Granaatappelsap | De gezondheidsvoordelen

De granaatappel is niet zo populair als de appel of de aardbei, maar wanneer jij hier meer over te weten komt zal je dit vast ook overwegen om eens vaker te eten. Veel populaire sappen zijn groene sappen en spinazie is vaak erg geschikt in smoothies. Er wordt simpelweg niet vaak gedacht aan de granaatappel. Granaatappelsap is erg gezond en bevat meer dan 100 fytochemicaliën. De granaatappel wordt zelfs gebruikt als medicijn. Al duizenden jaren wordt de granaatappel ingezet tegen ziektes en ongemakken, vandaar dat er een medicijn van is gemaakt. Granaatappelsap heeft veel gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld als strijdmiddel tegen kanker, een verbetert immuunsysteem en een verhoging van de vruchtbaarheid. Het toevoegen van granaatappelsap aan jouw dieet kan het risico op chronische ziekten en ontstekingen verminderen. Dan te bedenken dat veel ziektes beginnen bij een (aanhoudende) ontsteking. De granaatappel is uiterst geschikt als gezonde optie omdat het veel voedingsstoffen bevat en het een boost geeft aan de gezondheid door de antioxidanten die het bevat. Antioxidanten en voedingsstoffen, zoals in granaatappel vind je steeds vaker in supplementvorm. Op deze website bestel ik ze zelf altijd en wanneer je op de link klikt dan kun je granaatappelsap bestellen. Deze website is een aanrader om eens te bezoeken. Hieronder lees je waar granaatappelsap goed voor is.


De gezondheidsvoordelen van granaatappelsap

Granaatappelsap is rijk aan antioxidanten

Het binnenkrijgen van voldoende antioxidanten uit voeding is zeer belangrijk en zorgt ervoor dat bepaalde ziektes buiten de deur worden gehouden. De polyfenolen uit granaatappelpitjes zorgen voor de levendige rode tint. Deze chemicaliën zijn krachtige antioxidanten. In alle vruchtensappen vind je antioxidanten, maar granaatappelsap is echt een koning op dit gebied. Het bevat ook drie keer meer antioxidanten dan je vind in rode wijn en groene thee. Vrije radicalen in het lichaam kunnen zo tegen worden gegaan. Cellen worden beschermd tegen schade en ontstekingen worden verminderd.


Granaatappelsap bevat vitamine C

We weten allemaal dat vitamine C essentieel is en perfect is voor het immuunsysteem. Ook kan deze vitamine kanker tegengaan. Het verband tussen kanker en vitamine C is te zien in deze video, zeker de moeite waard om eens te bekijken. 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C vind je in granaatappelsap van één granaatappel. Zelfgemaakt of vers granaatappelsap is het advies omdat hier de meeste voedingsstoffen inzitten.


Granaatappelsap gaat kanker tegen

Zoals je in de vorige paragraaf hebt gelezen strijdt granaatappelsap tegen kanker. Uit onderzoek is gebleken dat granaatappelsap de groei van prostaatkankercellen kan stoppen. Om kanker tegen te gaan en dus te voorkomen is een dieet met granaatappel een goed idee.


Granaatappelsap beschermt tegen de ziekte van Alzheimer

De hoge concentratie antioxidanten in granaatappelsap is verantwoordelijk voor de vertraging van de ziekte van Alzheimer. Dit sap heeft een beschermend effect op het geheugen.


Granaatappelsap is goed voor de spijsvertering

Ontstekingen in de darm kunnen worden tegengegaan door het drinken van granaatappelsap. Ook kan dit de spijsvertering verbeteren. Mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en andere ontstekingsgerelateerde darmaandoeningen hebben baat bij de consumptie van granaatappel. Granaatappelsap heeft echter wel een detox werking en kan diarree klachten verergeren. Dit lijkt ernstig, maar een detox op zijn tijd is niet verkeerd voor het lichaam.


