Resveratrol | De definitie en de voordelen voor de gezondheid

Een druif is zomaar een druif, toch? Niks is minder waar want het bevat een hele opmerkelijke voedingsstof. Vele van jullie zullen vast wel gehoord hebben van resveratrol, dit is de stof waar tegenwoordig veel aandacht aan besteed wordt en niet voor niks! Resveratrol is een fantastische voedingsstof uit de huid van de druif. Druiven zijn zoals elke vrucht zeer gezond, de opmerkelijke gezondheidsvoordelen van de druif lees je hier. Zelf heb ik al eens eerder geschreven over de magische krachten van resveratrol. Heb je na het lezen van deze blog nog niet genoeg geleerd over deze voedingsstof, lees dan deze blog. Resveratrol staat bekend om een kracht-icoon uit de druivenschil. Het is eigenlijk een micronutriënt, wat ziektes en stofwisselingsaandoeningen, waaronder kanker, helpt voorkomen. De gezondheidseffecten van resveratrol zijn verbazingwekkend te noemen. Het is een krachtig antioxidant dat veel in rode wijn voorkomt. Het werkt bijvoorbeeld anti-verouderend. Sommige mensen slikken resveratrol-supplementen, welke jij hier kan bestellen. Hieronder staan de zes gezondheidsvoordelen van dit prachtige stofje opgesomd.


Resveratrol heeft genetische invloeden

Als we praten over genexpressie dan heeft resveratrol hier invloed op. Wij staan namelijk boven onze genen en dat is ook wat genexpressie betekent, we hebben namelijk invloed op onze vastliggende genen. De druif (met daarbij de bovengenoemde stof) zorgt ervoor dan mitochondriale oxidatieve stress wordt verminderd en daardoor leidt tot een verjonging van onze cellen. Een lang leven wordt geassocieerd met de weerstand tegen oxidatieve stress. Oxidatie (roest) in ons lichaam willen we namelijk zo min mogelijk. Door het consumeren van resveratrol wordt het aantal beschadigde genen hersteld en blijven er minder fouten over in onze cellen. Cellen blijven bij consumptie zelfs langer leven.


Resveratrol stimuleert mitochondriale activiteit

Weet je niet wat mitochondriën zijn? Hierbij probeer ik het gemakkelijk uit de leggen. Ze staan bekend als cellulaire "krachtcentrales" omdat ze de energie genereren die nodig is om de dagelijkse metabolische functies in onze cellen en ons hele lichaam van brandstof te voorzien. Resveratrol heeft de kracht om inflammatoire stress in het lichaam te verminderen. Dit heeft een enorme impact op de gezondheid van het hele lichaam. De voedingsstof zorgt ervoor dat de mitochondriën significant efficiënter en productiever zijn en minder vrije radicalen veroorzaken. Kankercellen hebben een disfunctionele mitochondriale functie, terwijl gezonde cellen dat niet hebben. Dit zorgt ervoor dat de tumorgroei stopt.

Resveratrol stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Resveratrol speelt in op de energieproductie, het vet- en suikermetabolisme en de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel. Met een verbeterde bloedsuikerspiegel is het lichaam beter in staat insuline en andere hormonen te reguleren, wat ontstekingen vermindert en de vetverbranding verbetert.


Resveratrol vermindert ontstekingen

Resveratrol zorgt voor het handhaven van een gezondheid van het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de vasculaire systemen. Het reguleert de gezondheid van de hersenen en het cardiovasculaire systeem. Deze gezonde signalen zorgen voor een goede bloedstroom naar de hersenen via slagaders en bloedvaten. Resveratrol is in staat stress in het lichaam te minderen en zorgt voor ontspanning. Resveratrol is gekoppeld aan de ontstekingsremmende voordelen die gepaard gaan met een verminderd risico op hartaandoeningen en neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.


Resveratrol bevordert celdood in kankercellen

Tegen kanker kan deze fantastische stof ook veel doen. Zo bevordert het celdood in kankercellen. Het is een hoofdontstekingsveroorzakend middel dat de groei van kanker in weefsel bevordert. Het zorgt ervoor dat de normale processen van het immuunsysteem celdood (apoptose) veroorzaken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square