Fipronil | Het geheim


Voedselschandaal

We hebben allemaal wel gehoord dat er een nieuwe giftige stof, genaamd fipronil, is opgedoken in onze eitjes. Dit is dit jaar aan het licht gekomen door het NVWA. Deze Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is de verboden insecticide fipronil gaan onderzoeken. Fipronil dient als toepassing tegen mijten, vlooien en teken.

Video

Zie bijbehorende video waarop je op een snelle manier leert over deze kwestie:

Naamgeving Fipronil

In 1987 is het bedacht en ontwikkeld door de Franse chemisch en farmaceutische concern Rhône-Poulenc. In 1993 kwam het voor het eerst op de markt, waarna het een aantal keer is doorverkocht aan andere bedrijven. Tot slot kreeg BASF het product in handen.

Een verboden insecticide

Fipronil is een insecticide die volgens de wereldgezondheidsorganisatie matig giftig maar tevens verboden is. De chemieconcern BASF is eigenaar van de verboden insecticide fipronil en zegt in 2016 in dit artikel wel actie te hebben ondernomen. Het is dus verboden maar toch wordt het gebruikt, wat heeft dit verbod nog voor zin?Mogelijke gevolgen na het binnenkrijgen van Fipronil

Volgens dit artikel op www.nu.nl zijn de mogelijke gevolgen na het binnenkrijgen van fipronil zweetaanvallen, hoofd- en buikpijn en misselijkheid. Daarnaast kan het de nieren, lever en schildklier beschadigen.

Zaden

De zaadjes van planten en vruchten die ons zo rijkelijk voeden en zijn behandeld met fipronil mogen volgens een Publicatieblad van de Europese Unie niet in de handel worden gebracht. Een uitzondering daarop is het voedsel dat in kassen worden gezaaid.

Fipronil v.s. roken

Wederom hebben we te maken met een vorm van (bewuste en onbewuste) vergiftiging. Door menselijk toedoen wordt onze gezondheid WEDEROM op de proef gesteld. We worden vergiftigd door de tabaksindustrie en nu klaarblijkelijk ook door chemische bestrijdingsmiddelen-concerns.

Als we weten dat het onze gezondheid schaadt, waarom verkopen en gebruiken we het dan nog? Onlogica ten top.

Onzorgvuldigheid

Als we nou eens stoppen met de onzorgvuldige massaproductie waardoor de kwaliteit van onze lekkere eitjes verloren gaat. Dan hebben we dit soort problemen in de toekomst niet meer. Waar is de tijd dat kippen de ruimte krijgen en op een natuurlijke manier hun gezonde eitjes voor ons leggen?

Het natuurlijke bestrijdingsmiddel

Waarom gebruiken we een chemisch bestrijdingsmiddel als er een natuurlijke variant is? Is dit een vorm van bewuste vergiftiging? het natuurlijke bestrijdingsmiddel is op basis van menthol en eucalyptus, dat klinkt erg lekker.


Fipronil in België

De eerste berichten over fipronil zijn verschenen in Belgie waarbij duidelijk naar voren is gebracht dat het natuurlijke bestrijdingsmiddel illegaal vermengd is met fipronil. Een bedrijf in Nederland kocht dit product doodleuk in België op, met daarbij in het achterhoofd dat het er fipronil in zit. Het is uiteindelijk bij honderden pluimveebedrijven toegepast. Zie dit artikel voor meer informatie hieromtrent.

Moeten we ons zorgen maken?

Als we kijken naar hoe de wereld er hedendaags uit ziet uiteraard wel. Dit soort praktijken zouden verboden moeten worden, o wacht, dat heeft geen zin. Als fipronil uit de natuur komt en werkelijk giftig is dan zou dat heel onlogisch zijn, gezien het feit de natuur ons dan uitroeit. Het komt niet direct uit de natuur en is dus een door de mens gemaakte toxine. Er zijn twee soorten bacteriën namelijk goede bacteriën en slechte bacteriën. Enkel en alleen als de balans tussen die twee is verstoord dan mag je je zorgen maken. Eet jij heel gezond, heb je een gezonde darmflora met daarbij een hoge inname van goede bacteriën, dan roeien deze bacteriën de slechte bacteriën en gifstoffen, waaronder fipronil, uit. Jouw immuunsysteem beschermt jou!

Oplossing

De enige oplossing voor dit voedselschandaal is door zelf een kip te nemen, deze zorg, aandacht en voeding te geven waar die kip vrolijk van wordt. Het is eigenlijk net zoals vroeger waar mensen bijvoorbeeld een ''huis''-geit hadden en daar hun geitenmelk van dronken.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square