Is melk gezond?

Als we over melk praten dan praten we niet over rauwe (gezonde) melk, maar over gepasteuriseerde melk. Er gaat dus een heel proces aan vooraf voordat wij deze consumeren. Denk je dat de melk die we allen kopen in de supermarkt (gepasteuriseerde melk) gezond is? Ja, dan kom je toch bedrogen uit. Halen we iets rechtstreeks bij de boerderij dan is dat bijna altijd beter. Iedereen weet dat biologisch geteelde, boerderijverse variëteiten lekkerder en overal beter zijn dan wat normaal in de supermarkt wordt verkocht. Maar geldt dit ook voor melk? Een lekker glas gekoelde, grasgevoerde, rauwe melk, dat willen we zien! Zo heeft de natuur het bedoeld. Het probleem tegenwoordig is de verplichte pasteurisatie van melk en andere zuivelproducten. Dit moet het dan ''veilig'' maken voor menselijke consumptie. Maar eigenlijk gebeurt hier exact het tegenovergestelde. Calcium uit melk is goed voor de botten, waardoor steeds meer mensen producten waarin melk verwerkt is gebruiken. Hier bestel je jouw melkproducten.


Pasteurisatie

Pasteurisatie vernietigt de nutritionele integriteit van melk, waardoor het giftig wordt voor menselijke consumptie. Dit klinkt heel heftig, maar helaas doet pasteurisatie niet veel goeds voor het product. Daar komt bij dat pasteurisatie nuttige bacteriën en enzymen vernietigt. Alles wat er eerder in dat voedsel had geleefd, delicate enzymen, probiotische bacteriën en verschillende energetisch geladen voedingsstoffen, wordt met hoge temperaturen gebombardeerd en voor dood achtergelaten. Het laat een spoor achter van slachtoffers zoals veranderde smaak en textuur, gedenatureerde eiwitten en verloren vitamines en mineralen. Hoe erg kan het worden? Pasteurisatie is een absolute ramp voor de menselijke gezondheid omdat het veel van de voedingsstoffen in melk doodt die ons lichaam nodig heeft om het te verwerken, laat staan ​​om er voedingsstoffen uit te halen. Dan is er ook nog eens een link tussen gepasteuriseerde melk en lactose intolerantie. Aan dat laatste zou de helft van de bevolking momenteel aan lijden. Lactose-intolerantie is geen allergie of intolerantie voor melk, maar het onvermogen om gepasteuriseerde melk te verteren en te assimileren. Pasteurisatie vernietigt ook de hoeveelheid aan functionele flora die aanwezig is in rauwe melk. Deze flora helpt niet alleen om groei, functie en activiteit van lactase en andere voedingsenzymen te stimuleren, maar ook om de verwerking van melk en ander voedsel in de darmen te realiseren.

Pasteurisatie is een vermomming voor smerig voedsel

Het idee achter pasteurisatie is om risicovolle voedingsmiddelen zoals rauwe melk veiliger te maken voor menselijke consumptie. Maar, het was eerder om inherent onveilig voedsel net veilig genoeg te laten lijken, zodat het legaal aan consumenten kan worden verkocht in plaats van te worden weggegooid. Wat hierbij moet worden gezegd, is dat pasteurisatie niet ten goede komt aan grote producenten, niet aan consumenten of boeren. Het gaat ten koste van ons allemaal, de consument. Melk wordt zwaar verwerkt en agressief met hitte behandeld om alle ziekteverwekkers en ander vuil eruit te halen. Dit klinkt toch niet goed om op te drinken? Wat moet je dan wel drinken? Rauwe melk! Melk die op de echte manier wordt geproduceerd, via veel gras voor de koe, zonneschijn, menselijke liefde en zeer belangrijk geen bewerkingen. Dan krijg je een voedingsstof met veel helende eigenschappen, zolang het rauw wordt geconsumeerd. Zoek hiervoor bij voorkeur een biologische boer in de buurt, die heeft dat vast wel.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square