Goji bessen | Wat zijn het en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Op zijn Engels heten ze goji berries, hier praten we natuurlijk over goji bessen. Ken je deze bes niet? Ook niet als gedroogd lekkernij? Lees dan snel verder want deze rode vrucht zit vol van antioxidanten en heeft krachtige, geneeskrachtige eigenschappen. Ze zijn niet alleen geweldig om een ​​vleugje kleur aan je bord toe te voegen, maar ook heerlijk en vol van smaak. Deze bessen worden vaak in poedervorm of gedroogd verkocht. Je kunt ze op deze website bestellen, naast andere goede producten voor de gezondheid. Daarnaast worden ze ook aan supplementen en sapmengsels toegevoegd. Deze vruchten vinden zijn oorsprong in Azië en ze worden ook wel wolfberries genoemd. In de traditionele geneeskunde worden ze al duizenden jaren toegepast. Zij zien dit als een zoete, lichtzure lekkernij met levendige rode tint. De goji bes blijkt op een positieve manier zeer krachtig te zijn voor de gezondheid. Zo zou het tekenen van veroudering kunnen vertragen, de gezondheid van de ogen kunnen behouden en versterking bieden voor de lever, nieren en longen. Waar zo'n klein besje wel niet allemaal toe in staat is! Goji bessen worden steeds populairder, waardoor ze ook vaak worden toegevoegd in superfoodmengsels.


De gezondheidsvoordelen van goji bessen

1. Goji bessen hebben een hoge voedingswaarde

Goji bessen kennen veel gezondheidsvoordelen waaronder een zeer hoge voedingswaarde. Ze zijn zeer voedzaam en een geweldige bron van voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen. 28 gram gedroogde goji bessen (5 eetlepels) levert 98 calorieën, 4 gram eiwit, 0,1 gram vet, 21,6 koolhydraten, 3,6 gram vezels, 21,8 gram suiker, 11% van de ADH aan ijzer, 501% van de ADH van vitamine A, 15% van de ADH van vitamine C. De goji bes zit, zoals je ziet, boordevol ijzer, vezels en vitamine A en C. Goji bessen zorgt voor de aanmaak van gezonde rode bloedsellen en daar is het ijzer uit de bes verantwoordelijk voor. Het immuunsysteem krijgt een boost door de aanwezigheid van vitamine A en vitamine C. Daarnaast acteren zij als antioxidanten in het lichaam die oxidatie tegengaan. Zo zouden goji bessen ontstekingen verminderen en beschermen tegen chronische aandoeningen zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes.


2. Goji bessen ondersteunen de immuunfunctie

Al lang worden goji-bessen in de traditionele geneeskunde gebruikt voor het tegengaan van ziektes en infecties. Zo wordt de immuniteit van het lichaam versterkt door de bes. Uit onderzoek blijkt dat goji bessen een boost geven aan immuuncellen en het algemene gevoel van welzijn kunnen verbeteren.

3. Goji bessen bevorderen de gezondheid van de ogen

Net zoals bij de wortel kan de goji bes een remedie zijn voor maculaire degeneratie, een progressieve oogaandoening die kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen. Het beschermt als het ware de ogen. Goji bessen kunnen de antioxidantenniveaus in het bloed verhogen, het centrale gebied van het netvlies beschermen en de afzettingen van vette eiwitten onder het netvlies hielpen verzachten. Gojibessen zitten ook boordevol antioxidanten zoals zeaxanthine, die je lenzen en netvliezen helpen beschermen tegen schade.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square