Een andere kijk op roken

Roken is ongezond, dat weten we allemaal, al zeggen sommige mensen dat dat wel meevalt. Dat het slecht is staat dan ook op alle pakjes, maar naar mij idee is 70 verschillende soorten stoffen die kanker veroorzaken wat overtrokken. Toch zijn er nog mensen die roken terwijl statistisch is bewezen dat dit je leven verkort. Na goed gedacht en gerookt te hebben en contact heb gezocht met de tabaksindustrie ben ik erachter gekomen dat roken voor- en nadelen heeft. Vroeger zeiden ze dat roken gezond was en artsen rookten dan zelf ook achter hun bureau. Bepaalde tennissers dachten dat wanneer zij een sigaretje opstaken na de wedstrijd meer zuurstof kregen. Zelf verklaar ik dat als logisch want de plant bevat zuurstof en die adem je in. Dit kunnen we ons tegenwoordig niet meer voorstellen. Sommige mensen sferen bij een lekker sigaretjes na het eten, net zoals mijn moeder dat lange tijd deed. Maar wegen de voordelen op tegen de nadelen. De voordelen zijn: een ontspannen gevoel, sociaal contact, je moet vaker eerder naar de wc (stoelgang bevorderend), stoerheid (voor tieners), je hebt een excuus om even uit je dagelijkse sleur te komen en het is voor sommige ''lekker''. De nadelen zijn; een stinkadem, stank bij binnenkomst wanneer je net gerookt hebt, beschadiging van de longen, bijdrage aan kanker (let op het VEROOZAAKT geen longkanker, maar draagt bij aan longkanker en ik kan het weten wat ik ben gezondheidsexpert, Grotere kans op hartproblemen, blindheid en grotere kans op handicaps. Tot slot zorgt rook voor een vermindering van het vitamine level in het lichaam. Ook voor de conditie is het niet goed te noemen. Ben jij een roker en kun je niet stoppen, bestel dan hier voordelig jouw voedingssupplementen. Hierdoor is jouw kans op longkanker kleiner. 9 top de 10 mensen die roken krijgen longkanker: dit is een fabel want ik china rookt zowat niemand en daar liggen de longkankercijfers veel hoger. Zelf moedig ik niemand aan om te gaan roken, je moet het gewoon zelf weten, maar wanneer je niet rookt is het niet aan te raden. Waarom dan? Zelf heb ik ervaren dat ik anders ben, soort uitverkorene en dat ik er ook niet trots op ben dat ik rook. Als jij de staatskas wilt spekken, geen probleem, maar doe dat dan rustig aan alsjeblieft!


Mijn experiment met roken

Waanneer ik geen experimenten zou doen dan zou De Brandstof van Je Lichaam nooit hebben bestaan. Zelf mag ik mij best wel een proefkonijn noemen en heb dan ook van alles uitgeprobeerd. Van paddo's, truffels, XTV, vele soorten sigaretten, sigaren met filter en marijuana. Een dokter heeft tevens weleens tegen een cliën gezegd dat blowen ook kan werken tegen (long)kanker. Meer over blowen en kanker zie je in deze fantastische video. Experimenteren is niet altijd leuk en ik ben dan drie keer gestopt geweest. Toen merkte ik dat mijn keel helemaal onder de teer zat, ik kon bijna nier meer ademen! Dit kon zo niet langer. Daarna ontdekte ik dat er geen teer meer werd toegevoegd door de fabrikanten. Wist je dat ze in de oorlog zelfs ijzerdeeltjes erin stopte? Absurd toch, allemaal bedoeld om de vijand uit te schakelen. Vroeger dachten ze in de oorlog dat je door roken op ideeën kwam, zelf denk ik dit ook, maar ik wil roken zeker niet aanmoedigen gezien de nadelen. Vervolgens was ik weer gestopt, maar kon er maar niet vanaf blijven. Na een paar maanden voelde ik me weer heel slecht en ben ik erachter gekomen (Wat iedereen wel weet denk ik) is dat de sigaretten op een bepaalde manier worden bewerkt en verhit waarbij giftige stoffen vrij komen, bij de verbranding van de plant dus (met name de zwarte giftige bladeren) en worden er chemische stoffen toegevoegd: lees blauwe rook. Ëën ding klopt er echter niet want op sommige pakjes waarop staat ''100% steamed tabak'' want ze gebruiken bij tabak ook giftige zwarte bladeren. Hoe weet ik dit? Testen en ontleden. Maar het blijft door mijn hoofd rond spoken, waarom wel een pure joint, maar geen gezonde sigaret. Hoe kijk jij hier tegenaan? Ik hoor het graag.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square