Eet voor je brein | Noten

Zelf krijg ik steeds meer interesse in het eten voor het brein. De hersens zitten mooi in elkaar en voeding speelt naast beweging een grote rol op de gezondheid hiervan. Het brein bestaat voor een groot gedeelte uit vet en noten bevatten ook redelijk veel van deze witte substantie. Ongebrande en ongezouten noten kennen veel voordelen voor de gezondheid van de mens. Het brein floreert werkelijk op de voedingsstoffen uit noten. In noten zitten ook vitamines en mineralen. Veel mensen krijgen te weinig vitamines en mineralen binnen dus supplementen zijn naast voeding een goede aanvulling. Zelf slik ik ze ook. Je kunt supplementen voordelig op deze website bestellen. Veel soorten noten zorgen voor een verbetering van de hersenpan en dan met name een verhoging van de hersenprikkels. Omdat het brein voor een groot gedeelte uit vet bestaat en er omega-3-vetzuren in noten en vis zitten zijn ze uitstekend om de hersens te verbeteren.

Waarom noten?

Noten eten we gemiddeld echt te weinig. Zelf ik veel cashewnoten en veel pinda's. Pinda's zijn eigenlijk peulvruchten, maar ik zie ze toch als noten omdat ze eigenlijk een van de gezondste nootsoort ter wereld zijn. Meestal vind je pinda's als een gebrande variant, maar dat geeft niet zoveel. De reden waarom pinda's zo gezond zijn, lees je in dit artikel. De paranoot is een van de meest gezonde noten, omdat dit seleen bevat. Seleen kent veel voordelen en voornamelijk voor het brein. Van noten val je ook af wanneer dit nodig is. Gezond vet maakt namelijk niet dik en dit is dan ook heel erg gezond. Kaas is ook heel erg gezond en dan met name gezonde oude kaas gemaakt van rauwe melk. Niet alleen het brein floreert op vet, ook het lichaam. Vet is ook erg welkom voor sporters en dan met name in de buikstreek, de borst en de bovenarmen. Zelf doe ik altijd opdrukken en buikspieroefeningen en eet ik daarna wat gezond vet in de vorm van noten, chocolade en kaas. Doe jij dit ook?


Noten en het brein

Noten maken geen nieuwe breinkernen aan. Breinkernen bevatten (nieuwe of bestaande) hersenverbindingen. Wel worden hersenverbindingen verbeterd en bij een hoge consumptie nieuwe breinkanalen aangemaakt. Dit komt natuurlijk door het goede vet dat ze bevatten. Zelf kan ik er wel uren over praten want voeding en het brein is een issue dat je tegenwoordig steeds meer hoort. Brood kan ook de breinfunctie verbeteren, net zoals vis, fruit, groenten, zaden en peulvruchten. Zo bestaan er voedingsmiddelen die niet veel te maken hebben met een verbetering van de breinfunctie zoals bananen. Appels daarentegen weer wel. Bananen zijn wel goed voor het geheugen en de stemming, maar levert geen nieuwe hersenverbindingen op. In noten zitten ook goede zuren die gunstig zijn voor ons welzijn. Voor betere prestaties en een beter gevoel eet jij noten. Eet jij wel voldoende noten? Beter jouw leven en doe je voordeel met deze informatie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square