Kunnen abrikozenpitten helpen tegen kanker?

Op de vraag of abrikozenpitten kunnen werken tegen kanker is: ja, zeer zeker wel. Diverse onderzoeken en ervaringsdeskundigen hebben aangetoond dat abrikozenpitten als anti-kanker-therapie werken.

De brandstof van je lichaam

Het uur van de waarheid

Wat opmerkelijk is, is dat de website www.voedingenkankerinfo.nl het tegenovergestelde zegt. Zie: bron.

Waarom zou je het tegendeel van de geneeskracht van de abrikozenpit willen bewijzen als is bewezen dat het werkt in de behandeling tegen kanker?

Kritische visie

In dit artikel wordt op een logisch doordachte wijze de lachwekkende visie van voedingenkankerinfo.nl op de geneeskracht van de abrikozenpit bekritiseerd. Alles berust op een gezond verstand, bewijzen van het gebruik in het verleden en echt wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast maken ze zoveel fouten in dit artikel dat dit eigenlijk niet als waarheid mag worden bestempeld.

Hieronder worden elementen uit het artikel geciteerd tussen aanhalingstekens.

Ter info: Ik bezit geen rechten tot deze informatie.

''Abrikozenpitten zijn schadelijk

Abrikozenpitten (en ook appelpitten, kersenpitten, perzikpitten en bittere amandelen) bevatten de stof amygladine. Deze stof bevat cyanide (blauwzuur). Dit cyanide zou de kankercel kunnen vernietigen. Amygladine wordt ook wel vitamine B17 genoemd. Er is zelfs een medicijn ontwikkeld (Laetrile), dit middel is in Nederland verboden. Cyanide kan namelijk leiden tot cyanidevergiftiging. Dit is heel gevaarlijk. Voor een volwassene kan 30 gram abrikozenpitten (dit zijn 30-40 pitten) per dag al dodelijk zijn. Andere verschijnselen van een cyanidevergiftiging zijn misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, koorts, verwarring en daling van de bloeddruk. Dit kan uiteindelijk leiden tot coma en de dood. We raden dus ten zeerste af om abrikozenpitten te gebruiken.''

> Amygladine? Dat bestaat niet. Het heet amygdaline (ook wel amygdalin genoemd). Dat begint goed zeg.

Amygdaline

Kritische blik op de tekst van Voeding en kanker info

> Bedoelen jullie de stof Amygdaline? Deze noemen wij in de volksmond vitamine B17. Het is dus een van de vitamines die wij zo fijn vinden voor onze gezondheid. De definitie van vitamines is: onontbeerlijke voedingsstoffen. Oftewel essentiële onderdelen voor het in stand houden van onze gezondheid. Met andere woorden: deze stof willen we juist tot ons nemen om in een top gezondheid te blijven.

> Cyanide uit amygladine zou de kankercel kunnen vernietigen? Dit is geen goeie opmerking als je wilt bewijzen dat het niet werkt tegen kanker. Maar dit is inderdaad. Omdat amygdaline een vitamine is, verbetert dit het immuunsysteem en werkt het inderdaad tegen kanker. Het immuunsysteem is hetgeen jou geneest.

> Cyanide kan leiden tot cyanidevergifting?

De definitie van een vergiftiging is de toestand die ontstaat na het overtreden van de grens waarbij het voorheen nog niet giftig was. Waarvan kun je geen vergiftiging krijgen? Drink maar eens 5 liter water of alcohol in 1 minuut, dan ben je vergiftigt. Heel oppervlakkig deze opmerking en slaat totaal nergens op. Zal ik eens een dooddoener eruit doen: Water kan leiden tot watervergiftiging.

> Cyanide of blauwzuur blijkt inderdaad een ''schadelijke stof''. Maar, om niet zo kort door de bocht te zijn als deze ondoordachte visie van voedingenkankerinfo.nl, is dit in de samenstelling met amygdalin veilig om te eten. Verschillende artsen stellen dat als cyanide aan een ander molecuul gebonden zit, het gif niet vrij komt. Onderschat de natuur niet en verpest dit niet.

> Het kan leiden tot coma of dood, maar dat is niet gebeurd. Dit kan enkel tenzij je een overdosis pakt. Maar dat is met alles!


''Kankerpatiënten kregen amygladine en er werd gekeken of patiënten genazen of langer leefden dan te verwachten was zonder de amygladine.''

