dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen.'

> De kinderhuid is minder gewend aan de zon vanwege het aantal zonuren in de levensfase. KWF geeft hierboven aan dat de huid van de volwassenen zich voortdurend vernieuwt in enkele weken. Ontkrachten zij daarmee niet hun eigen standpunt van daarvoor: ''Huidkanker kan jaren later het gevolg zijn.''?

> Ik zie helemaal geen onderbouwing bij de stelling dat de hoeveelheid littekens in de huid het risico op huidkanker vergroot. Waarom dan? Op basis waarvan?

Zonnebank

Uv-straling van een zonnebank is doorgaans vergelijkbaar met die van een mediterrane zon. Dat betekent dus dat je ook onder de zonnebank moet oppassen voor huidverbranding. Onder een zonnebank wordt je huid in een korte tijd aan een hoge dosis uv-straling blootgesteld. Op de lange termijn kunnen dezelfde problemen ontstaan als huidveroudering en huidkanker. Bovendien geldt dat uv-straling van de natuurlijke zon en van zonneapparatuur bij elkaar opgeteld moeten worden. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker.''

> Kijk, eindelijk een statement die waar is. De uv-straling van de zonnebank bootst inderdaad de uv-straling van de zon na. Jammer genoeg suggereren zij dat het niet goed voor je is dat je onder de zonnebank in een korte tijd aan een hoge dosis uv-straling wordt blootgesteld. Juist omdat goed is onderzocht wanneer je verbrand onder de zonnebank kun je exact bepalen tot welk punt je niet verbrand. Dat kan in de zon buiten niet. Dit omdat de straling van de zon buiten altijd verschillend is en die van de zonnebank doorgaans niet. Er zit immers geen wekker op de zon.

> Meer Uv-straling betekent meer risico op huidkanker? Waarom dan? Ik zie geen bronvermelding of logica? Dus dit kan niet worden aangenomen als waarheid.


Conclusie

Dit artikel is niet onderbouwd met feiten en wetenschappelijk bewijs ontbreekt. Maar belangrijker is nog wel dat het niet berust op een logisch beredeneerde visie vanuit het verleden! En dan over de spelfouten, zinsopbouw en onnodige herhalingen maar te zwijgen. Onkunde ten top met als gevolg een toename in kanker ieder jaar! Abonneer op het Youtube kanaal van De brandstof van je lichaam, blijf deze website volgen en deel het met je vrienden en familie. We moeten levens redden met informatie die waar is! Voor de relatie tussen de zon en huidkanker zie onderstaande video:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square