10 gezondheidsvoordelen van thee

Onlangs heb ik al een artikel geschreven over de gezondheid van groene thee. Graag wil ik nader ingaan op de gezondheidsvoordelen van thee. Omdat we dit in zulke grote getallen drinken lijkt me dit wel een goed onderwerp voor een nieuwe blog. Denk jij erover om je dagelijkse koffieroutine te veranderen? Alhoewel koffie ook een zeer gezond drankje is, zie deze blog, beschikt thee weer over andere krachtige voordelen voor jouw gezondheid! Misschien drink jij wel thee omdat het lekker is, let dan goed op wat dit hete drankje voor jou kan betekenen. Online kun je voordelig thee bestellen, surf hiervoor naar deze website. De oude culturen weten al sinds 1000 voor Christus hoe heerlijk thee is. De Chinezen waren de eerste die thee aan de wereld introduceerden. Al meer dan duizend jaar gebruikten ze het bijna uitsluitend voor medicinale doeleinden. De traditionele Chinese geneeskundige gebruikt het voor kleine en grote aandoeningen. De wetenschap brengt eindelijk de gezondheidsvoordelen van thee aan het licht. Dan met name groene theesoorten. In onderstaande lijst wordt thee in het algemeen op een voetstuk gezet, want over groene thee heb ik, zoals hierboven benoemd, al eens geschreven. De theeconsumptie kan worden opgenomen in een algeheel gezond dieet. Zie hieronder de gezondheidsvoordelen dat thee te bieden heeft.

10 gezondheidsvoordelen van thee

1. Het bevat polyfenolen

Deze zogenaamde wonderstofjes hebben ontstekingsremmende en antioxiderende voordelen. Deze kleine krachtpatsers beschermen je lichaam tegen de slechte dingen die je consumeert. In de loop van de tijd kunnen ze zelfs de risico's van diabetes en hart- en vaatziekten helpen verminderen.

2. Gewichtsverlies

Thee kan bijdragen aan een gezond gewicht. In een onderzoek onder theedrinkers versus niet-theedrinkers, hadden de mensen die regelmatig hete thee consumeerden een kleinere taille en een lagere BMI. Dit kan natuurlijk wat kort door de bocht overkomen maar het is wel aangetoond dat thee vet-cellen aanzet om af te breken.

3. Een beter uithoudingsvermogen

Wetenschappers ontdekten dat antioxidanten in (groene) thee-extract het vermogen van je lichaam om vet te verbranden, vergroten. Hierdoor kun je jouw uithoudingsvermogen in de sportschool sneller opbouwen en profiteren van de voordelen van een gezonder lichaam.

4. Beschermt tegen kanker

De krachtige antioxidanten in thee kunnen jouw lichaam beschermen tegen kanker. Huidig ​​onderzoek heeft aangetoond dat thee je lichaam helpt bepaalde kankers te bestrijden, waaronder dikke darm, borst, eierstokken, prostaat en vele andere. Thee geneest kanker niet, maar het is een eenvoudig en effectief drankje dat kan helpen jouw persoonlijke risico te verlagen.

5. Bestrijd vrije radicalen

Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. De schade die ze veroorzaken is wetenschappelijk gekoppeld aan hartaandoeningen, kanker en zelfs de ziekte van Alzheimer. Als je een slecht dieet of levensstijl hebt is het lichaam niet altijd in staat de vrije radicalen onschadelijk te maken. De antioxidanten in thee helpen deze agressieve stoffen te elimineren.

6. Het versterkt de botten

De verbindingen in (groene) thee verbeteren de botsterkte en -dichtheid. Dit is geweldig nieuws want naarmate we ouder worden beginnen onze botten te verzwakken. Thee kan helpen om osteoporose te bestrijden.

7. Het reguleert bloedsuiker

Mensen met diabetes type 2 hebben baat bij regelmatige theeconsumptie. De verbindingen in groene thee helpen het metabole systeem suikers efficiënter te verwerken. In een verrassende bevinding toonden onderzoeken aan dat mensen die minstens zes kopjes groene thee per week dronken, minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen.

8. Het boost de breingezondheid

Veel factoren beïnvloeden de gezondheid van de hersenen. Polyfenolen in thee kunnen de effecten van veroudering in het geheugen en de leercentra van de hersenen vertragen. Dit omvat neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson en dementie.

9. Hydratatie

Deze ligt erg voor de hand, als je het mij vraagt maar ik wil hem toch graag noemen. Thee is, ondanks de cafeïne, een hydraterende drank. Drink dit dus zoveel je wilt. Wil je minderen met cafeïne dan kun je een cafeïne vrije nemen.

10. Het geeft je gezonde tanden en tandvlees

Thee bevat van nature voorkomende fluoride en tannines. Deze helpen voorkomen dat tandplak wordt gevormd. Ongezoete thee helpt die parelwitte tanden gezond te houden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square