Kanker lijkt een stofwisselingsziekte

Energiemetabolisme

De theorie van Otto Warburg, nobelprijs winnaar voor het achterhalen van de oorzaak van kanker, is dat kanker een stofwisselingsziekte is. Om kanker te voorkomen en te behandelen is de oplossing om het metabolisme te versterken. Kankercellen kun je uithongeren door op een ketogeen dieet te gaan en glutomine te blokkeren. De uitkomst van zijn onderzoek kwam erop neer dat kankercellen glucose gebruiken om energie te krijgen en te groeien. De brandstof glutamine speelt hierin een essentiële rol. Bij een kytogeen dieet worden bepaalde stoffen in het lichaam aangemaakt die met name glutomine blokkeerd waardoor de tumorcel uitsterft. Vitamines zijn belangrijk voor de stofwisseling en deze zie je steeds meer in vitaminevorm. Deze kun je hier goedkoop bestellen.

Welke factoren beïnvloeden het metabolisme?

Op de middelbare school bij biologie is ons geleerd welke invloeden er zijn op het metabolisme. Het metabolisme zorgt voor groei en herstel en zorgt er daarnaast voor dat er energie wordt vrijgemaakt in het lichaam. Verschillende organisme gebruiken verschillende bronnen van energie. Kankercellen kunnen enkel energie halen uit glucose en gezonde cellen uit vet, eiwitten en glucose. De verschillende vormen van energie zijn temperatuur, licht, zuurstof en beweging. Vandaar dat er tegenwoordig natuurlijke kankerbehandelingen zijn in de vorm van warmtetherapie, zuurstoftherapie, lichttherapie en bewegingstherapie.

Natuurlijke kankerbehandelingen die processen in het lichaam nabootsen:

Warmtetherapie

Voor de behandeling van warmte tegen kanker wordt hyperthermie toegepast wat niks anders is dan het verhogen van de warmte van het lichaam. Dit doet het lichaam zelf ook wanneer je koorts hebt. Dit mechanisme wordt dus nagebootst om zo ziekteverwekkers te verdrijven. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Zuurstoftherapie

Voor de behandeling van zuurstof tegen kanker wordt ozontherapie toegepast. Meer hierover vind je in dit artikel.

Lichttherapie

Voor de behandeling van lichttherapie wordt fotodynamische therapie toegepast. Door de toediening van een chemische stof (met laserlicht) ontstaat er een chemische reactie die tumorcellen doet afsterven. Hier heb ik verder nog geen onderzoek naar gedaan maar dit zal in de toekomst volgen.

Bewegingstherapie

Sport en beweging boost het metabolisme. Kankercellen kunnen niet tegen extreme veranderingen in het lichaam. Wanneer er hevig wordt gesport gaat de lichaamswarmte en de hartslag omhoog en zal de stofwisseling worden versnelt. Een versnelling van de stofwisseling is positief waardoor het immuunsysteem wordt verbetert. Het immuunsysteem behoed jou tegen ziektes zoals kanker. Dit wordt onderstreept bij de huidige behandeling: Immunotherapie.

Kanker is Anaëroob

Dit betekend dat kankercellen enkel kunnen leven in een zuurstofarme omgeving. De cel beschikt dan over te weinig zuurstof om gezond zijn. Een voorbeeld van een organisme die kan leven in een zuurstofarme omgeving is de gist. Dit kunnen we herleiden uit het feit dat een gist bij het maken van bier kan overleven terwijl er geen zuurstof in de fles zit. Komt er zuurstof bij het bier, dan sterft de gist uit. In een kliniek in Mexico wordt de zuurstoftherapie toegepast waarbij grote hoeveelheden zuurstof in het lichaam worden gepompt om zo de cellen van meer zuurstof te voorzien. Het gevolg daarvan is dan kankercellen uitsterven. Dit is zeer hoopgevend in de natuurlijke behandeling tegen kanker in de toekomst.

Kanker kwam vroeger veel minder voor

Vroeger leefde men voornamelijk op ketose, wat niks anders is dan de schone verbrandingsmachine van je lichaam. Door de vele bewerkte (koolhydraat-rijke) voeding en te weinig beweging is de stofwisseling verstoord geraakt. Dit betekend dat men uit ketose raakt en dan gebruik maakt van de glucose-stofwisseling. Meer hierover vind je op deze pagina van deze website. Naar mijn idee is dit een echte doorbraak!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square