Gerst | De krachtvolle gezondheidsvoordelen van dit soort graan

De geschiedenis van gerst

Bij gezonde voeding denkt men niet direct aan de graansoort gerst, we denken eerder aan groene groenten bijvoorbeeld. Maar wat is gezonde voeding? Het antwoord hierop heb ik globaal beschreven in dit artikel. Sinds het tijdperk van de oude Egyptenaren heeft gerst zijn geschiedenis geschreven. Meer dan tienduizend jaar geleden gebruikten oude Egyptenaren een van 's werelds oudste granen, gerst. Het voedsel diende voor mensen en dieren. Het graan werd ook gebruikt bij de vervaardiging van alcoholhoudende dranken en gerstwater voor medicinale doeleinden. De oude Grieken gebruikten gerst om brood te maken en gaven het voedsel aan hun atleten. Ze waren van mening dat gerstebrood bijdroeg aan de algehele kracht van de atleet. Zelfs in het oude China, erkenden ze deze speciale graan als een symbool van mannelijkheid. Online kun je verschillende gerstgerelateerde producten bestellen, ga hiervoor naar deze website en bestel online. In 1494 introduceerde Christopher Columbus gerst in Amerika. Zelfs met de oude geschiedenis van gerst namen Amerikanen het echter niet op als een van hun hoofdvoedsel. In tegenstelling tot tarwe en haver was gerst niet populair. Tot de dag van vandaag, nu is dit wel anders! Amerika heeft onlangs te kennen gegeven dat het als geneesmiddel wordt gebruikt. Wetenschappers hebben namelijk verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid ontdekt.

Het heden

Tegenwoordig zijn Canada, de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Spanje 's werelds grootste producenten van gerst. De mooie bruinkleurige kraansoort is rijk aan vezels, mineralen en fytochemicaliën die verschillende soorten ziekten bestrijden, zoals diabetes, hartaandoeningen en kanker. Het is aan te raden dit heerlijke gerst op te nemen in jouw maaltijden om deze ziekten te voorkomen (of bestrijden). Het heeft bovendien een rijke, nootachtige smaak. Gerst lijkt op tarwebessen maar is lichter van kleur. Opmerkelijk is het maltose-gehalte dat wordt gebruikt voor het maken van moutstroopzoetstoffen. Brouwerijen gebruiken het graan ook voor het maken van bier, wijn en andere alcoholische dranken. Gerst is rijk aan vezels en kan daarmee jouw darmgezondheid verbeteren; vandaar dat het jou beschermt tegen darmproblemen of ziektes. Het is niet alleen de gerstekorrel die ziektes afweert, maar de groenten zijn ook gunstig vanwege hun superoxide-dismutase-component. Superoxide dismutase is een type enzym dat schadelijke vrije radicalen in het lichaam vernietigt. Gerstegras is ook rijk aan vitamine B-17, dat de potentie heeft om kankercellen te vernietigen en gezonde cellen ongedeerd te laten. Vitamine B-17 vind je ook in abrikozenpitten. Deze vitamine blijkt heel veel gezondheidsvoordelen te hebben, abrikozen(pitten) worden door de meest gezonde bevolkingsgroep van de wereld, de Hunza's, dan ook veel gegeten. De chlorofylcomponenten van gerstegras spelen een belangrijke rol bij de ontgifting van het lichaam. Met chlorofyl kunnen vrije radicalen worden afgeweerd die schade toebrengen aan gezonde cellen.

De gezondheidsvoordelen van gerst

Gerst kent veel gezondheidsvoordelen. Op het internet zul je wel meer voordelen tegen komen voor jouw gezondheid. Hier zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van gerst:

  • Het stabiliseert de bloeddruk. De voedingsvezel van gerst helpt de bloeddruk te stabiliseren en heeft daarnaast ook een laag vetgehalte en geen cholesterol.

  • Het helpt bij het behandelen van diabetes. Diabetespatiënten kunnen baat hebben bij gerst vanwege het vezelgehalte.

  • Het graan bevat bèta-glucaan, een oplosbare vezel die de opname van glucose vertraagt, wat erg gunstig is voor diabetici.

  • Het voorkomt de vorming van galstenen door de galzuursecretie te verminderen. Op basis van een onderzoek hadden vrouwen die een vezelrijk dieet volgden een lager risico op het ontwikkelen van galstenen.

  • Het is rijk aan fosfor, wat het ideaal maakt voor het voorkomen van osteoporose. Fosfor speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van onze botten.

  • Omdat gerst B-vitamines bevat, verlaagt het het cholesterolgehalte en de vetophopingen in de bloedvaten.

  • Andere gezondheidsvoordelen zijn onder meer: ​​gerst hout het spijsverteringssysteem gezond, hartaandoeningen worden voorkomen, de elasticiteit van de huid wordt behouden en astma wordt voorkomen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square