Fruit en diabetes | Het verband

Iedereen weet dat de inname van voldoende fruit per dag belangrijk is, maar hoe werkt dit voor mensen met diabetes? Wil jij in het algemeen weten waarom je fruit moet eten, lees dan eens deze blog. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat fruit gerelateerde complicaties van diabetes kan voorkomen. Is veel fruit eten voor mensen bij wie diabetes is vastgesteld verstandig, gezien de vele fruitsuikers die je dan binnenkrijgt? In deze blog lees je de gezondheidsvoordelen van fruitconsumptie bij mensen met diabetes. Heb jij diabetes dan is dit een website die ik aanraad. Uit nieuwe studies is gebleken dat de dagelijkse consumptie van (vers) fruit voordelen voor de gezondheid van diabetespatiënten heeft. Het aantal mensen met diabetes in deze wereld is aardig hoog. Je praat dan over meer dan 420 miljoen mensen. In 2012 zouden er dan ook 1,5 miljoen mensen aan overleden zijn, aldus de wereldgezondheidsorganisatie. In Amerika alleen al zouden er volgens de Centers for Disease Control en Prevention jaarlijks zo'n 80.000 mensen sterven aan diabetes. We moeten deze ziekte dus heel serieus nemen, maar we willen wel weten wat verstandig is qua voeding. Sommige denken dan ook dat je fruitsuikers beter kunt vermijden. Dit is de reden dat onderzoekers van de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk hier eens goed naar gingen kijken. Ze keken daarbij naar mensen met en zonder diabetes. Hieronder lees je er meer over.


Het onderzoek over het verband tussen fruit en diabetes

Het viel de onderzoekers op dat er voor zover geen studies zijn verricht naar de langetermijneffecten van de consumptie van fruit op de ziekte diabetes en of dit deze verergert of juist tegengaat. Zij hebben dus niks kunnen vinden over de eventuele cardiovasculaire gebeurtenissen gerelateerd aan fruit. Nadat zij onderzoek hebben gedaan kwamen ze erachter dat het eten van fruit het risico op complicaties bij mensen met diabetes verlaagde. De nationale studie omvatte 500.000 mensen dus hier kan wel worden gesproken over een grootschalig onderzoek. De deelnemers waren tussen de 30 en 79 jaar oud en woonden in 10 verschillende gebieden in China. Ze volgden deze mensen wel 7 jaar! Tijdens dit onderzoek werden 9.504 gevallen van diabetes vastgesteld bij deelnemers die aan het begin van het onderzoek geen diabetes hadden. 18,8% van de deelnemers at elke dag fruit en 6,4% zelden tot nooit.

De resultaten van het onderzoek over het verband tussen fruit en diabetes

Het team ontdekte dat mensen die aan het begin van het onderzoek geen diabetes hadden en in grote hoeveelheden vers fruit consumeerden, een significant lager risico op diabetes hadden. Bovendien hadden degenen die aan het begin van het onderzoek diabetes hadden en grote hoeveelheden fruit consumeerden, een significant lager risico op overlijden door welke oorzaak dan ook, evenals een lager risico op het ontwikkelen van cardiovasculaire complicaties. Het bleek dat de mensen die elke dag fruit aten een verminderde kans van 12% had om diabetes te ontwikkelen. Deelnemers aan het onderzoek die bij aanvang diabetes hadden, maar meer dan drie keer per week vers fruit consumeerden, hadden een 17% lager risico op sterfte door alle oorzaken en tot 28% minder risico op het ontwikkelen van zowel grote als kleine cardiovasculaire complicaties. Dagelijks fruit eten heeft dus als gevolg dat het risico op het ontwikkelen van diabetes wordt verkleind, dit is echter maar een klein percentage. Mensen met diabetes die elke dag fruit eten hebben een kleinere kans op sterfte door alle oorzaken. Onderzoekers concluderen dat het eten van fruit primaire en secundaire preventie biedt voor diabetes.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square