Granaatappelsap werkt ontstekingsremmend

Wederom praten we hier weer over het hoge aandeel aan antioxidanten. Deze zorgen er namelijk voor dat ontstekingen worden geremd. Het kan helpen om ontstekingen door het hele lichaam te verminderen en oxidatieve stress en schade te voorkomen.


Granaatappelsap strijdt tegen artritis

Flavonolen in granaatappelsap kunnen de ontsteking helpen blokkeren die bijdraagt ​​aan artrose en kraakbeenschade. Of het sap ook werkt tegen osteoporose, reumatoïde artritis en andere soorten artritis en gewrichtsontsteking is nog niet duidelijk, daar zijn verschillende onderzoekers momenteel mee bezig.

Granaatappelsap is goed voor het hart

Er zijn verschillende voedingsmiddelen goed voor het hart. Hier heb ik een blog over geschreven, lees deze hier. Granaatappelsap blijkt een echte knaller te zijn op het gebied van de hartgezondheid. Het lijkt het hart en de slagaders te beschermen. Ook zou het de bloedstroom verbeteren en voorkomen dat de slagaders stijf en dik worden. De opbouw van cholesterol in de slagaders kan ook verlaagd worden door het drinken van de sap.


Granaatappelsap is goed voor de bloeddruk

De bloeddruk kan worden verlaagd door het dagelijks drinken van granaatappelsap. De gezondheid van het hart heeft er baat bij.


Granaatappelsap werkt antiviraal

Granaatappelsap bevat vitamine C en vitamine E, maar ook andere voedingsstoffen die het immuunsysteem een boost geven. Deze stoffen zorgen ervoor dat ziektes en infecties worden tegengegaan. Daarnaast werkt het sap van de granaatappel volgens laboratoriumonderzoek antibacterieel en antiviraal.


Granaatappelsap is rijk aan vitamines

Granaatappelsap is een rijke schat aan voedingsstoffen want het bevat niet alleen vitamine C en vitamine E, maar het bevat ook foliumzuur, kalium en vitamine K in grote getalen. Weet jij niet wat vitamine K inhoudt, klik dan hier of bestel het hier. Controleer bij het kopen van granaatappelsap altijd het etiket om te kijken of het wel 100% puur sap is, dit omdat dit de meeste voedingsstoffen bevat. Toegevoegd suiker is bijvoorbeeld echt een no-go.


Granaatappelsap is goed voor het geheugen

Uit een recent onderzoek is gebleken dat wanneer je dagelijks 8 ons granaatappelsap drinkt dit het leren en het geheugen verbetert.


Granaatappelsap is goed voor de seksuele prestaties en de vruchtbaarheid

Dit is erg opmerkelijk om te lezen, maar het is echt zo. Oxidatieve stress wordt beïnvloed door het hoge aandeel aan antioxidanten uit granaatappelsap. Dit zorgt ervoor dat de vruchtbaarheid wordt verbeterd. Het is aangetoond dat oxidatieve stress disfunctie van het sperma veroorzaakt en de vruchtbaarheid bij vrouwen vermindert. Ook de placenta heeft baat bij de hoge voedingswaarde van granaatappelsap. Op het gebied van de verbetering van de seksuele prestaties heb ik hierbij een verklaring. Het blijkt namelijk zo te zijn dat granaatappelsap de testosteronniveaus bij mannen en vrouwen kan verhogen. Dit is een van de belangrijkste hormonen achter de sexdrive.


Granaatappelsap boost het uithoudingsvermogen en sportprestaties

Voor sportprestaties wordt granaatappelsap wellicht de nieuwe rage. Het sap kan de pijn helpen verminderen en het krachtherstel verbeteren. Het vermindert ook oxidatieve schade veroorzaakt door inspanning.


Granaatappelsap strijdt tegen diabetes

Granaatappel werd traditioneel gebruikt als middel tegen diabetes in het Midden-Oosten en India. Hoewel er nog veel onbekend is over de effecten van granaatappel op diabetes, kan het helpen de insulineresistentie te verminderen en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square