Een betere breingezondheid door kurkuma!

Kurkuma, het mooie oranje goedje dat veel wordt gebruikt in de keuken van China en India. Ook wordt dit vaak door bepaalde voedingsmiddelen gedaan om de smaak wat te verbeteren, bijvoorbeeld door bepaalde curry-gerechten. Als je dit nuttigt dan komt dit je mentale gezondheid ten goede. Het bewijs stapelt zich op dat kurkuma vele gezondheidsvoordelen kent. Zo zou het je hersenen beschermen tegen de verwoestingen van de ziekte van Alzheimer. De oranje wortelstok of wortel die bekend staat om zijn taaie bruine schil en feloranje vruchtvlees, komt overal in Zuid-Azië voor en er is verondersteld dat het in India al minstens 3000 jaar wordt gebruikt. Medicinaal wordt kurkuma al lang gebruikt en is bekend onder de traditionele Indiase geneeswijzen. Het wordt de ''reiniger van het lichaam'' genoemd en aanbevolen voor de behandeling van ontstekingsgerelateerde gezondheidsproblemen waaronder kiespijn, tandvleesaandoeningen, huidaandoeningen, wonden, parasieten, spijsverteringsstoornissen, urineweginfecties, winderigheid, geelzucht, menstruatieproblemen, blauwe plekken en bloedingen. Online kun je kurkuma bestellen, doe er je voordeel mee en bestel hier online jouw goedkope kurkuma-product. Nu is er door de wetenschap onthuld dat de oranje piepkleine korrels veel ziektes effectief en veilig kunnen tegengaan. Meer dan duizend onderzoeken hebben kurkuma onder een vergrootglas gelegd en een onderzoek uit 2015 heeft uitgewezen dat chronische ontstekingen en oxidatieve stress kunnen worden behandeld, tegengegaan en zelfs voorkomen. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat chronische ontsteking een cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van kanker, hartaandoeningen en de ziekte van Alzheimer. Kurkuma gaat dit dus tegen!

Kurkuma en het brein

Als het gaat om het brein dan wil ik allereerst vertellen dat India het laagste percentage van dementie ter wereld heeft. De gemiddelde volwassene uit India in de leeftijdsgroep van 70-79 jaar heeft vier tot vijf keer minder Alzheimer dan een gemiddelde volwassene ergens anders in de wereld. Sommige gezondheidsdeskundigen denken dat dit komt omdat de meeste Indiërs gedurende hun hele leven dagelijks tussen de 25 en 50 milligram kurkuma consumeren. Kurkuma blijkt de kracht te hebben om ons immuunsysteem een boost te geven. In diermodellen van de ziekte van Alzheimer werd een hoge dosis kurkuma toegediend waardoor de bèta-amyloïde eiwitniveaus in hun hersenen met ongeveer 40% verlaagden. Dit wil zeggen dat de hersenfunctie weer werd hersteld en de disfunctie in het brein werd gecorrigeerd. Een bekende oorzaak van Alzheimer zijn de zogenoemde amyloïde plaques, deze blijken door kurkuma bij proefpersonen uit het brein opgeruimd te worden. Dit maakt het potentieel zeer nuttig om kurkuma als onderdeel van een toekomstige therapie voor de ziekte van Alzheimer te dienen.

De ontstekingsremmende voordelen van kurkuma

Een chronische ontsteking in de hersenen en een opeenhoping van ontstekingsremmende stoffen, die plaatsvindt samen met de vorming en ophoping van bèta-amyloïde eiwitten, is vaak de oorzaak van Alzheimer. Van kurkuma is aangetoond dat het de ontstekingsniveaus aanzienlijk verlaagt via meerdere bewezen mechanismen. Kurkuma in zeer hoge dosis is niet giftig voor het lichaam wat het extra fijn maakt als behandeling tegen bepaalde ziektes. Naast de ontstekingsremmende kracht van de oranje gezondheidsknaller is het ook een veelbelovende antioxidant. Vrije radicalen beschadigen cellen. Kurkuma bevat krachtige kurkuminoïden en andere krachtige antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren en schade aan hersencellen voorkomen, niet alleen bij de ziekte van Alzheimer, maar ook bij andere hersenziekten zoals de ziekte van Huntington en Parkinson. Naast dit al bindt kurkuma ook aan zware metalen zoals lood, cadmium, koper, zink en ijzer. Hierdoor kunnen eventuele neurotoxische effecten van deze metalen op de hersenen worden tegengegaan.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square