kracht van rode paprika's

Globale informatie over rode paprika's

Rode paprika's zijn heel gezond en sommige schalen deze voedingsmiddelen onder fruit. Het lijkt dan ook op een vrucht met pitjes erin. De rode heeft een lichtzoete maar aardse smaak. Deze paprika's zijn volledig volwassen versies van de meer bittere groene paprika's. Er zit veel verschil in de paprika's die we kennen. Zo kennen gele en groene paprika's weer andere gezondheidsvoordelen dan rode paprika's. De rode peper is een variëteit van Capsicum annuum, een familie die ook cultivars omvat zoals jalapeño, cayennepeper, chilipeper en een paar andere hete pepers. Terwijl je andere soorten paprika's ziet die rood van kleur zijn, staat alleen de rode paprika in de volksmond bekend als 'rode paprika'. Capsicum annuum komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en begon waarschijnlijk ongeveer 7500 jaar geleden met zijn domesticatie in centraal Mexico. In de loop van de tijd hebben verschillende variëteiten vorm gekregen en gaan ze vandaag door als cultivars. Paprika's waren een van die variëteiten en werden actief verbouwd vóór de Spaanse verkenning in de 14e eeuw. Rode paprika's, die nu over de hele wereld worden verbouwd, blijven populair vanwege de manier waarop hun zoete smaken veel gerechten verlevendigen.

Gezondheidsvoordelen

Technisch gezien een vrucht, komen rode paprika's vaker voor als een onderdeel in de groenteproducten. Ze zijn ook een uitstekende bron van vitamine A en vitamine C. Elke halve kop rauwe rode paprika levert 47 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A en 159 procent van uw vitamine C. Denk jij er ook aan supplementen naast de voeding te gebruiken? Bestel dan hier voordelig jouw voorraad. De kans is groot dat paprika's in andere landen ook vitamine D bevatten, afhankelijk van de manier waarop paprika's groeien en of ze in de zon liggen. Een van de gezondheidsvoordelen van rode paprika's is de ondersteuning van het immuunsysteem. Vitamine C is een krachtige antioxidant die celbeschadiging bestrijdt, de reactie van het immuunsysteem op microben stimuleert en een ontstekingsremmend effect heeft. Rode paprika's zijn rijk aan vitamine C, hoewel het roosteren hun vitamine C-gehalte met wel 25% verlaagt.

Waar zijn paprika's nog meer goed voor?

Vitamine A en bètacaroteen in rode paprika's bieden een goede ondersteuning voor uw algehele gezichtsvermogen en ooggezondheid. Vitamine A is ook nuttig bij het ondersteunen van huidcellen, het genezen van wonden en het stimuleren van de groei van witte bloedcellen. Rode paprika's zijn een rijke bron van verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Interessant is dat rode paprika ook de enige Capsicum-variëteit is die weinig tot geen capsaïcine bevat, een verbinding die verantwoordelijk is voor de kruidigheid. Rode paprika's bevatten ook: calcium, vitamine A, vitamine C, vitamine E, ijzer, kalium, magnesium, beta-caroteen, vitamine B, foliumzuur, niacine riboflavine en vitamine K. Wil je meer lezen over vitamine K, ga dan naar deze blog.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square