Hoe verbrand je buikvet?

De vraag die vele van ons bezighoudt, hoe verbrand ik buikvet? Vele zeggen dat je calorieën moet minderen. Dit is niet waar het om draait, maar waarom niet? Het gaat niet zozeer om het aantal calorieën, maar om welke calorieën. Dan praten we over de calorieën van een bepaald voedingsmiddel. Als je calorieën gaat minderen dan denkt je lichaam dat je uitgehongerd wordt en gaat in de spaarstand. Neem nou de macronutriënten: eiwitten, koolhydraten en vet. Eiwitten houden we in dit geval buiten beschouwing. Het gaat om de verhouding koolhydraten v.s. vetten. Dit bepaalt of we dik worden of niet. In gezond vet zitten ook vitamines zoals vitamine C in noten. Veel mensen krijgen te weinig vitamines binnen waardoor het advies blijft om supplementen naast de voeding te gaan gebruiken. Deze mooie pillen kun je hier voordelig bestellen.

Vetten

Ons is jarenlang wijs gemaakt dat vet dik maakt. Dit is dus niet het geval bij gezond vet. Transvetten zullen je inderdaad wel dik maken. Er is dus een verschil tussen gezonde vetten en ongezonde (trans)vetten. Gezonde vetten vind je in volwaardige producten uit de natuur zoals noten, cacao, kokosolie en volle (ongepasteuriseerde) kwark. Daarnaast zijn er hele gezonde oliën zoals Extra Vierge olijfolie (indien biologisch). Sommige experts beweren zelfs dat dit de meest gezonde olie is ter wereld!

Verzadigd vet en onverzadigd vet

Verzadigd en onverzadigd vet zijn leuke termen allemaal, maar dit zegt niet zo veel. Wederom, het gaat om gezonde vetten. Is verzadigd vet ongezond? Zeker niet waar, kijk maar naar de avocado of kokosolie. Deze voedingsmiddelen bevatten juist het gezonde verzadigde vetten. Gezond vet dus maakt niet dik en zorgt er soms juist voor dat je gewicht verliest. Daar zullen veel mensen zeker van opkijken.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een grote bron van energie, maar pas op! Bij een overmaat aan koolhydraten komt je gezondheid en stofwisseling in gevaar. Je wordt dan dik en je krijgt dan een dikke buik of brede heupen en/ of dikke benen. Het moeilijke is echter dat wanneer je zo aan de koolhydraat-inname gewend bent, hier moeilijk vanaf te komen is. Het werkt in principe als een verslaving. Verslavinden zijn nooit goed, maar gezonde verslavingen natuurlijk wel.

Ketose versus glucose

Er is een verschil in de verwerking van koolhydraten en van vet in het lichaam. Hierin zit het geheim voor het verliezen van buikvet. Aangezien je van veel (gezond) vet niet dik wordt en van veel koolhydraten wel is het goed om onderstaande te beseffen.

De twee verbrandingsbronnen van ons lichaam

In onderstaande door de brandstof van je lichaam gemaakt diagram wordt uitgelegd wat het verschil is van de twee verbrandingsbronnen die ons lichaam tot zijn beschikkng heeft: ketose en glucose. In het geval van glucose eet je in principe meer dan in het geval van ketose omdat je simpel weg minder honger hebt en minder de behoefte hebt om te eten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square