Ketose | Alle ins en outs

Ketose kennen veel mensen nog niet, maar het is een magische staat waarin een mens in kan zijn. Je bent in ketose wanneer er een verhoogde hoeveelheid ketonen in het bloed zitten. Ketose wordt veroorzaakt door de afbraak van vetzuren in het lichaam (de darmen). Ketose kun je zowel aantreffen in mensen als in sommige dieren. Je lichaam kent twee verschillende verbrandingsbronnen wanneer het om de stofwisseling gaat. Je praat dan over glucose en ketose. Bij glucose verbrand jouw lichaam en brein suiker om energie vrij te maken in het lichaam. Bij ketose gebruikt het vet in de hersenen en het lijf om te overleven. De tweede verbrandingsmanier is vele malen schoner en je wordt er echt gezonder van. Het is echter zeer moeilijk om in ketose te komen. Metabole ziektes kunnen er dan ook heel veel baat bij hebben. Sommige mensen zeggen dat kinderen en zwangere vrouwen niet in ketose mogen komen. Dit is echter een fabeltje. Voor zwangere vrouwen is het niet echt aan te raden, voor kinderen wel. Voor meer informatie over de twee verschillende verbrandingsbronnen van het lichaam kun je onderstaande video bekijken.


Gezonder worden door ketose

Een gezond verstand hangt af van de gezondheid van het lichaam. Ketose is eigenlijk een soort drug waarbij je vet uit je brein verbrand als brandstof. Ketose is dus de meest ideale brandstof van je brein. Je wordt dan ook zeker gezonder door ketose. Vitamines en mineralen zijn ook belangrijk voor een gezond brein en deze staan ketose dan ook zeker niet in de weg. Veel mensen krijgen niet voldoende vitamines en mineralen binnen. Bestel dus hier voordelig jouw supplementen. Wil je weten wat de beste brandstof voor jouw brein is, ga dan naar deze blog. Je zult gaan ervaren dat jouw hongergevoel afneemt wanneer je in ketose bent. Dit is de meest gezonde staat van jouw lichaam! Geef jouw gezondheid een boost en probeer het eens uit. Het hele lichaam en de hersens hebben er baat bij.


Hoe kom je in ketose?

Wat je moet eten om in ketose ze komen is een koolhydraatarm dieet. Je eet dan voornamelijk noten, kokosolie (of andere gezonde olie), vlees, groenten, fruit, zaden en chocolade (ten minste 70% cacao). Brood, pasta, aardappelen, rijst en andere producten met veel zetmeel en koolhydraten moet je vermijden. Je kunt in ketose komen door twee weken lang dit dieet te volgen, periodiek te vasten en veel te sporten. Je kunt ook een dag niet eten om het proces te versnellen. Je kunt er ook eerder in komen, dit is per individu verschillend. De eerste dagen zal je er veel moeite mee hebben en zal je wat hoofdpijn krijgen en eventueel wat detox-effecten ervaren. Hier moet je doorheen en je zal moeten doorzetten. Het effect is wonderbaarlijk. Meer over periodiek vasten kun je hier lezen. Je voelt, wanneer je in ketose bent, een enorme toename van focus, concentratie en energie. Mijn eerste keer in ketose kun je hier lezen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square