Dat is mooi stom zeg, amygladine bestaat niet. Geen verdere uitleg nodig.


'''In 2011 zijn de resultaten van alle studies samen bekeken. Bij geen van de studies in mensen werd een overtuigend positief effect gevonden van de pitten. Patiënten leefden niet langer en ook werd de kanker niet genezen. Deze patiënten hadden wel verschijnselen van cyanidevergiftiging, met bijna dodelijke hoeveelheden cyanide in het bloed.''

> Dit is dus een grote fout want in deze bron kun je lezen dat het gaat om een cyanide vergiftiging en ze hebben het onderzoek gedaan met farmaceutische preparaten van amygdaline. Met andere woorden, ze hebben lopen rommelen waarbij de samenstelling uit balans is geraakt. Daarmee doen ze de waarde van het onderzoek geheel teniet. Het is dus een bewerkte vorm van vitamine B17. Met bewerkte producten kan het lichaam niets want daar is hij simpelweg niet op geprogrammeerd. En er wordt niet gesproken over welke dosering? Als de dosering te hoog is spreek je inderdaad over een vergiftiging, maar nogmaals: dat is met alles zo.

> Patiënten leefden niet langer? Niet langer dan wie? iemand anders of langer dan de prognose die gesteld is? Zelf mis ik mis het verband. En kanker werd niet genezen staat er, dat lijkt me sterk met alleen de pitten. Je hebt meer vitaminen nodig voor herstel lijkt me. Slik jij weleens supplementen om jouw kans op kanker te verkleinen? Deze kun je hier voordelig bestellen.


'''De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft vastgesteld hoeveel abrikozenpitten u kunt eten voordat u de grens van de veilige hoeveelheid per dag overschrijd. Deze grens ligt bij 4 abrikozenpitten per dag. De cyanide die vrijkomt uit de pitten heeft invloed op de opname van jodide, een stofje wat belangrijk is voor de werking van de schildklier. Hierdoor werkt de schildklier minder goed en kunt u een tekort aan schildklierhormoon ontwikkelen. Dit is schadelijk voor uw gezondheid.'

> Dit is echt lachwekkend. Dus zij zijn zelf elke dag vier pitten gaan eten en bij de vijfde ging ineens de gezondheid van de proefpersoon achteruit?

> De cyanide die vrijkomt? Ja maar dat gebeurd niet als de gehele pit wordt genuttigd in plaats van een bewerkte pit. Wanneer je de gehele pit consumeert, hebben de enzymen niet de mogelijkheid om het amygdaline te splitsen.


''Wij raden dus ook het gebruik van kleinere hoeveelheden abrikozenpitten af. Bovendien zijn er geen studies bekend waarbij bewezen wordt dat u door abrikozenpitten te eten kanker kunt voorkomen.''

> Hoezo raden jullie het dus af? Hierboven zeg je nog dat er een veilige grens is (''voordat u de grens van de veilige hoeveelheid per dag overschrijd'').

> Wacht. Je hebt het over voorkomen. Hoe kun je in godsnaam met gezonde mensen (want voorkomen refereert naar ''geen kanker'') een onderzoek doen waarbij de je inname van abrikozenpitten relateert aan het wel of niet krijgen van kanker. Wat zijn de andere factoren?

Dit is zo onlogisch, dat het theoretisch gezien niet eens mogelijk is.


De logica achter de gezondheidseffecten van de abrikozenpit

De vitamine waarvoor zo gevreesd wordt is ook gewoon aanwezig in taugé, erwten, bonen en in bittere amandelen. De hoogste waardes zijn daarnaast te vinden in allerlei zaden en vruchten als appel-, kersen- en perzik-pitten maar ook in bijvoorbeeld maïs en lijnzaad. Hieruit kun je concluderen dat de werkzame stof uit abrikozenpitten compleet veilig is.

De reden voor de misleiding

Ik citeer het bericht van Radar (bron):

''Omdat het een stof betreft die vrij in de natuur voorkomt (bijvoorbeeld in de pitten van appels en abrikozen) en omdat het een vitamine is, die bijna geheel uit ons westerse dieet is verdwenen, kan de farmaceutische industrie daar geen patent op krijgen.''

> Dit zegt mij genoeg, jou ook? Zie hieronder meer over het verband tussen abrikozenpitten en kanker.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square