Drink groene thee voor een goede gezondheid!

Bijna vijfduizend jaar geleden dronk men voor het eerst thee. Dit werd destijds als traditioneel drankje gedronken in het oude China. Tegenwoordig is thee, naast koffie en water, de meest populaire drank ter wereld. Wat opmerkelijk te noemen is, is dat het uitgegroeid is tot een onderdeel van de dagelijkse voeding van bijna tweederde van de wereldbevolking. Men raakt zich hedendaags steeds meer bewust van het feit dat (groene) thee veel gezondheidsvoordelen kent. Groene thee zou zelfs kanker bestrijden, dat is toch wel erg goed nieuws voor mensen met deze verschrikkelijke ziekte. De groene variant van thee blijkt over zeer veel antioxidanten te beschikken. Deze website is erop gericht jou te voorzien van informatie over voeding, maar ook over ziektes. Over de ziekte kanker heb ik wel wat meer geschreven en in dit artikel komt het verband tussen de consumptie van groene thee en kanker ook naar voren. De antioxidanten in groene thee zouden de groei van kankercellen verminderen en zelfs stoppen, kankercellen doden en de vorming en groei van nieuwe bloedvaten in tumoren voorkomen. Groene thee kun je hier voordelig bestellen.

De antioxidanten en hun werking

Groene theebladeren bevatten bepaalde ‘bioactieve’ verbindingen, waaronder groene thee-antioxidanten, die op verschillende heilzame manieren op ons lichaam hun werk doen. In het bijzonder wordt aangenomen dat polyfenolen met groene thee, bekend als catechines, verantwoordelijk zijn voor veel van de gezondheidsvoordelen. Er zijn bepaalde onderzoeken gedaan in het laboratorium waarin naar voren kwam dat antioxidanten in groene thee giftig zijn voor kankercellen. Gezondheidsdeskundigen blijken zeer optimistisch te zijn over hun gebruik in kankertherapieën in de nabije toekomst. Groene thee-antioxidanten werken op zeer specifieke manieren om te voorkomen dat kankercellen groeien, en zijn zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor ten minste enkele van de gezondheidsvoordelen tegen kanker.

De groei van kanker en groene thee

De groei van kankercellen kan zelfs permanent worden gestopt en wat betreft de groei van de cellen, wordt dit het knap lastig gemaakt. In een veelbelovende ontwikkeling is aangetoond dat de antioxidanten onder laboratoriumomstandigheden veel verschillende soorten kankercellen doodt. Een manier waarop zij dit doen, is door de activiteit van zogenaamde 'pro-death'-eiwitten te activeren, waardoor kankercellen' zelfmoord 'plegen. In één onderzoek leidde de behandeling van borstkankercellen met de antioxidanten ertoe dat er zoveel stierven dat de onderzoekers van het onderzoek een significante vermindering van de tumorgrootte konden meten. Met andere woorden, groene thee-antioxidanten stoppen niet alleen de groei van kankercellen, ze doden ze ook actief. Natuurlijk zullen de meningen hierover uiteenlopen, maar ik zie het als goed nieuws!

De gezondheidsvoordelen van groene thee

Naast de kracht die groene thee heeft tegen kankercellen heeft het nog meer gezondheidsvoordelen. Het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat je bij de consumptie hiervan langer leeft. Oorspronkelijk gezien werd thee als medicijn gebuikt in China in India tegen hartziektes, om wonden mee te helen en de spijsvertering helpen te versnellen. Dit laatste zorgt er dus voor dat groene thee de vetverbranding bevordert. Daarnaast zou groene thee werken als detox omdat het gifstoffen uit het lichaam elimineert. De overige gezondheidsvoordelen van deze soort thee zijn: het verkleinen van de kans op een beroerte, het verminderen van vermoeidheid en stress, het voorkomen van gaatjes in je tanden, het verlicht symptomen van artritis, het verbetert je huid, het vermindert de kans op diabetes type 2, het is goed voor hersenen en het helpt je bij het afvallen. Drink jij wel eens groene thee?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square