Eet voor jouw brein | De rode druif

Wat ik zelf graag doe is eten voor mijn brein. Zo wil ik zoveel mogelijk eten wat de hersenen verbetert. Een voorbeeld hiervan is het eten van rode druiven. Er zit een opmerkelijke stof in rode druiven en rode wijn. Rode wijn is dan ook goed tegen dementie en kanker. De overige voordelen van rode wijn lees je hier. In rode wijn en rode druiven zit de stof: quercetine, wat strijdt tegen ziektes en het immuunsysteem verbeterd. Deze voedingsstof is erg sterk wat rode druiven zo goed maakt voor de breingezondheid. Rode druiven zijn ook goed voor de afweer en de stoelgang. Wanneer je rookt is het aan te raden na elke sigaret een paar druiven te eten, dit omdat rook de vitaminevoorraad in het lichaam doet afnemen. Door het eten van rode druiven vul je de voorraad weer aan.


Rode druiven, de gezondheid, het brein en de vitamines en mineralen

Rode druiven zijn in staat hersenverbindingen te optimaliseren. In de mooie rode vruchten vind je ook vitamines (zoals vitamine C en vitamine E) en mineralen (zoals mangaan en chloride). Mangaan is onder andere goed voor de aanmaak van kraakbeen, dus rode druiven zijn ook goed voor de botten. Kun je nagaan waar deze rode fruitsoort goed voor is. Chloride is goed voor de vochtbalans, logisch gezien het vele sap dat de vrucht bevat. Rode druiven gaan ook veroudering tegen omdat ze veel antioxidanten bevatten die schade van vrije radicalen in het lichaam tegengaan. In rode druiven zit ook resveratrol, waarbij is aangetoond dat dit het lichaam verjongt en strijdt tegen ongemakken en ziektes. Eet jij wel voldoende rode druiven voor jouw gezondheid en het brein?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square