Hoe kan de citroen jouw gezondheid verbeteren?

De citroen kent iedereen wel, het is een heerlijke gele delicatesse. Niet iedereen houdt van die zure smaak, maar het is heerlijk als detox. Je kunt de citroen gebruiken als ontgiftingskuur door 's ochtends na het opstaan hem te mengen met water en dan op te drinken. Ben je geïnteresseerd geraakt in manieren om je lichaam dagelijks te ontgiften, check dan deze blog. De citroen is zeer populair onder de mensheid en wordt veel gebruikt om net dat extra smaak te geven aan gerechten. Je kunt hem gebruiken voor warme avondmalen, sauzen, saladedressings, marinades, drankjes en desserts. Bovenal bevatten citroenen veel vitamine C, dat goed is voor het immuunsysteem. Voor een goede gezondheid is vitamine C essentieel en benodigd. Een tekort kan tenslotte leiden tot gezondheidsproblemen, dus de citroen eet jij voor een betere gezondheid. Wil jij een tekort aan voedingstoffen tegengaan, bestel dan hier jouw citroenproducten. Vroeger werd de citroen door ontdekkingsreizigers gebruikt om scheurbuik te voorkomen of te behandelen. Zeilers kregen deze ziekte vroeger veel want zij hadden te weinig de beschikking over voeding met veel vitamines. In deze blog lees je meer over de gezondheidsvoordelen ervan. De brandstof van je lichaam heeft ook een korte video gemaakt met de gezondheidsvoordelen van citroenen, deze zie je hieronder.


De gezondheidsvoordelen van citroenen

Zoals gezegd bevatten citroenen een hoge concentratie aan vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook belangrijke flavonoïden, oftewel antioxidanten. Vrije radicalen in het lichaam worden tegengegaan door antioxidanten. Deze metabolieten beschadigen gezonde cellen in het lichaam dus een dieet rijk aan groenten en fruit is essentieel. De voedingsstoffen uit citroenen helpen de mens gezond te houden en ziektes buiten de deur te houden.


Citroenen helpen beroertes voorkomen

Beroertes kunnen worden tegengehouden door de consumptie van citroenen, aldus een onderzoek uit 2012 onder vrouwen. Ze vonden de oorzaak hiervan en dat is de aanwezigheid van flavonoïden. Ze kwamen tot de conclusie dat de groep vrouwen die elke dag citroenen aten 19% minder kans hadden op het krijgen van een beroerte dan de groep die geen citroenen at. Een beroerte wordt veroorzaakt wanneer een bloedstolsel de bloedstroom naar de hersenen blokkeert. Het is zelfs een feit dat voedingsmiddelen die flavonoïden bevatten op lange termijn helpen beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten.

Citroenen zijn goed voor de bloeddruk

Uit een onderzoek uit 2014 onder Japanse vrouwen bleek dat bij diegene die elke dag citroenen aten zij een lagere bloeddruk hadden dan diegene die dat niet deden. Wel moet daarbij worden gezegd dat die eerste groep ook elke dag wandelden en die andere groep niet.


Citroenen kunnen kanker tegengaan

Zelf heb ik al eens het verband gelegd tussen de consumptie van citroenen en het krijgen van kanker. Mocht je hier meer over willen lezen, check dan even dit artikel. Het is statistisch bekend dat het antioxidant, vitamine C, strijdt tegen kanker (zie hiervoor ook onderstaande video). Kanker wordt o.a. veroorzaakt door een invasie van vrije radicalen, antioxidanten werken juist tegen deze moleculen. De citroen strijdt dus tegen deze verschrikkelijke ziekte! Men weet helaas nog niet precies op welke manier antioxidanten kanker bestrijden.


Citroenen zorgen voor een gezondere huid

De gezondheid van de huid staat in verband met de inname van vitamine C. Dit speelt een rol bij de aanmaak van collageen. De huid heeft het te verduren door blootstelling van de zon, vervuiling, veroudering en andere factoren. Deze zorgen voor beschadiging aan de huid. Uit een muizenstudie uit 2014 bleek dat de muizen een mooiere huid hadden na het consumeren van citroensap voor een bepaalde periode.


Citroenen voorkomen astma

Astma aanvallen kunnen worden beperkt door een grote hoeveelheid vitamine C en andere voedingsstoffen. Ook mensen met verkoudsheidsklachten hebben baat bij de inname van een hoge dosis vitamine C.


Citroenen verhogen de ijzeropname

Bloedarmoede wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan ijzer. Door voedingsmiddelen met een hoog vitamine C-gehalte te combineren met ijzerrijke voedingsmiddelen, wordt het vermogen van het lichaam om ijzer te absorberen gemaximaliseerd. Je kunt ijzer halen uit runderlever, linzen, rozijnen, gedroogde bonen, dierlijk vlees en spinazie. Om jouw ijzerinname te maximaliseren zou je een salade met spinazieblaadjes kunnen dopen in citroensap.


Citroenen versterken het immuunsysteem

Voedingsmiddelen met veel vitamine C en andere antioxidanten kunnen het immuunsysteem helpen versterken tegen de ziektekiemen die verkoudheid en griep veroorzaken.


Citroenen dragen bij aan gewichtsverlies

Een goede remedie om wat gewicht te verliezen is door te gaan periodiek vasten en 's ochtends elke dag een glas water met citroensap te drinken. Wil je meer weten over periodiek vasten, lees dan dit artikel. Een dieet met veel fruit met weinig suiker zoals de citroen staat in verband met minder lichaamsvet, een lager BMI, een beter lichaamsgewicht en een verbeterde taille-heupverhouding.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square