Kaneel | De benefits

Op het internet lees je veel over kaneel, de gezondheidsvoordelen hiervan en waarvoor je het kunt gebruiken. Het heeft een zeer intenste, lekkere geur en wordt vaak toegevoegd aan dranken en voedingsmiddelen. Wie kent het appeltje met kaneel niet? Kaneel is eigenlijk een specerij en zit zoals in veel gezonde voedingsmiddelen, boordevol met antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat je jouw gezondheid een boost kan geven door de consumptie van deze overheerlijke bruine lekkernij. Zo zouden mensen met diabetes type 2 ook baat hebben bij het eten van kaneel. Daarnaast biedt het veel gezondheidsvoordelen waar jij blij van wordt. Producten gerelateerd aan kaneel zijn tegenwoordig online te koop, bezoek hiervoor deze website. Kaneel wordt al duizenden jaren geroemd om zijn hoopvolle geneeskracht. De moderne wetenschap heeft kaneel goed onderzocht en geeft aan dat ze de kracht van kaneel hoog hebben staan, precies wat ze vroeger al dachten. Kaneel wordt gemaakt van de binnenschors van bomen die wetenschappelijk bekend staan ​​als Cinnamomum. Het wordt gefabriceerd door de stengels van kaneelbomen af te snijden. De binnenschors wordt vervolgens geëxtraheerd en de houtachtige delen worden verwijderd. kaneelstokjes worden gevormd als ze drogen, zo krullen ze in rollen. Wat je vaak ziet is dat de stokjes worden vermalen in poeder, voor een echte smaaksensatie. In het oude Egypte werd het al gebruikt. Vroeger was het zeldzaam en waardevol en werd het beschouwd als een geschenk dat geschikt was voor koningen. Nu zie je kaneel overal en wel te koop voor een prikkie. Hieronder worden de geneeskrachtige eigenschappen van kaneel beschreven.


De gezondheidsvoordelen van kaneel

Kaneel heeft medicinale eigenschappen

Kaneel kan worden ingezet als medicijn. De uitgesproken geur en smaak van kaneel zijn te danken aan het olieachtige gedeelte, dat erg hoog is in de samengestelde cinnamaldehyde. In de wetenschap zijn ze ervan overtuigd dat deze ''verbinding'' verantwoordelijk is voor de meeste krachtige effecten van kaneel op de gezondheid en het metabolisme.


Kaneel is een uitstekende bron van antioxidanten

Zoals hierboven beschreven bevat kaneel veel antioxidanten die vrije radicalen en oxidatie in het lichaam tegengaan. De bekendste antioxidanten zijn de zogenoemde ''polyfenolen''. Uit een onderzoek waarbij ze het antioxidantengehalte vergeleken met 26 andere kruiden bleek kaneel de beste te zijn. Kaneel won zo zelfs van oregano en knoflook. De kracht van kaneel is dus erg hoog op dit gebied, zelfs zo hoog dat het wordt gebruikt als natuurlijk voedselconserveermiddel. Dat is beter dan een e-nummer natuurlijk.


Kaneel werkt ontstekingsremmend

Het tegengaan van ontstekingen in het lichaam is tegenwoordig vrij cruciaal. Het is dan ook bekend dat zowat elke (chronische) ziekte begint bij een ontsteking die zich langzaam in het lichaam wringt. Wanneer je ontstekingsremmend voedsel tot je neemt zorg je ervoor dat infecties buiten de deur worden gehouden en weefselschade wordt hersteld. Kaneel is hier uiterst nuttig voor. Uit onderzoek blijkt dan ook dat dit specerij zeer actief ontstekingsremmend werkt.


Kaneel vecht tegen hartaandoeningen

Het risico op hartaandoeningen kan worden verkleint door de consumptie van kaneel. Een hartaandoening is dan ook de meest voorkomende oorzaak van vroegtijdig overlijden, wereldwijd. De bloedmarkers bij mensen met diabetes type 2 worden verbeterd door de inname van 1 gram kaneel per dag. Op het gebied van het cholesterol zorgt kaneel ervoor dat het slechte cholesterol wordt verlaagd en het goede cholesterol zijn goede waardes behoud. De bruine zoete krachtpatser zou ook het vermogen hebben om de bloeddruk te verlagen, wat blijkt uit dierstudies.


Kaneel kan de insulinegevoeligheid verbeteren

De regulatie van de stofwisseling en het energieverbruik wordt o.a. gecontroleerd en gemanaged door het hormoon Insuline. Insuline zorgt dan ook voor de transport van het bloedsuiker van de bloedbaan naar de cellen. Het grote probleem tegenwoordig is dat veel mensen resistent zijn tegen de effecten van insuline. Hierdoor liggen het metabool syndroom en diabetes type 2 op de loer. Wat fantastisch is om te weten is dat kaneel de insulineresistentie naar beneden kan halen, waardoor dit hormoon gezond zijn werk kan doen. Door de insulinegevoeligheid te verhogen, kan kaneel de bloedsuikerspiegel verlagen.

Kaneel heeft een positief effect op hersenziekten

Hersenziekten worden ook wel Neurodegeneratieve ziekten genoemd. Hierbij is er sprake van verlies van de structuur of functie van hersencellen. Je moet hierbij denken aan de ziektes: de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Twee verbindingen die in kaneel worden aangetroffen, lijken de opbouw van het eiwit tau in de hersenen te remmen, wat een van de kenmerken is van de ziekte van Alzheimer. Daarnaast biedt kaneel bescherming van neuronen, neurotransmitters en een verbetering van de motoriek, wat blijkt uit dierstudies.


Kaneel kan bescherming bieden tegen kanker

Zoals bekend zijn er veel gezonde voedingsmiddelen die bescherming bieden tegen de verschrikkelijke ziekte die mijn moeder ook trof, kanker. Bij kanker praat je over ongecontroleerde celgroei die uiteindelijk kwaadaardig worden en zich tot een gezwel nestelen. Het lijkt bijna magie maar kaneel heeft de kracht om kankercellen en de vorming van bloedvaten in tumoren te verminderen. Tevens blijkt dit kruid een giftige werking te hebben voor kankercellen, waardoor het celdood veroorzaakt. Zo zou kaneel goed werken tegen darmkanker bij muizen. Het blijkt een krachtige activator te zijn van ontgiftende enzymen in de dikke darm, die bescherming biedt tegen verdere groei van kanker.


Kaneel bestrijdt bacteriële- en schimmelinfecties

Kaneel blijkt de kracht te hebben om een variëteit aan injecties te bestrijden. Zo zou je met kaneelolie luchtweginfecties kunnen behandelen doordat het schimmels bestrijdt. De bacteriën Listeria en Salmonella zouden geremd kunnen worden door kaneel. Ook voor een slechte adem en tandbederf is kaneel, met zijn antimicrobiële effecten, een uitkomst.


Kaneel strijdt tegen het HIV-virus

HIV is een virus dat het immuunsysteem langzaam afbreekt, wat uiteindelijk kan leiden tot aids, wanneer dit niet wordt behandeld. Van kaneel gewonnen uit Cassia-variëteiten wordt gedacht dat het helpt bij de strijd tegen hiv-1, de meest voorkomende stam van het hiv-virus bij mensen. Uit een laboratoriumonderzoek naar met hiv geïnfecteerde cellen bleek dat kaneel de meest effectieve behandeling was van alle 69 onderzochte medicinale planten. Echter zou er onder mensen nog meer onderzoek nodig zijn om dit te kunnen bevestigen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square