Kurkuma en kanker | Een geneeskrachtig kruid

Het geneeskrachtige kruid, kurkuma kennen we allemaal wel. Dat het voordelen heeft voor het brein is bekend, tenminste als je mijn dagelijkse blogs leest. Kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt in China en India en velen noemen het zelfs het meest verbazingwekkende kruid ter wereld. Kurkuma kan ook strijden tegen de ziekte kanker! Hierover is veel te vinden op het internet, graag ga ik hier dieper op in in deze blog. Wist je trouwens dat er verschillende kurkumaproducten op het internet verkrijgbaar zijn? Bestel deze hier voordelig. Volgens de statistieken van de American Cancer Society uit 2014 veroorzaakt kanker bijna één op de vier sterfgevallen in de Verenigde Staten. In Nederland is dit helaas niet veel anders. Opkomende onderzoeksstudies bewijzen dat jouw dieet een cruciale rol speelt bij het voorkomen van kanker. Een veelgebruikt keukeningrediënt dat je vandaag aan jouw antikankerdieet kunt toevoegen, is kurkuma. Het fel geeloranje aardse smakende Aziatische kruid dat gewoonlijk in curry wordt aangetroffen, is uitgebreid bestudeerd door de Universiteit van Texas en het Memorial Sloan Kettering Cancer Center en is nu een bekend voedsel dat kanker voorkomt. Uit deze baanbrekende onderzoeken bleek dat de wortelstok (wortel) van kurkuma misschien wel een van de meest effectieve gemeenschappelijke ingrediënten ter wereld is om jou gezond en kankervrij te houden.

Top 5 gezondheidsvoordelen van kurkuma

1. Het heeft krachtige geneeskrachtige eigenschappen

Kurkuma is een lid van de gemberfamilie die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Met zijn ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële em immunostimulerende eigenschappen, wordt het gebruikt bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen, leverproblemen, huidaandoeningen, wonden, parasieten en parodontale aandoeningen.

2. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen

Aangenomen wordt dat chronische ontsteking een rol speelt bij vrijwel elke chronische ziekte op het westelijk halfrond. Kanker, metabool syndroom, hartaandoeningen en cognitieve stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer zijn allemaal in verband gebracht met chronische ontstekingen. Ontstekingen en kanker hebben een circulaire relatie, wat betekent dat een ontsteking in het lichaam kanker kan veroorzaken en overmatige ontsteking de groei van kanker stimuleert. In landen waar kurkuma veel wordt geconsumeerd, is de incidentie van kanker aanzienlijk lager. De effecten van de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma werden onderzocht op inflammatoire celfactoren. Kurkuma remde deze factoren die ontstekingen versnellen.

3. Het houdt controle van het DNA van kankercellen

Kankercellen zijn zo als elke andere cel in het menselijk lichaam omdat ze DNA bevatten. Hun DNA reguleert groei en ontwikkeling. De meeste tumoren kunnen niet worden gedetecteerd door traditionele tests totdat deze zich voorbij de millimeter hebben verspreid, wat betekent dat kankercellen vaak meerdere jaren onopgemerkt blijven. Door kurkuma toe te voegen aan jouw dagelijkse dieet voor kankerpreventie kun je mogelijk de groei en verspreiding van kankercellen stoppen, omdat curcumine de DNA-instructies van kankercellen verandert en cellulaire dood in kankercellen effectief induceert.

4. Het voorkomt angiogenese

Angiogenese is een fysiologische reactie waarbij het lichaam nieuwe bloedvaten aanmaakt wanneer zich nieuwe weefsels in uw lichaam vormen. Door angiogenese ontwikkelen nieuw gevormde tumoren en kankercellen de extra bloedtoevoer die ze nodig hebben om te groeien. Kankercellen kunnen zich niet snel verspreiden of zelfs overleven zonder bloedtoevoer en kurkuma kan angiogenese in het lichaam voorkomen. Er zijn een aantal krachtige voedingsmiddelen tegen kanker die kankercellen kunnen uithongeren, waaronder kurkuma dus.

5. Het verhoogt de antioxiderende capaciteit van het lichaam

Oxidatie in het lichaam is niet wenselijk, hierover heb ik al eens wat geschreven op deze website, zie dit artikel. Reactieve verbindingen die bekend staan ​​als vrije radicalen worden dagelijks in de bloedbaan aangemaakt door milieuvervuiling, stress, producten voor persoonlijke verzorging en blootstelling aan chemicaliën. Deze vrije radicalen veroorzaken cellulaire schade. Ze verzwakken de celstructuur en integriteit en maken de weg vrij voor chronische ziekten en kanker. Kurkuma bevat drie krachtige antioxidanten die bekend staan ​​als curcuminoïden (demethoxycurcumine, bisdemethoxycurcumine en acetylcurcumine) die de schade veroorzaakt door vrije radicalen te verwijderen en te herstellen. De specerij bevat ook andere krachtige antioxidanten en is vijf keer sterker dan vitamine C en E. Deze antioxidanten in kurkuma kunnen de productie van een van de Master Antioxidants - glutathion - in het lichaam stimuleren, wat essentieel is voor de cellulaire gezondheid en het immuunsysteem.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square