Eet broccoli tegen kanker

Broccoli is het groene gezondheidsmonster! Voor de gezondheidsvoordelen en meer van deze groene kruisbloemige groente ga je naar deze blog. Kanker is een verschrikkelijke ziekte waar veel mensen mee te maken krijgen, maar zou voeding daar een rol in kunnen spelen? Je moet dan denken aan het voorkomen en terugdraaien van kanker door middel van voeding of supplementen (bestel ze eventueel hier). Kruisbloemige groenten staan bekend om het feit dat ze een overvloed aan unieke gezondheidsvoordelen hebben. Een van de bekendste leden van de kruisbloemigenfamilie is de broccoli. Deze bevat een krachtige voedingsstof die bekend staat als sulforafaan. Uit honderden gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat broccoli een effectief wapen kan zijn in de strijd tegen kanker. Wetenschappers over de hele wereld hebben hun verbazing uitgesproken over waartoe deze van nature afkomstige voedingsstof in staat is. Sulforafaan is uitgebreid bestudeerd en is een van 's werelds toonaangevende voedingsstoffen voor mensen die de vorming en progressie van kanker willen dwarsbomen. Zelf heb ik weleens gehoord dat men broccoli-extract in de vernieuwde chemo stoppen, dit zegt mij al heel veel. Sulforafaan heeft een uniek vermogen om menselijke genen zo te reguleren dat ze worden beschermd tegen mutagenese, wat gewoon een mooi woord is voor schadelijke genetische mutaties. Sulforafaan werkt zo om het lichaam te helpen dergelijke genetische fouten te voorkomen, dit zorgt voor het tegenhouden van kankervorming.

Het menselijk lichaam heeft kankeronderdrukkende genen. Zo is het lijf ontworpen. Maar als gevolg van verschillende omgevings- en voedingsfactoren lopen deze genen soms tegen de muur. Hier kan sulforafaan uit broccoli goed op in spelen. Studies hebben aangetoond dat deze verbazingwekkende verbinding genen kan in- en uitschakelen om te voorkomen dat tumorcellen zich vermenigvuldigen en verspreiden. Sulforafaan kan er ook voor zorgen dat kankercellen zichzelf vernietigen, een proces dat bekend staat als apoptose. Een specifiek onderzoek heeft aangetoond dat sulforafaan niet alleen DNA-schade tegenhoudt, die betrokken is bij de vorming van kanker, maar ook een rol speelt bij het reguleren van bepaalde processen die, onder de juiste omstandigheden, zouden bijdragen aan het ontstaan ​​van kanker.

Prostaatkanker heeft baat bij de inname van broccoli met het geliefde stofje sulforafaan want het biedt mogelijk een therapeutisch potentieel voor bij de behandeling van deze ziekte in een laat stadium. Dit is goed nieuws want het is algemeen bekend dat 15% van de mannen te maken gaat krijgen met prostaatkanker. Uit dat onderzoek bleek dat dieetconsumptie van sulforafaan effectief is in het selectief richten op kwaadaardige kankercellen terwijl gezonde cellen worden beschermd. Sulforafaan werkt in op de genexpressie om ervoor te zorgen dat het natuurlijke vermogen van het lichaam tumoren kan onderdrukken. Broccoli heeft dus de kracht om ziekten te dwarsbomen zonder schadelijke bijwerkingen en mogelijk bijkomende levensbedreigende bijwerkingen. Broccoli eet je dus om kanker te verslaan en het is ook nog eens gemakkelijk te verkrijgen en goedkoop. Sulforafaan is aanwezig in zowel broccoli als bloemkool en vooral in broccolispruiten. Veel natuurlijke gezondheidsbedrijven verkopen het als biologisch beschikbaar supplement. Het is aan te raden dat wanneer je kanker hebt eerst een gekwalificeerde arts te raadplegen voordat je met een nieuw medisch protocol begint.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square